Basit Kask Çarpma Testi

Bir kask testi de bizden gelsin bakalım pahalı kasklar gerçekten değerini hak ediyor mu?

ls2'yi birkaç rus gencin uğraşa uğraşa kıramadıkları bir video hatırlıyorum. ls2 2000tl'ye satılmalı o zaman. kaza sırasında beyin travmalarının büyük bölümü, beynin kafatasına çarpması sonucu oluyor. yani ani hareket.kaskın dışının nasıl sağlam olduğundan çok, içindeki kafaya temas eden maddenin bu kuvveti nasıl sönümlediği önemli. bu testler benim için birşey ifade etmiyor. isterse kırılsın. araba camlarındaki özel bir katman, kaza anında camın içeri doğru patlamasını önler, içten dışa doğru hafifçe itseniz çatlak camı, tuz buz olur. dolayısıyla kaskın kırılıp kırılmaması çok önemli değil, içteki güç sönümlemesi önemli. aytron senna (ra) vakti zamanında kaza sırasında sapa sağlam kaskının içinde, sapa sağlam sürücü kabininde beyin travmasından öldü.

siz niye kırdınız kaç paralık kaskı anlamadım bence en az 2-3 sene kullanılırdı ayrıyeten shoei kaskı test etmeye ne gerek var

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
ls2'yi birkaç rus gencin uğraşa uğraşa kıramadıkları bir video hatırlıyorum. ls2 2000tl'ye satılmalı o zaman. kaza sırasında beyin travmalarının büyük bölümü, beynin kafatasına çarpması sonucu oluyor. yani ani hareket.kaskın dışının nasıl sağlam olduğundan çok, içindeki kafaya temas eden maddenin bu kuvveti nasıl sönümlediği önemli. bu testler benim için birşey ifade etmiyor. isterse kırılsın. araba camlarındaki özel bir katman, kaza anında camın içeri doğru patlamasını önler, içten dışa doğru hafifçe itseniz çatlak camı, tuz buz olur. dolayısıyla kaskın kırılıp kırılmaması çok önemli değil, içteki güç sönümlemesi önemli. aytron senna (ra) vakti zamanında kaza sırasında sapa sağlam kaskının içinde, sapa sağlam sürücü kabininde beyin travmasından öldü.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/100588/ayrton-sennanin-hayatini-kaybettigi-kaza-1994

O yarışla ilgili kısa bir video buradan durumu görebilirsiniz.
Hız 200 üzeri olduğu yazılmış.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/100588/ayrton-sennanin-hayatini-kaybettigi-kaza-1994

O yarışla ilgili kısa bir video buradan durumu görebilirsiniz.
Hız 200 üzeri olduğu yazılmış.

Ee?

Profil resmime bakarsan o kazayla ilgili her turlu goruntuyu izlediğimi tahmin edersin. Kask sağlam. Kokpit sağlam. Senna ölü

Ee?

Profil resmime bakarsan o kazayla ilgili her turlu goruntuyu izlediğimi tahmin edersin. Kask sağlam. Kokpit sağlam. Senna ölü

Allah rahmet eylesin üzülmüştüm bende çok Kasklık durum değil. Gidip 3 milyarlık kask alıp Ölmem ben düşüncesine girmeyelim. Ters bir düşüş her türlü ekipmana rağmen hayatı kaydırır :(

senna nın kafasına süspansiyondan kopup fırlayan bir parça saplandı bu yüzden öldü yani darbenin şiddetinden değil yanlışlık olmasın

Suspansiyonun darbesi olumcul değildi. Kaskın yan tarafına hasar verdi. Yuzundede yarası var ama o yarayla değil olum. Yoksa massa'nın yediği suspansiyon daha fenaydı

öyle kask testi mi olur
saatte kac km hızla vurmuş o kaski yere?

arkadaslara katılıyorum
icindeki malzeme önemli
ls2 de de ic malzeme olarak strafor denilen buzdolabi köpüğü kullanılıyor üstüne siyah boya sıkılmış fark o
5 yıldız kaskta da o malzeme var
15 tl lik kaskta da strafor mudur poliuretan mıdır o var ışte
bildiğin yalıtım malzemesi, buzdolabı icinde de kullanılan
beyaz esya kutusundan çıkan madde

eva denilen darbe emici sünger ise vucut koruma ekipmanlarinin iç kaplama maddesi

motorcuda 15 -20 tl
shoei de 1000 tl

shoei nin iç malzemesini çıkarıp da kiyaslayan gördünüz mü
anca show yapılıyor
reklam kokan hareketler mayk bunlar
ticari durumlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Haid ağzından burnundan getirin adamın. Konuyu açtığına açacağına videoyu çektiğine çekeceğine pişman edin. Arada birbirinizlede dalaşın , forum çıkışıda biyerde buluşur kasklarla girersiniz birbirinize :cherry:

Bunuda seyredin
https://www.facebook.com/photo.php?v=1407157766167568&fref=nf

hemen paylaştım kafada o kask olmasa o adam ikiye öblünürdü bu videoyu kaydedir kazalra örnek derleme yapamyı düşünüyorum bu bildiğin kadir gecesi doğmuş :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar