Baskın Sonrası Çalınan Motorların Parçalanmış Haller

Üyesi olduğum başka bir motosiklet sitesinden alıntıdır.

MesajTarih: 2009-01-03, 19:26:42 Mesaj konusu: Baskın Sonrası Çalınan Motorların Parçalanmış Halleri

Ferdi Arkadaşımızın motoru (F650)geçenlerde çalınmıştı haliyle üzüldük heryere haber verdik.Polisin bir baskınında,parçalandığı sırada bulundu ama biraz hafiflemiş şekilde.Fotolarda görüldüğü üzere etrafta parçalanmış motorlar dolu,söylediğine görer 20,25 motor varmış yerde,onun motorunun da biriki plastik parçası halicinde bulunamamış parçaları.Demek bu insan müsvetteleri buralarda bu şekilde yapıyor bu işleri.dikkatli olalım arkadaşlar,hem kendi motorlarımızı hem birbirimizin motorlarını kollayalım,baksanıza temiz biryerde sistematik düzenli çalışıyorlar ulu orta.motoru her ne kadar kaskolu da olmuş olsa şu durumda ayrılmak durmunda motorundan...

n673471772_1221457_6176Medium.jpg

n673471772_1221458_471Medium.jpg

n673471772_1221459_893Medium.jpg

n673471772_1221460_1338Medium.jpg

n673471772_1221461_1771Medium.jpg

n673471772_1221462_9911Medium.jpg

Bu da benden not; Durmak yok çıkma parça almaya devam diyen arkadaşlarımızın durup bir kez daha düşünmesini tavsiye ederim.

Bu motorları zevk için parçalara ayırmıyo bu yaratıklar. Talep var onlarda arz ediyor sevgili müşterilerine ....

üzerinde hiçbir hakkı olmadığı halde başkasının malına hangi İNSAN! bunu yapar arkadaşa büyük geçmiş olsun......

Güzelim bmw yi bu halde görünce içim parçalandı.Fotoğraflarda göründüğü kadarıyla baya baya sistematik bir hırsızlık ticareti söz konusu.Başkalarının alın teriyle emeğiyle alınan araçları böyle hunharca parçalayıp,satıp parasını gönül rahatlığıyla cebine indirebilen insanlarımızın olması ziyadesiyle üzüyor bizi.Ne diyelim allah bildiği gibi yapsın.

üzerinde hiçbir hakkı olmadığı halde başkasının malına hangi İNSAN! bunu yapar arkadaşa büyük geçmiş olsun......

aaaaa sen onlara insanmı diyosun hakaret ettin şimdi İNSANLARA!!

1200 Gs değilmi o yazık olmuş.... KAnsız herifler...

motorları çaldıkları o elleri parçalanır inşallah, parçaları satıp da ceplerine indirdikleri paralar yüreklerini yakar inşallah.. lanet olsun bunlara.

İşte ikinci el ucuz parça satın alanlar aslında başkalarının motorlarından çalınmış parçaları alıyorlar. İkinci el eşya satın alırken (bu cep telefonu, laptop, pda gibi elktronik alette olabilir) Mutlaka satan kişdien faturasını eğer hurdadan çıktıysa hurda belgesini görmek isteyin. Böylece sizde hırsızlığa alet olmazsınız. Bir gün sizinde başınıza gelebilecek bir olayı teşvik etmemiş olursunuz.

not: Türk ceza kanununa göre çalıntı mal almakta suçtur.

bu tip yaratıkların yaşamasına izin verilmemeli kolay kazanılmıyor sen taksitlerini öde o yaratık parcalayıp satsın ohh be ne dünya sonra insan hakları diyolar bence o haklar sadece insanlara hırsızlara söz konusu bile olmamalı...

arka planda gri bir gt250R ve motoru görünüyor. kim bilir kaç kardeşimizin canını yaktı bu insafsızlar. Çok kötü bir duygu.

vayyy be bence tüm baskınlar artmalı daha çok kardeşimizin abilermizin canı yanmamalı......

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ha motorun aynası,ha mobylette hırsız hırsızdır diyorum. En azından Ferdi'nin motor kurtulmuş , bu hırsızı işbaşında öldürsem çok ceza yer miyim onu hep merak etmişimdir.:pr:

tamam haklısınız bunlar insan değiller başkasının hakkını gaspediyorlar ama durumu olmadığı için hurdalıktan alındığını umarak çıkma parça alan bir çok arkadaşımız var hemen çıkma yedek parça almayı durduralım diye birşey yok sadece çıkma parça satan yerlerin daha iyi denetlenip parçaları nereden temin ettikleri araştırılmalı bence çünkü hurdalıktan ya da kazalı motorlardan alınan parçalar oldukça ucuz ve orjinal parça olduğundan kaliteli yurdum insanı da bu yüzden tercih ediyor çıkma parçaları hem böylece bi dünya paranın ve parçaların çöpe gitmesi de engelleniyor. düşünsenize her kaza yapan ya da hurdaya çıkan motorun parçalarının olduğu gibi durduğunu ne büyük bi çöplük olurdu.. bu arabalar içinde geçerlidir..ÇIKMA YEDEK PARÇA ALINMALI AMA GÜVENİLİR ELLERDEN ALINMALI AYRICA BU TÜR PARÇA SATAN YERLER SIKICA ARAŞTIRILMALI..

Bunu yapanlarıda yaptıkları gibi parçalasalar... ne dersiniz hoş olmaz mı?

kanun istiyorum ,adalet istiyorum yanlarına kalmasın istiyorum yarabbim görevli olan kulların duymuyo sen duy da yerde bir et bu tür insanları

amin...

eminim ki bir çok motorcu arkadaş böyle işlerle uğraşanların hakkında bilgi veya kanaat sahibi olmuşlardır.Bunları bir başlık altında açıklayamazmıyız

Bence çıkma parçacılar için kendilerini ve bu parçaları nerden temin ettiklerini açıklayabilecekleri ve bizi kendileri hakkındaki kesinlikle olumsuz düşüncemizden kurtarabilecekleri bir topic açılabilir.

Kendinden emin dürüst satıcılarda kendilerini aklamış olurlar.

Böyle bir açıklama yapmadıkları sürece benim gözümde hepsi bir malesef.

Benimde 600RR rımı çaldılar ve üzgünüm ama her çıkmacıya şüpheli bakar oldum.

arkadasim gecmis olsun

8 subatta calinan motorumu ariyorum 2007 honda CBR1000RR beyaz kirmizi lacivert msjini okudum. Bu kutahyadaki motorlara ne zaman baskin yapildi bilginiz varmi acaba 20 25 motor demissiniz belkide benim motorum aralarinda olabilirmi? Gewri donerseniz cok memnun olurum Maruf

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar