Başlangıc Chopper Tavsiyesi ve 2.El Piyasası

Merhabalar,

27 yaşındayım, boyum 1.84. İlk motorumu alacağım chopper almayı düşünüyorum. Motoru Ankara ve Mersin'de kullanacağım. Maksimum bütçem 160 170'e kadar. Aklımda şu modeller var:

- Kuba superlight 200
- Kuba superlight 125
- Hyousung gv250

Yukarıdaki modeller araştırdigim kadarıyla hem f/p hem de büyük şehirlerde tamiri mümkün ama gv250 nin yedek parça durumu hakkinda falan net bir bilgim yok. Birde şu an chopperlarin ikinci el piyasası nasıldır satması modele bağlı ne kadar sürer.

Motosikleti
D400
En sevdiğim konu; herkesin mutsuz olduğu konu aynı zamanda =)

Superlight 125 ele, gitmiyor o alet.

Superlight 200 de pek güçlü sayılmaz ama en azından gidiyor. Ustası parçası kolay motor. Çok sıkıntı çıkarmaz karadüzen alet.

Gv250 aralarında ne iyisi aslında ancak 30 euro gümrük mevzusundan parça bulmak günden güne zorlaşıyor. Elim alet tutar, bazı yedek parçalar için araştırıp bulmak uzun süre beklemek problem değil dersen en iyi secenek bu motor.

Falcon'a, Regal'e ve eski tarihli motorlara bulaşma.

Bu arada listen harici su an piyasadaki en iyi motor (bütçene göre) Nevada 250.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hyosung'lar elektronik arızalarıyla meşhurdu geçmişte. İlla Gv 250 alınacaksa temizini bulmak kaydıyla ilk nesil karbüratörlü modellerinin daha az sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum. Yine de ustası az, yedek parçası sıkıntılı diye de eklemek gerek.

Ben de ilk motor olarak bir ara Daelim Daystar'a bakmıştım ama onun da piyasası yok, parçası yok, hatta marka ülkede yok.

Merhabalar,

27 yaşındayım, boyum 1.84. İlk motorumu alacağım chopper almayı düşünüyorum. Motoru Ankara ve Mersin'de kullanacağım. Maksimum bütçem 160 170'e kadar. Aklımda şu modeller var:

- Kuba superlight 200
- Kuba superlight 125
- Hyousung gv250

Yukarıdaki modeller araştırdigim kadarıyla hem f/p hem de büyük şehirlerde tamiri mümkün ama gv250 nin yedek parça durumu hakkinda falan net bir bilgim yok. Birde şu an chopperlarin ikinci el piyasası nasıldır satması modele bağlı ne kadar sürer.
Ruh yaşım sanırım 25 en fazla 30 Gerçek yaşımı artık yazmıyorum.. Emekliyim.

Boy 1.86 kilo sanırım 87-88 Ben aklımda yokken Mondial Nevada aldım..

Neden Nevada.. Tecrübe edinmek için , geçiş motoru olarak düşündüğüm için.. Birde Chopper merak ettiğim için.

800 km yi geçen hafta tamamladım .. Memnunmuyum ?

Bende Siyatik var , Belimden kaynaklı ağrı oluyor , minder ve sırt dayamalık ile bu durumu çözme arayışındayım.

Bu km kadar gayet güzel anlaştık.. Sesi müthiş.. Cüsseli bir motor .. Yolda saygı gösterildiğini farkediyorsun. Lastikler ile alakalı sorun yaşamamakla beraber güven vermedi bana..

2. eli konusunda en ufak fikrim yok. Öyle hız vs arama.. 90-100 gayet stabil. fazlasını ben yapmam...gerçi tahminim 120 yi geçmez gibi.
Hızlanması yeterli.. ama 500 lük olsun diyorsun illaki.. Geçen ilk defa otobana çıktım ve yapmam dediğimi yaptım , Bu Motorun ambiansı çok farklı illaki gaza gelip makaslara girmeceler ve yatma olaylarına giriyorsun. Bu arada yatma dediysem öyle fazla degil.. tadında
tatlı bir viraj var ver kontrayı , verdiğin kontra kadar yatıyor ( sanırım tüm motorlar aynı :)) ) Virajdan çıkarken zaten kendisi kalkıyor.. Hacıyatmaz gibi hissediyorsun ..

Motosikleti
Honda CBR500R
Aralarında en iyisi GV250 ama şu zamanda alınır mı bilmem. Güncel cruiserlara bak, Nevada 250 örneği verilmiş yerinde tavsiye bence. Bütçeni biraz zorlayabilirsen Benda Rock 250 bak pazarlıkla istediğin fiyata alırsın.

Ruh yaşım sanırım 25 en fazla 30 Gerçek yaşımı artık yazmıyorum.. Emekliyim.

Boy 1.86 kilo sanırım 87-88 Ben aklımda yokken Mondial Nevada aldım..

Neden Nevada.. Tecrübe edinmek için , geçiş motoru olarak düşündüğüm için.. Birde Chopper merak ettiğim için.

800 km yi geçen hafta tamamladım .. Memnunmuyum ?

Bende Siyatik var , Belimden kaynaklı ağrı oluyor , minder ve sırt dayamalık ile bu durumu çözme arayışındayım.

Bu km kadar gayet güzel anlaştık.. Sesi müthiş.. Cüsseli bir motor .. Yolda saygı gösterildiğini farkediyorsun. Lastikler ile alakalı sorun yaşamamakla beraber güven vermedi bana..

2. eli konusunda en ufak fikrim yok. Öyle hız vs arama.. 90-100 gayet stabil. fazlasını ben yapmam...gerçi tahminim 120 yi geçmez gibi.
Hızlanması yeterli.. ama 500 lük olsun diyorsun illaki.. Geçen ilk defa otobana çıktım ve yapmam dediğimi yaptım , Bu Motorun ambiansı çok farklı illaki gaza gelip makaslara girmeceler ve yatma olaylarına giriyorsun. Bu arada yatma dediysem öyle fazla degil.. tadında
tatlı bir viraj var ver kontrayı , verdiğin kontra kadar yatıyor ( sanırım tüm motorlar aynı :)) ) Virajdan çıkarken zaten kendisi kalkıyor.. Hacıyatmaz gibi hissediyorsun ..

Hocam merhaba cevabınız için teşekkürler. Araştırdığım kadarıyla bazı arkadaşlar Nevada hava soğutmalı olduğundan şehir içi ısınma problemleri yaptığını yazmış, sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu? Birde Nevada gibi çantasız bir model alırsam TEX 92 VEGA Deri Takım gibi bir çanta takmayı düşünüyorum, siz hiç çanta taktırdınız mı?

Motosikleti
D400
Hocam merhaba cevabınız için teşekkürler. Araştırdığım kadarıyla bazı arkadaşlar Nevada hava soğutmalı olduğundan şehir içi ısınma problemleri yaptığını yazmış, sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu? Birde Nevada gibi çantasız bir model alırsam TEX 92 VEGA Deri Takım gibi bir çanta takmayı düşünüyorum, siz hiç çanta taktırdınız mı?

hocam sahibinden de biraz kurcala, çok güzel aksesuarlı modeller vardı satılık bi ara.

ape / deri canta / krom parça eklemeler vs. yapılıyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Chopper kullanacak eleman, bu işlerden ya anlayacak, ya parası çok olacak maalesef.

Harley Davidson bile 900 cc motoruna Hava soğutmalı yapıyorsa ;)) daha ne diyeyim Arkadaş..

İnsan gibi kullandığın müddetçe sıkıntı yok.. Söylenenleri boşver.

Temu dan Soft çanta aldım arkaya bağladım.. Bir kaç şey var içinde o kadar. Sürücü sırt dayamalığı muhakkak yaptırmam gerek. Sırtımı dayayıp kullanmak istiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Chopper kullanacak eleman, bu işlerden ya anlayacak, ya parası çok olacak maalesef.
Hem bu işlerden anlamam hemde param yok :(( Çinli bir chopper var.. napak Gardaş ? Kullanmayakmı :))

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İstanbul, Mecidiyeköy iş çıkışı saati gibi durumlarda motoru araba sürer gibi ebleh ebleh sürersek hava soğutmalı motor belki kelek atabilir ama chopper kullanıyorsunuz diye motosikletin ebat avantajını kullanmanıza engel bir durum yok, duran trafiğin içinden, sağından, solundan geçin. Az biraz hızla gitseniz bile o motor soğur.

Bende cruiser motosiklet seviyorum. Uzun sure hyosung gv 250 kullandım yaklasik 6 sene önce sattım. O zamanda parca sıkıntısı vardı şimdi parça bulmak sanirim daha problemlidir. Parça dediğimde basit filtre vs düşünün artık. Elektronik altyapısı genel olarak sorunlu bir model çözülemeyen sensor arızaları ile meshurdu. O sebeple tarzımı mecburen değiştirdim ve touring motorlar sürüyorum artık.

Tavsiyem bütçeniz musaitse yamaha xv950 veya harley modellerine bakmanız. Onun disinda hiç girmeyin.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
hyosung' un qh 250 diye yeni bir modeli var. 2. elde istediğin fiyatlara bulunabiliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar