başlangıç cc si

bence ilk başlayanlara 125 cc öneriyorlar çok saçma bir düşünce tarzı cc yükseltmek için para harcanmaz ben 22 yaşındayım ve ilk motorum 1000 rr olacak km yapa yapa öğreneceğiz haksızmıyım?????

bestdriver' Alıntı:
bence ilk başlayanlara 125 cc öneriyorlar çok saçma bir düşünce tarzı cc yükseltmek için para harcanmaz ben 22 yaşındayım ve ilk motorum 1000 rr olacak km yapa yapa öğreneceğiz haksızmıyım?????
KARDEŞ SEN ŞUNU Bİ OKU ÖLE KONUŞ İSTERSEN

http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2729

http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4882&highlight=

NEYMİŞ ÖNCE VİTESİN YERİNİ ÖĞRENİYOMUŞUZ SONRA USTALARIMIZIN YAZILARINI OKUYOMUŞUZ SONRA ÇIKIP ÖLMEDEN VE ÖLDÜRMEDEN YAZIYOMUŞUZ.SAÇMAYMIŞ
BUNCA İNSAN RASGELE KAZA YAPMIYO

Motosikleti
Su Motoru
Bana göre ve düşünceme göre "başlangıç cc si" diye bir olay yoktur. Yani yeni başlaycağınız motoru, vitesli ve vitessiz olarak ayırmak gerekir. Başlangıç cc si kriterlerini uygulayacak olursak 50 cc den 1800 cc ye kadar gitmemiz lazım. Tabii demiyorum ki ilk alacağı motor 1000 cc olsun ama önemli olan ilerde racing, chopper, cruiser, cross, naked, atv mi kullanacaksın. Bu doğrultuda modelini belirledikten sonra en düşük 100 cc, en yüksek 400 cc arası her motoru her bisiklet sürmeyi bilen ve bilinçli arkadaş kullanabilir. Nedir yani 50 cc scooter ile başla sonra 125 cc CBR a geç :) bundan hiçbir mantık yok. Edinilmesi gereken tek tecrübe trafikte sürücülerin hal ve hareketleri, nasıl sollama yapılacağı, nasıl fren yağılacağı ve sürdüğün aletle bütünleşmek olabilir. Tabii bu benim görüşüm yanlışı olsun doğrusu olsun bu yönde hareket ediyorum...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
salihgureli,
+ 1
Bunu tüm dünya kabul ediyor, motsikletler arabalara benzemez. 1300 cc bir araba ile 3000 cc nin pek farkı olmayabilir başlamak yada öğrenmek için, ama motorlarda bu riskli zor ve tehlikeliidir. Sebeblerini iki saat yazamam şimdi hiç kusura bakma, biraz forumu araştır güzel yazılar bulacaksın. Hatta sadece burada değil heryerde araştır, sonuç aynı olacaktır. Yani herkes sana küçük cc olayını anlatacaktır. Hatta boşver hiç araştırma , git bir 1000 RR al ama kimseye zarar verme, öleceksen tek başına öl. Kırıcı olduysam kusura bakma ama hiç araştırma yapmadan böle yazman tuhafıma gitti...

bu mesele birazda insanın kendine güveni ve becerisine bağlı tabi çevrendeki insanları tehlikeye atmadan en önemliside çevrendekilerin seni tehlikeye atmadan kullanabilmek ben 1 yıldır kullanıyorum 250cc chooper ile başladım şimdi 600RR biniyorum bilmem anlatabildimmi yanlış anlama kendimi övmüyorum sadece cesaret unutmaki fazlası SALAKLIK olur.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum belki best driver olabilirsin ama The best rider olmadigin belli.
Sana tavsiyem, motor almadan evvel egitim alman sonra zaten kendin karar verirsinki vericegin karar 250cc olucak eminim. Yok egitim almadan alicam diyosan en fazla 250cc bir motor almani tavsiye ederim.

Keyifli surusler herkese.

Kendimden örnek vereyim,250cc lik twisterla eğitim aldım,ehliyetimi aldım...
Kaskımı,montumu ne var ne yoksa hepsini teker teker aldım... Sonra baktımki motosiklet almayı unutmuşum... :p . 125cc,250cc modellere baktım baktıım kafam karıştı,sonra kendi motosikletimi gördüm ve vuruldum,düşünmedim direk aldım.
İlk motorum evet,hemde 500cc ve hiç de zorlanmıyorum.Bence bu iş biraz beceri biraz da eğitim işi. Kendi limitlerimi biliyor ve ona göre kullanıyorum.

Keyifli ve Güvenli Sürüşler Dilerim :thumleft:

Motosikleti
Su Motoru
Bizler robot değiliz arkadaşlar, yani elimize bir motoru verince onu sonuna kadar zorlamak mecburiyetindede değiliz. Bir Alman kurduna eğitim verirseniz günde 3 öğün yemeğini kendi tasındaki yemeği bölerek yiyebilir ama eğitimsiz bir Kanish K9' un 3 öğünde yediğini bir öğündede yiyebilir. Anlatmak istediğim 50 cc, 125 cc, 250 cc, 500 cc, 1000 cc, 1300 cc, 1800 cc, gibi çıkmak mecburiyetinde olmadığımız. 125 cc bir vitesli aleti 6 ay, 1 sene, 2 sene kullanıp ve hayalindeki motorun 1300 cc bir Hayabusa veya 900 cc bir R1 olduğunu varsayacağınız bir insan düşünün. Bu insan hayalindeki o motorun gücünü şu an kullandığı motora göre oranlayamaz mı? Hiç hayalindeki motorun üstüne oturmamış ama o motora sahip bir insandan daha iyi biliyor teknik özelliklerini, ne kadar yatması gerektiğini, gaza dokununca motorun ne gibi tepkiler verebileceğinin bilincinde, neden peki bu kişi 125 cc vitesli bir aletten 1300 cc bir alete geçemesin? Bence geçebilir yeterki altındaki aletin neler yapabileceğinin bilincinde olsun ve "ben bunu kullanırım, hemde krallar gibi" diyebilsin. Olay kafada başlar, kafada biter. Patlasada, patlamasada...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
afterdag.

Sizin kullandiginiz motor 500cc olmasina ragmen pek agresif degildir. Biz 172 Bg lik bir SS den bahsediyoruz, neyse sonucta herkes istedigini alir. Umarim alan arkadas istatistiklere gecmez. Ne diyelim hayirli olsun.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Eğitim ve tecrübeyi aynı şey gibi düşünmeyelim lütfen. Motor riskli bir iştir, yani senelerce eğitim almış bir adamı lap die uçak pilotu yapmazlar, senelercede tecrübe yapar bir pilotun yanında. Kaptan pilot olduğunda artık o uçağın risklerini aza indirmiş demektir ama yinede sıfır değil. Aynı şey doktorlar içinde geçerlidir 6 sene okuyan adam lap die ameliyat yapamaz tecrübe gerekir. Herşey eğitim demek değildir, bir örnek daha vereyim, bir vahşi kaplanı yakalayıp sirkte gösteri yaparsanız sizi parçalama ihtimali %100 e çok yakındır. Ama o kaplanı eğitir ve onunla tecrübe yaparsanız bu risk çok aşağı düşer ama yinede sıfır değildir. Tıpkı geçenlerde sahibini parçalayan kaplan gibi (valla çok uzun bir süre birlikte olmuşlardı 10 seneden fazlaydı). Pek alakalı değil ama Metal kardeş köpek diyince aklıma geldi, tekrar söylüyorum motorlar arabalara benzemez, 10 beygirlik bir motorla 170 beygirlik bir motor aynı değildir. Başlayan şahıs vitese mi alışacak, gaza mı, trafiğe mi, viraja mı, ağırlığa mı yoksa altında ki güce mi? Tecrübe dediğimiz şeyde sadece motorla başedebilmek ve onu kullanabilmek değildir. Motora göre kask ve diğer ekipmanları kullanmayı bilmek ve öğrenmek de bir tecrübedir, adam 1000 lik race e binio kafada kask yok niye ? çünkü kafa yok, 100 cc 100 cc artırsa ne olur....

Motosikleti
Su Motoru
Eyong' Alıntı:
adam 1000 lik race e binio kafada kask yok niye ? çünkü kafa yok, 100 cc 100 cc artırsa ne olur....

+ 1

Kardeş arabayla motor arasındaki farkı biliyorum :p. Aprilla 50 cc SR, 250 cc Honda CBR, 250 cc Kanuni Seyhan, 125 cc Yamaha Dt ve şu anda sahip olduğum 125 cc scooter. Saydığım motorların hepsini uzun süreler hiçbir zorluk çekmeyerek kullandım. Her motorumu aldığımda üstüne otururken ben bunu sürerim diyerekten temkinli bir şekilde gaz vererek evime götürdüm. Motorumun rodajını açana kadar sessiz sakin bir şekilde yoluma baktım ama rodaj bitiminden sonra ne zaman uzun yol yapsam hep motorlarımın sınırlarını zorladım ve ibresi nereye kadar gidiyorsa bende oraya kadar gittim. Çünkü inanıyordum bunu yapabileceğime ve temkinliydim çünkü biliyordum Türk şöförlerini ve yollarını, allaha şükür hiç kazam olmadı motoru yan bile yatırmadım. Bu motorları sürerken 600 cc de sürdüm 1100 cc de ve onlarda da hiç zorluk çekmedim. Ama bir zzr 1100 vardı ki :) işte o beni epey bir zorlamıştı. Ama sanıyorum ki 1-2 hafta bilemedin 1-2 ay sonra o motorda benimle bütünleşecekti. Ben diyorum ki "Altındaki motoru tanı, gücünü bil, trafikteki sürücleri tanı, yolları bil, motora motor bindiğin zaman onu kendinden ayrı bir alet gibi değilde, sanki senin bir parçanmış gibi hisset" sanırım bu kriterlere sahip olduktan sonra gerisi gelir. Ayrıca özellikle kasksız motor süren arkadaşlar videolar bölümünde bulunan birkaç kazayı izlerse sanırım kafaları artık onlar içinde saksılıktan çıkacaktır...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
MeTaL, kendin konusunda haklı olabilirsin ama bu herkes için geçerli değil ki. Hem senin saydığın motorlar zaten mantıklı gibi adam 1000 RR dan bahsediyor, lütfen biraz daha dikkatli olalım sen becerio olabilirsin ama o adam senin bu laflarınla gaza gelirse ve beceremz ise yazık değil mi? Yaw tamam ben 1000 RR a bincem diyen kimsenin tohumuna para vermedik ama yinede bu risk göze alınmaz yazık. Sen iyi bilirsin, adam 8-10 senedir kuryelik yapıyor ama RUNNER a biniyor ve gaz vermesiyle düşmesi bir oluyor. Yanlış mıyım acep :silent:

Motosikleti
Su Motoru
Eyong güzel kardeşim ben zaten adama git 1000 RR ile başla demedim ki :), 1000 RR a binecek bir adamın en azından bir motorun gaz kolunu tutup 3-5 ay o gaz koluyla neler yapılabileceğini bilmesi lazım ve alacağı motoru çok çok iyi tanıması lazım. 3-5 yıl scooter kullanan bi adama sen direk 1000 RR ı ver adam 1. vitese takmasıyla motor başka yere adam başka yere gider :). Zaten bak yukarıdaki yazılarımdan birisinde maximum 400 cc bir aletle ve hayalindeki motor 1000 cc bir alet ise minumum 100 cc bir aletle başlamasının doğru olduğunu dilegetirmişim. Ama vitesli olmasındada fayda gördüğümü açıklamışım. Valla biz burada ne söylersek söyleyelim arkadaş kafasına 1000 RR ı taktıysa onu bu işten caydıramayız. Ama inşallah caydırıcı sebepler altından kalkamayacağı veya geri dönemeyeceği kadar ağır olmasın ve kazasız belasız kullansın...

Motosikleti
Su Motoru
Hım bestdriver, aklıma geldi kardeş sen al şu 1000 RR ı ben sana bendeki Scooterı veya 150 cc Chopperı vereyim, sen alışana kadar onlarla takıl bende senin 1000 RR ile :p ne dersin karşı koyulamayacak kadar güzel bir teklif hı :cherry:

Eyong, kardeş bu fikrimi tuttun mu? :)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
bestdriver' Alıntı:

Bu adam senin yazılarından kendini haklı çıkarır, ben onun derdindeyim. Yoksa senin ne demek istediğini iyi biliyorum ama anlatırken dikkat etmek lazım. Niye dersen insan psikolojisi; 10 kişi alma olmaz dese bile o 1 kişinin "al lan ne olacak" lafını dinler (bu arkadaştan bahsetmiyorum, genel olarak)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
tuttum hemde hiç bırakmıyom, in bende pincem :cherry:

arkadas bestdriver diyoruz neden bu kadar korkaksınız emin olun çoğunuzdan daha iyi sürücüyüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar