evt daha önce motoru ilk aldığım zamanlarda ben böyle bi konu açmıştım.aynalardaki aşırı vibrasyondan şikayetçiydim.ama serviste yetkili ustaya sorunca ara geçiş devirlerinde yapar onu dedi.yaklaşık 4500-5000 devir arasında evt bir vibrasyon oluyor.ama daha düşük yada yüksek devirlerde görüntü ayna gibi oluyor.titreşimdende eser kalmıyo.
göstergelerden ses gelmesi konusunda ise evimin sokağında 2 aydır çalışma var.yolda asfalt denen bişey kalmadı.ama ben motoru baya hırpalamama rağmen(enduro ruhu var heralde) ne bir ses geliyo göstergelerden nede rahatsız edici bir titreme.hiç yok diyemem ama o arkadaşın motorunun sorunudur bence.
he tek sorunum aynalardan.alışana kadar bayağı rahatsız oldum.özellikle görüş açısı bakımından ama artık alıştım hiçbir sorun yaşamıyorum.
@**emr
senin lastikler dunlop mu? benimkiler bridstone.ve evt benimde gaza asılınca patinaj sorunum var ama benim hoşuma gidiyor![]()
bridgestone da'da var mı bu sorun?asılınca patinaj çekmesi yerine göre güzel de, frene basınca tekerin çabuk kitlenmesi kötü
asılınca patinaj çekmesi yerine göre güzel de, frene basınca tekerin çabuk kitlenmesi kötü
bridgestone da'da var mı bu sorun?
arkadasim cift silindir motosikletlerde vibrasyon olmaz..Özer'im söz konusu aynaların aşırı vibrasyondan titremesi sorunuyla ilgili daha öncede bu forumda kullanıcı bir arkadaş topik açıp şikayette bulunmuştu...sanırım bu kadar vibrasyonun sebebi çift silindir olması...
amaaan.. boşverin..
vibrasyon iyidir, zevk verir.
Bayan olsam kesinlikle ER6F alırdım![]()
aparatları için de sanayi çarşına mı uğrardın yoksa :bounce:
Sanayi de çalışıyorum zaten![]()
Oyle her yazılana inanmayın derim ben. Motor dusmusmu kalkmısmı acılıp toplanmısmı ?????
Benim en buyuk sorunum devamlı olusan patinaj. Onunda sebebi ortada er6 nın Dunlop un cok sert hamura sahip modeliyle turkiyeye gelmesi.
Gecen servise gittigimde 2 kisi benim motora bakıp ya bu motor bayada guclu neden bu lastiklerle getiriyolar diyolard.
Aynalarda titresim sorunu bendede var bazı devirlerde arkayı net goremiyorum titresimden dolayı. Ama titresimi hissettigim tek yer aynalar. Ben gayet rahatım
Aynada bide gorus acısı sorunu var bunu cozmek icin ufak bi parca takıyolar r3n nin er6 sında var...
f ve n aynı makineler sadece grenaj farkı var, bridgestone ve dunlop lastik tercihi fabrikanın toplu orjinal ekipman lastik alım anlaşmalarının dışında bir nedenden olacağını düşünmüyorum, ayrıca lastik ısındıktan sonra kalkıştaki patinaj bilmem farkettiniz mi azalıyor, dururken arka fren belli bir noktadan sonra kilitliyor ama bridgestone olsa onda da kitler diye tahmin ediyorum,
ayrıca dunlop lastiklerin ıslak zemindeki performansını ( akçakoca gezisi dönüşteki yoğun yağmurdaki ) scorp arkadaşıma hatırlatırım
ayna olarak bendeki aparat ve spor tip aynalar daha kullanışlı ama malesef onlarında belli bir kör noktası var, aynadaki titreşim içinde solda yok denecek kadar az, sağda belli devirlerde oluyor ama hangi devirler diye bakmadım![]()