Basketbol

Katılım
7 Eyl 2013
Mesajlar
208
Arkadaşlar aranızda basketbol oynayanlar var mı? Birkaç sorum olacak uzun zamandır oynuyorum Sokak basketbolu olarak. Nasıl daha yükseğe zıplarım? Nasıl daha isabetli atış yaparım vs. Bilgi verebilecek kişiler var mı?
 
Katılım
22 Ağu 2013
Mesajlar
1,073
Yüksek zıplama için bi ara baya popüler bir egzersiz vardı evde sandalyelerle falan yapilan.isabetli atis ise bileğini güçlendir ve bilek atışı yap.Öyle yapıyorsanda bol bol pratik.Netten araştır sut tekniğin doğru mu sonra in potana sut çalış.Potadan potayada değişir bence soyliyim. Standart degil sokaktaki potalar kimisi demir çember kimisi güzel plastik vs
 

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
11,740
Bir kulüp bulup idmanlara katılman iyi olur çünkü basketbol sadece zıplamak ya da isabetli şut atmaktan ibaret değil.
Böyle bir imkanın yoksa yani kendi kendine idman yapmak istiyorsan, tavsiyem ağırlık kullanarak çalışman.
Ayak bileklerine bağlanan ve pil şeklinde sökülüp takılabilen farklı ağırlıklar kullanabileceğin aparatlar var. Avcıların kullandığı fişekliklere benzer. Yine bulabilirsen göğüs ve sırtına eşit ağırlıkta olacak şekilde Yelek türü şeylerle koşma ve zıplama antremanları yapabilirsin.
İsabetli atışlar için bol bol şut çalışman gerekiyor.
Top hakimiyeti ve paslaşma için ağır deri toplar var. Bir arkadaşınla bu toplarla pas çalışabilirsin.
 
Katılım
13 Ocak 2012
Mesajlar
512
Zıplama ve kondisyon arttıcı programlar var internette, yalnız baya büyük çalışma istiyor. Bende eskiden oynuyordum bana yararı oldu ama kalkıp ta 15-20 cm fark beklememek lazım. Bi insan anca boyunun yarısı kadar zıplayabilir herhalde.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst