Başlangıç için 100cc Scooter

Ben motora yeni başlayacağım ekipmanlarımı falan tamamladım geriye motoru seçmek kaldı başlangıç için 100cc scooter alsam beni idare eder mi? Okula gidip gelmek için kullanacağım. Şunu da belirteyim 185cm 85kiloyum. 100cc zorlanır mı? Yokuşta falan kalmayayım sonra.

Ben motora yeni başlayacağım ekipmanlarımı falan tamamladım geriye motoru seçmek kaldı başlangıç için 100cc scooter alsam beni idare eder mi? Okula gidip gelmek için kullanacağım. Şunu da belirteyim 185cm 85kiloyum. 100cc zorlanır mı? Yokuşta falan kalmayayım sonra.
ben 187 boyunda 100 kiloyum,ilk motorum 99.7 cc salcano astro 100 scooterdi,,

ben ve eşimle birlikte pazar market alışverişini bu motorla yapıyorduk,bu kadar ağırlıkla çıkmadığımız dik yokuş kalmıyordu,,o bakımdan rahat ol 2 kişi bütün rampaları çıkarsın sorun olmaz ,,fakat son hızın en fazla 80-90 olur daha gitmez

99,7cc olduğu için vergiden muaftır yani taşıt vergisi yoktur,,bilindiği üzere 100cc motorlar vergiye tabidir

sana salcano yu öneririm ben 1 yıl kullandım memnundum,ayrıca biraz kalıplı olduğundan altındada ufak kalmaz

aşağıda linkini verdim bakabilirsin,,ayrıca motor gücü 7 hp,diğer markalardan yüksek gücü var,,diğerleri ortalama 4-6 hp arasında

istersen bunun 130cc olanıda var ama o vergiye girdiği için tavsiye etmem

bu scooter senin için biçilmiş kaftan,,her işini görür,,yanlız çok sürat yapmaz okadar,,80-90 en azami,,fakat her yokuşu çıkarsın

http://www.salcano.com/motor.php?cesit=12

Son düzenleme:
Niye yetmesin güzel kardeşim?Ekipmanın da hazırmış daha ne olsun.Aramıza hoşgeldin.:cat:
(Ehliyetin olduğunu varsayıyorum)

80-90 yeter artar hatta fazla bile. Attığınız linkte fiyatını ve ayrıntılı özelliklerini bulamadım sanırım ben beceremedim. Bir de bu motor ile 300 400km arası yok gidebilir miyim ?

gider gider merak etme ,,ama devamlı dip gaz gitmemek kaydıyla,tatlı tatlı gidersen hiç bir sorun olmaz merak etme

motorla ilgili bilgiyi,ortada solda,özellikler diye bir yazı var oraya tıkla görürsün,

Son düzenleme:
100 cc motosikletle fizana bile gidilir ama fazla bir sey bekleme bayirlarda felan baya bayilir ama durmaz gider yani duzdede 60-70 civari gider bayir assagi belki 100 görebilir goremeyebilirde 😂😂

SUZUKI adress , sym symphony onerırım,hem boy ıcın hem yokusta kosan adamlara gecılmemek ıcın hemde 2.senede orası burası elınde kalmayacak olması için.

Yakıtı nasıl 100cclerin

benzin geçen yıllarda 5 tl ye çıkmıştı,o sıralar 9 tl lik benzinle 100 km gitmiştim,,bu aklımda kalmıştı,,yani 1,5-2 lt arası 100 km de

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------

SUZUKI adress , sym symphony onerırım,hem boy ıcın hem yokusta kosan adamlara gecılmemek ıcın hemde 2.senede orası burası elınde kalmayacak olması için.

dostum,adam 100cc demiş,sen125 -200cc arası vergisi olan motorlardan öneriyorsun,

eğer 125-150 cc deseydi direk alacağı ve tavsiye edilecek motor honda pcx veya yamaha nmax olurduki bunların piyasada tutulmasıyla senin önerdiklerin arasında uçurum var

Son düzenleme:
Ben Bajaj Chetak 150 ile başladim (59 cc olarak cikmis ruhsati ) 1991 model . ermenistan gurcistan gezdim 2 zamanli taş gibi motor :) çin işine girme derim vergiye değinen.arkadaşlar olmuş sigorta (genç isen kesinlikle bi evebeyninin uzerine al cunku bana 700tl lerde cikiyo 24 yasindayim ) yani vergiye takilma al satabilecegin ariza cikarmayacak parcasi bol ve ucuz birşey derim fikir olarak , ha scooter da šart degil dersen al bi bajaj boxer 150 hem ogren hem gez bol bol ,kazasiz belasiz

Başlangıç için 100/125 cc vitesli olmalı. Uzun yıllar scooter kullanıp sonra vitesliye geçecekseniz sudan çıkmış balığa dönersiniz.

Kazasız belasız...

evet buyuk lastık sartı yoksa hem fp acısından hemde saglamlık 5 yıl garantı ve extra bırkac kullanıslı ozellıgı ıcın hero dash ta gayet mantıklı olur.

2004 model honda activamız var. Eski paket servis motorumuz olur kendileri. Bir defa çalındı geri bulundu. Bir motor ne kadar hor kullanılabilirse o kadar hor kullanıldı. Üniversitenin 1 senesi onunla gidip geldim hala çalışır durumda kenarda sırasını bekliyor.

Super Moderator
Dünyanın en güzel motosiklet. 100 cc.. söylemesi bile güzel .. 100 cc ;)

Ben vitesli hiç kullanmak istemiyorum. Bu yüzden scooter tercihim. Bütün önerileriniz için teşekkür ederim adamsınız. Hala kesin bir karar verebilmiş değilim.

Dostlar şunu gerçekten merak ediyorum. Piyasada bir çok markanın 50 cc scooteri de var, 100 cc scooteri de var. Örnek olarak 100 kiloluk bir adam "hem ucuz olduğu için, hem az benzin harcadığı için, hem de ayağımı yerden kessin, yokuşları yürüyerek çıkmayayım" düşüncesiyle 50 cc lik veya 100 cclik bir scooter almayı kafaya koysa, örnek bendeniz fenerbahçeli, hata mı etmiş olurum? Yani 50 cclik bir scooter 100 kiloluk bir adamı dik yokuşta çıkartır mı?

Yamaha BWS 100 Tek geçerim. iki zamanlıdır keçi gibidir. Seni ve senin gibi birini daha birlikte çeker. Neredenmi biliyorum çünkü kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar