Arkadaşlar ben isviçrede büyüdüm ve orada nasıl yaptıklarını size anlatayım.Önce bisiklete binersiniz ve okula başladıkdan bir süre sonra 2ci. sınıfta falan herkez bisikletle okula gelir.O gün polisler sizi bir Eğitimden geçirir hem yazlı hemde direksiyon ve 14yaşana geldizi zamanda.Artık mobilete bine bilirsizi ve mobiletede bindikden sonra yaşıniz 18ze gelir.İlk önce ilk yardım kursuna gidersiniz bunuda kazandıkdan sonra Artık Devlete Ehliyet için baş vurvursunuz A2 için sonra eve örenci ehliyetiniz gelir ve bunula 125cc den yukari olmamak kaydıla ve pilakanın yanına (L) koyarak örenci olduzunuz belirterek bine bilirsiniz.Ve direksiyon sınavı geldi zaman gidersiniz ve kazaması çok zordur siz önden motosikletle gidersiniz polisde sizi başka bi motosikletle takip eder Tirafikte ve size komutlar verir telsizden sizi yanılmaya çalışir.Ve bunuda kazanırsanız o zaman(2sene125cc) ye bindikden sonra.Gene Devlete başvurvursunuz daha yüksek haçimli motor için ve dediği gibi kazanamsı çok zordur.Ama doğrusuda budur.Yazım hatalarında dolayı herkezden özürdileri.HERKEZE KAZASIS BELASIS SÜRÜŞLER Sayğilarimla...