Başlangıç cruiser

Merhabalar motor başlangıcımı cruiser motor ile yapmak istiyorum. Şu ana kadar motorlarla pek tecrübem olduğu söylenemez yani ilk kendi motorum olacak. Motoru şehirçinde normal bir şekilde kullanmak, şehirlerarası yolda 100-120 km/saat ile gezmek istiyorum. Boyum 174cm. Aklımda birkaç tane motor var ama sorularım da var. Daystar 250, superlight 200 ve daytona 250 arasında düşünüyorum. Ama hayalimdeki motor daystar 250.

Daystar 250 yi aldığımda ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Yedek parça ve servis konusunda sıkıntı çekeceğimi biliyorum ama nasıl sorunlar çekerim? 20-22 bin liraya 20 bin kmdeki daystar 250yi almak ne kadar mantıklı? Kilometrede ne kadar yakar?

Diğer düşüncem de superlight 200 alıp acemiliğimi üstümden atmak. İki motor arasında güç ve hız bakımından biraz fark olduğunu biliyorum. Ama superlight 200 almak ne kadar mantıklıdır? Sonuçta çin ve bildiğim kadarıyla karadüzen bir motosiklet. Bu motorla ne gibi sıkıntılar yaşarım? Kilometrede ne kadar yakar? Ve bu motora 15-20 bin vermek ne kadar mantıklı?

Daytona ile ilgili bir şey demeyeceğim. Sadece seçeneklerim arasında. Superlight 200 ile daystar 250 muhtemelen alacağım motordan biri.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. Yeni motosiklet önerilerine açığım.

Motosikleti
D400
sl200ü geç, 100-120 sabit hızla gezemezsin o motorla. sanırım 120 görmüyor bile :)

Kullanıcı yorumlarına göre en saglıklı hızı 80-90. 90 üstü sabit hızla gitmek iyi olmuyormuş.

Daystar kullanmadım ancak muhtemel servs/ yedek parça konusu vardır, forumdaki konusunu incele. Ben sahsen o motora 22 bin tl vermem. Ederi o değil cünkü. İlla vereceğim diyorsam da daha ucuza rks cruiser 250 alırım.

sl200ü geç, 100-120 sabit hızla gezemezsin o motorla. sanırım 120 görmüyor bile :)

Kullanıcı yorumlarına göre en saglıklı hızı 80-90. 90 üstü sabit hızla gitmek iyi olmuyormuş.

Daystar kullanmadım ancak muhtemel servs/ yedek parça konusu vardır, forumdaki konusunu incele. Ben sahsen o motora 22 bin tl vermem. Ederi o değil cünkü. İlla vereceğim diyorsam da daha ucuza rks cruiser 250 alırım.

Rks cruiser 250 güzelmiş gerçekten de. Bu motorun yedek parça ve servis sıkıntısı gibi şeyler var mıdır? Çift silindir olması çok iyi ama çok fazla yakar mı? Malum yakıt fiyatları yüksek ve ben öğrenciyim.

Motosikleti
D400
Rks cruiser 250 güzelmiş gerçekten de. Bu motorun yedek parça ve servis sıkıntısı gibi şeyler var mıdır? Çift silindir olması çok iyi ama çok fazla yakar mı? Malum yakıt fiyatları yüksek ve ben öğrenciyim.

daha önce katılmıştım, cok aktif bir whatsapp grubu var, kısa süreliğine gir bence, oradan yardımcı olurlar tum sorularına.
Çift silindirin tabi ki farkı olacaktır.

https://chat.whatsapp.com/311MCygB5no7jSyNEOMmpK

what's grup linkidir, konu 250 cc v motorlar, yedek parça ve teknik bilgi üzerine dayanışma grubudur, spor siyaset konuşulması yasaktır, şu an 51 kişiyiz, bekleriz ...

daha önce katılmıştım, cok aktif bir whatsapp grubu var, kısa süreliğine gir bence, oradan yardımcı olurlar tum sorularına.
Çift silindirin tabi ki farkı olacaktır.

Teşekkür ederim eve gidince bakacağım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:20 ----------

Başka düşüncesi veya fikri olan yok mu?

Benim bildiğim 250cc bir motorla 110-120 yapsanız bile motor zorlanır, titreşim artar. O hacmin keyifli seyir hızı 80-95'tir.

Benim bildiğim 250cc bir motorla 110-120 yapsanız bile motor zorlanır, titreşim artar. O hacmin keyifli seyir hızı 80-95'tir.

O da yeter sonuçta yirmi kilometre çok fark değil ve 100 km de yeter. Dediğim motorlar hakkında yorumunuz var mı? Hangisini almak daha mantıklı sizce?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar