Başaktan Karpuz Yemek de Nasip Oldu.

reo

Merhaba arkadaşlar,
Etkinlik ve gezi sayılmaz belki ama başımdan geçen eğlenceli bir hatıramı paylaşmak istedim.

Öncelikle başak ne demek onu açıklayayım; hani hasattan sonra tarlada kalan ve çiftçinin toplamadığı fakat onun hayrına vatandaşların göz hakkı olarak toplayıp faydalandığı ürünler olur ya, işte ona bizim memlekette "başak" derler. Örneğin yer fıstığı, biber, karpuz başakları gibi ...

Bu yıl Haziran ayı içerisinde, Yumurtalık Serbest Bölge civarındaki işyerimden eve motorla gelirken yolda anormal bir durum gördüm: Çok sayıda insan araçlarından inmiş karpuz tarlalarına hücum etmekteydi.

Buralarda meşhur Ceyhan karpuzu yetiştiriliyor. Şubat sonunda tarlalara ekim yapılıp Mayıs ayında ise hasatlar başlıyor. İlk hasatlar elbette ihracata gidiyor.

Durumu anladıktan sonra ben de motorumu yol kenarında uygun bir yere durdurdum ve tarlanın derinlerine doğru yürüdüm.
Hasat sırasında ticari değeri olmayan ufak karpuzları tarlada bırakmışlardı ve biz başakçılar da bunları toplayacaktık. Bu karpuzlar 1 veya 1,5 kilo civarında, ufak ama bir o kadar da sevimliler.

Kimseden geri kalmadım, ben de bol miktarda topladım.

Ama bir sorun vardı: kendimi kaptırıp çok fazla toplamıştım ve 45 litrelik çantamın kapağı kapanmıyordu :)

İstemeyerek de olsa birkaç tanesini geri indirdim. Yine de 8-10 tanesi bana kalmıştı.

Sevinçle evin yolunu tuttum. Eve geldiğimde ev ahalisi sevinçten havalara uçtu. Ertesi gün aynı yere tekrar ailece gitmeye karar verdik ve gittik :)

Nasıl çıkacak diye merak edip ilk karpuzu hemen kestim. Sonuç mükemmeldi.

Bu hatıramı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
En değerli karpuz...
İlk ürünleri çabuk olgunlaşsın diye basıyorlar suyla kimyasalı...
Bunlar kendi kendine gelişen meyvalar..

Düzce akçakoca taraflarında ve bazı yörelerde Alamancılık derler... ..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yıllar önce çocukken babam bana güvenip beni markete karpuz almaya göndermişti. Ben de çok anlıyormuş gibi karpuzların orasına burasına vurarak çıkan sesin tokluğuna göre bir karpuz seçtim ve eve geri döndüm. Akşam yemeğinden sonra karpuzu büyük bir gururla kestik ve şok olduk. Bir karpuzun içinde hiç mi kırmızılık olmaz? Bildiğin sapsarıydı, babam "hay senin seçeceğin karpuza.." dedi. Aile hiyerarşisindeki saygınlığım geçici bir süre kardeşimin altında seyretti.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yıllar önce çocukken babam bana güvenip beni markete karpuz almaya göndermişti. Ben de çok anlıyormuş gibi karpuzların orasına burasına vurarak çıkan sesin tokluğuna göre bir karpuz seçtim ve eve geri döndüm. Akşam yemeğinden sonra karpuzu büyük bir gururla kestik ve şok olduk. Bir karpuzun içinde hiç mi kırmızılık olmaz? Bildiğin sapsarıydı, babam "hay senin seçeceğin karpuza.." dedi. Aile hiyerarşisindeki saygınlığım geçici bir süre kardeşimin altında seyretti.
Tadına bakmış mıydınız? Çok tatlı sarı karpuzlar da oluyor, bize denk gelmişti öyle bir tanesi. :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Konuya girince gözüm @Osm@n abiyi aradı. Başak şakası yapmıştır kesin dedim ama işi var herhalde daha gelmemiş

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Konuya girince gözüm @Osm@n abiyi aradı. Başak şakası yapmıştır kesin dedim ama işi var herhalde daha gelmemiş
Başaklı espirik yapmayı gözüm yemedi.
Ders kitaplarına girmiş hikayeyi burada paylaştım diye forum yönetimi "terbiyesiz" diyerek ağzıma biber sürdü.
Bende başak bu kadar.
vip-3062-bereket-sembolu-basak-dekoratif-plaket-5-800x600h.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar