Başka viskotize yağ eklemek

Motosikleti
Ns200 15"
Hastayım diyorum psikopatım diyorum :D
Ya bana soran olsa hangi yağı koyalım diye, hangi marka varsa onu koy diyip geçiyorum. İş tamamen kıllık tüylük konular.
Abi ne bileyim acayip acayip takıntılarım var, mesela şimdi arabamı satıcam içersine bir yerden su almış arabanın komple içini söktüm ve geriye bir taban bir ben kaldım :). Kalorifer motoru sıkıntı açmıştı söktüm bakım yaptım düzeldi ordanda trimleri özenle topladım problem sanırım çözüldü (ön cama bahçe hortumu ile su tuttum uzun süre su gelmedi). Halılarda ve ses yalıtım malzemelerinde ıslaklıklar vardı onlar şu an hepsi asılı bahçecede duruyor koltuklarda yatak odasında duruyor :), bilirsinizki eski Mercedes modellerinde çürüme derdi var onu ortadan kaldırmak içinde arabanın tabanındaki pasları elimden geldiği kadar çıkardım ve üzerine yalıtım sıvısı uyguladım. Bitti mi? Bitmedi, kapıdan gelen trim sesleri var onlarıda yalıtım yaparak keseceğim. İlla ki yaşına göre yapılacak şeyleri kalacak ama benden bu kadar :), zaten normal kullanıcının görmeyeceği bir çok güzellik sağlayacağım :). Benim gibi psikopat biri bulursanız gönül rahatlığı ile araba alabilirsiniz :D.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eskiden Gs kullanan bir büyüğüm (Şu an R !200 Rs kullanıyor) ne zaman motor yağ değişimi için servisine gitse önce yağı boşalttırıp yeni yağ koyarmış, ardından yarım saat motoru rölantide çalıştırtırmış. Sonrasında o yağı da boşaltıp yeni yağ koydururmuş.

Motosikleti
Ns200 15"
Eskiden Gs kullanan bir büyüğüm (Şu an R !200 Rs kullanıyor) ne zaman motor yağ değişimi için servisine gitse önce yağı boşalttırıp yeni yağ koyarmış, ardından yarım saat motoru rölantide çalıştırtırmış. Sonrasında o yağı da boşaltıp yeni yağ koydururmuş.
Abi ondan çıkan yağla benim Spontini'ye çok güzel bakım yaparım :). Zaten yağ bakımı geciktirilmeyen motorlar (dizel ve benzin farketmez, tecrübemle sabit :)) içleri neredeyse pırıl pırıl çıkar.

Ruh hastalığı seviyesini beğendim de, motoru 30dk rölantide çalıştırmak motora hiç iyi gelen bir şey değil. Hadi bakalım :D

Ruh hastalığı seviyesini beğendim de, motoru 30dk rölantide çalıştırmak motora hiç iyi gelen bir şey değil. Hadi bakalım :D
O işlem motordaki hasara bakmak içindi sanırsam. O yağı boşaltıp içindeki demir parçacıkları değerlendiriliyor büyük
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kitapçıkta evet 10w30 diyo fakat servislerin yüzde 90ı honda 10w40 koyuyor. Gerçekten buna dikkat edip doğru viskozite kullanıyosa o servise helal olsun. Ama büyük ihtimalle içinde 10w40 var ve eklediğiniz yağ da 10w40 olduğu için sorun yaşatmayacaktır. Servis kağıdında kullanılan yağ yazar, kağıt yoksa da arayıp hangi yağı koyduklarını sorabilirsiniz.
Reis evet hondayı aradım motordaki yağ 10-40 mış bende 10-40 ekledim artık 10-40 gördü motor yağı iptal ettim

Motosikleti
Ns200 15"
O işlem motordaki hasara bakmak içindi sanırsam. O yağı boşaltıp içindeki demir parçacıkları değerlendiriliyor büyük
Yağdaki çapaktansa filtredeki çapak daha çok şey açıklar, gözle bakılan çapağın nereden geldiğini veya hangi materyal anlamakta pek kolay değil. Bunun için zaten yukarıda paylaştığım testler var...

Motosikleti
Hero X Pulse 200
10-30 üzerine 10-40 koyarsanız viskozite koyduğunuz ml oranından10-40 a doğru yaklaşır, yani yağ kalınlaşır fakat ,10-30 ve 10-40 arasında çok az kalınlık farkı vardir yani 200 ml eklemekte sorun yoktur.

Tam sentetik yağa mineral yada yarı sentetik eklerseniz motor içindeki yağ yarı sentetik olacaktır aynı şekilde.

Bence eksik yağ ile kullanmaktan iyidir. Yağ yağdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar