konu cruiser tavsiyesi vermeye gelince işler nasılda karışıyor ülkemizde..Aslında 10-15 yıl öncesine kadar cruiser segmenti Türkiyede o kadar canlıydıki her marka motor bulmak mümkündü,adeta racing modller kadar yelpazesi geniş ve parça tedariğide fazlaydı ancak son 10 yıldır cruiser segmentini daralttıkça daralttılar ve gelinen en son noktada da cruiser segmentini ülkemizde bitirme noktasına getirdiler.
Ülke koşulları göz önüne alındığında hangi tercihi yaparsanız yapın ilk etapda motordan önce sağlam bir ustayı ayarlamanız lazım.Yani en kaliteli motorda alsanız fark etmez,ustanız yoksa yolda kalırsınız.İşini iyi yapan,ilgilinen bir usta bulmak şart,benim 2001 shadow motorum var ve ustam ile yakın temasdayım.Motorumun kronik sorunu veya sürekli arıza çıkarır tarafıda yok ancak bu gelecekte sorunum olmayacak anlamı taşımıyor zira eli anahtar tutmakdan aciz ustalarda basit bir işlem yaptırıp kendi motorumu daha da içinden çıkılmaz sorunlara sokmak istemedim bunca yıl.Ayrıca zaman içindede olmazsa olmaz olan bir çok tamir işinide kendim yapmayı öğrendim ve her motorcununda yapması gereken bir şey bu.
Benim tavsiyem başlangıç seviyesinde en ideali kuba sl200 modelidir.Zaten bu forum başlığında 5 yıldır canlı tuttuğumuz sayfada birçok yeni başlayan arkadaş hala memnun şekilde sl200 kullanıyor.Boy durumunuzdada sorun yaratmayacakdır.sl200 parça tedariği ve ucuz maliyetiyle başlangıç için en güzel seçenekdir,basit bir motordur ama görünüşü cruiser olduğundan ilgi çekicidir.Yol tecrübesi yapmak için güzel bir tecihdir.
gv250 iyi bir motor ancak parça maliyetleri çok arttı,olası ufak kazalarda sl200 motoruna göre gv250 fazla masraf çıkarır.
daylim daystar motoruda aynı gv250 gibi parçası çok zor temin edilen bir motor ve piyasada da çok yok.
kanuni-karakal gibi 10 yılı geçmiş çin motorlarını bende önermiyorum ancak usta noktasında güvenilir bir kaynağınız varsada olası problemlerde çözüm üretmeniz hızlı olacakdır.