Bana vitesli motosiklet konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?

ybr den inip cbf ye bincen demek :mrgreen:

Ybr benim olmasa da öyle sayılır. :mrgreen: Ybr'ye benzer hiç bir yanı yoktu motorun gerçekten.. Süspansiyonları bildiğiniz kesmiş ve selesi çok yere yakın. Bacaklarıma kramp girdi zar zor kullandım baldır hizamdan, aşağıya kadar ter olmuştum. Yerle arası normal bir ybr'nin yarısı kadar azdı. :)

motor sürmek gayet kolay bir durum ama cc sine göre tabiki.pratikte bisiklet kullanmasını bilen ve dengesini güzel sağlayan her kişi biraz uğraşla motosiklet kullanabilir.heycan yok,gayet sakin motosikleti kullanacaksın,motosiklet seni kullanmayacak.:p

motor sürmek gayet kolay bir durum ama cc sine göre tabiki.pratikte bisiklet kullanmasını bilen ve dengesini güzel sağlayan her kişi biraz uğraşla motosiklet kullanabilir.heycan yok,gayet sakin motosikleti kullanacaksın,motosiklet seni kullanmayacak.:p

Hocam motosiklet kullanabiliyorum da viteslide debriyaj olayı falan.. :mrgreen: Onu da az, çok pratik yaparak bugün çözdüm. Peki bir daha pratiğe imkanım olmazsa, motosikleti aldığım gün 2,3 saatte tam kavrarım bu kadar bilgi ile. Kavrama süresinde zarar verir miyim motosiklete? ( belki 0 olmazsa 2. el alacağız )

0 alırsan zatar verirsin sağır olur motor sen alışıncaya kadar seri alıştırman gerek :cat:

0 alırsan zatar verirsin sağır olur motor sen alışıncaya kadar seri alıştırman gerek :cat:

Ben de böyle düşünüyordum. Temizinden 2. el almak daha mı mantıklı olur? :silent: Mesela en fazla 5,6 bin km düşünüyorum. Ortalama uygun mu? 1 yıl garantisi falan da oluyor böylece daha iyi olur. :mrgreen: Zaten para sıkıntısı var şu an 0 alamayacağız gibi de. :cat:

2. el garantili bulabilirsek her ihtimale karşı çok güzel olacak.. Bir sorunu çıkarsa eğer yaptıramayızda biteriz tam anlamı ile. Evdekilerin güvenini boşa çıkarmış olurum.

Son düzenleme:
bilen bi akrabanla gidersin almaya paranın yarısını ödeyip bir iki gün denersiniz motoru ustayada gösterirsin sorun olmaz :cat:

bilen bi akrabanla gidersin almaya paranın yarısını ödeyip bir iki gün denersiniz motoru ustayada gösterirsin sorun olmaz :cat:

Bilen bir akrabam olmadığı için sorun olacak gibi. :pale: 0 km alsak, uzun km'ler kullanmayı düşünüyorum ben motosikleti. Çok mu sorun yaratırım? Açma olayı falan.. 2. el alınca da içim rahat etmiyor daha önceden aldığımız motosikletler iyi çıkmamıştı.

madem içinde 0 km motor çıkartma sevinci var al o zaman zaten motorun alışma süresi 5000km ye kadar gider toparlar kendini ilerde benim performansla işim yok diyorsan zaten rodaj döneminde motoru açma çabalarına girmene gerek olmaz hem küçük motorlar performansı olsa nolcak :mrgreen: ısısına devirine dikkat et motor açılır gider. :cat:

madem içinde 0 km motor çıkartma sevinci var al o zaman zaten motorun alışma süresi 5000km ye kadar gider toparlar kendini ilerde benim performansla işim yok diyorsan zaten rodaj döneminde motoru açma çabalarına girmene gerek olmaz hem küçük motorlar performansı olsa nolcak :mrgreen: ısısına devirine dikkat et motor açılır gider. :cat:

Açılma derken serilik. 2 kişi 80 - 90 km hız yeter. Kalkışlarda titremesin, yolda bırakmasın, sorun çıkarmasın... :mrgreen: 150 cc motordan, 140 - 150 km hız bekleyenlerden değilim. :mrgreen:

Devir göstergesi olmadığı için problem yaşayacağım gibi. :silent: Başlarda zorlanır mıyım? :silent: Yani mesela minibüs şöförleri gibi motorun sesine göre attırıyoruz değil mi? :cat:

Son düzenleme:
kask kullanırken sesi duyulmaya bilir azda olsa bi titreşim oluyor bisiklet değil can taşıyo nede olsa :mrgreen:

kask kullanırken sesi duyulmaya bilir azda olsa bi titreşim oluyor bisiklet değil can taşıyo nede olsa :mrgreen:

Nasıl alışacağım konusunda düşünceliyim.. Dediğin gibi kask, araç gürültüleri derken.. Birde Cbf'in sesi sinek vızıltısı gibi. :silent:

Nasıl alışacağım konusunda düşünceliyim.. Dediğin gibi kask, araç gürültüleri derken.. Birde Cbf'in sesi sinek vızıltısı gibi. :silent:

4.100 TL fiyata ben ruhsat, plaka dahil değil sanıyordum. Hatta koruma demiri veren yerler bile var ! Motosikleti 0 alacağız sanırım. Arkadaşlar rodajını kitaba göre yaptıktan sonra başka ne yapmalıyız açmak için. Sınırları zorlamak gerekir mi rodajdan sonra? :) Almadan 2,3 kere daha pratik yapmam gerekecek sanırım. Zarar görmesini istemem doğrusu. :) Mont, pantolon, eldiven, kask, branda, kilit herşey hazır tek eksik temiz bir CBF :mrgreen:

Mutlu arkadaş O paralara güzel bir cbf alabilirsin.cbf de devir saati yok ama dert etme.sonuçta her viteste belli bir hıza çıkacaksın ve belli hızlarda motorun sesinin değiştiğini hissedeceksin pratikte.
yani şöyle diyelim ;
1.vites 30 km hız
2.vites 55 km hız
3.vites 75 km hız
4.vites 100 km hız gibi sonuçta altındaki 150 cc 11 hp motor ne bekleriz

sen bu durum'da ne yapıyorsun cbf de vites göstergesi mevcut takıyorsun 1 vites'e motoru 25-30 km hıza çıkınca 2.vites'e atıyorsun böyle devam ediyorsun,vites düşürürken'de aynı yönteme uymaya çalışırsın,ama vites düşüşleri daha esnek hızlara sahiptir.
debriyaj ayarını biraz yukarda tutarsan hem balataya zarar vermemiş hemde kendini fazla kasmamış olursun.önemli olan kendini müsait bir alanda motosiklet üzerinde dengeli durmaya alıştır,dönüşlere alış,ön fren kullanmaya alıştır;tabiki bunları yaparken fazla hız yapmamaya çalış nasıl olsa tecrübe kazanınca gaz açarsın.

cbf150 4. vitesde 100 km e çıkmaz ama yöntem doğru

vites konusunda ilk bir kaç gün sorun çekersin sonra alışırsın motor sana söyler atman gereken deviri bunu bu kadar büyütmeyin vitesli bir motora binipde vites atışlarını devir saatine bakıpda yapıyorsa sürücü vitesli motor kullanmasın zaten tehlikeli.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar