Balıkesir'e Yerleştim. Geyikli-Assos-Adatepe'yi Geziyorum.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Merhaba değerli forumdaşlar.

Balıkesir in şirin beldesi Burhaniye / Ören 'e yerleşme kararı aldıktan sonra ilk işim buralara uygun bir scooter almak oldu.

125 cc yeter mi yetmez mi hesabı yaparken , ' atımız yiğit olsun ' diyerek 250 / 300 sınıfı maxi scooter lara göz diktim. 1 aylık araştırma sonucu F/P ürünü ,kalitesine daha önce kullandığım Symphony 200 ler den aşina olduğum Joyride 300 modeline karar verdim.

Alır almaz rodajıda yapmak üzere İstanbul'dan 390 km sürerek Balıkesir Ören e geldim.

İlk turumu Ören çıkışlı , Çanakkale nin sakin ve şirin beldesi , Eyvah Eyvah ın çekildiği kasaba ' Geyikli ' olarak belirledim.

Dönüşü , köy ve sahil yollarından Assos a düşerek , devamında Küçükköy e bağlı Adatepe köyüne uğrayıp , Zeus Altarı'nı ziyaret etme şeklinde planladım.

Erken saatde çıkıp ,250 km civarı menzili tek günde rahatca dolaşabildim. Özellikle Geyikli - Assos arası sahil ve köy yollarının manzarası muazzam. Yollar çok sakin ve yeşilin tonu çok huzur verici.

Henüz tatil sezonu başlamadığı için oldukca sakin. Assos içinde motosiklet sürülmüyor , yolları taşlı ve jandarma belli bir yere kadar müsade ediyor. Şirin bir çarşısı var , incik boncuk hediyelik severler için. Tarihi yapılar niyeyse pek ilgimi çekmiyor, fotoğraf almadım , manzarası güzel :)

Adatepe köyü de aynı şekilde , turizm e kazandırılmış , bizim İstanbul Ağva sı gibi biryer. Dondurmacısından gözlemecisene , doğal ürünlerinden bal kaymakcısına küçük ve az sayıda dükkanı var. Taş yapı ve yolları görülmeye değer. Doku henüz bozulmamış, umarım böyle kalır.

Köyün biraz dışında , Zeus Altarı denen bir taş yapı var. Zeus dedenin o bölgeden körfeze hakim olduğu anlatılıyor, baktığınızda tüm körfezi görebiliyorsunuz. Fotoğrafını bıraktım.

Benim gibi yanında Dslr makina taşıyıp , fotoğraf merakınız da varsa , kendinize güzel anılar biriktirebilirsiniz.

Uzunca bir müddet buralarda olucam, rotalar planlıyorum. Öneriler cok kıymetli benim için.

Ayrıca bu civarda organize olup yine ekipce gezilerde düzenleyebiliriz.

Heveslenin de bir adım atın diye , buralardan bikaç resim bırakıyorum
🙂

Sevgiler.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Kısa ve güzel bir gezi olmuş. Orman yollarını seviyorsan Bayramiç- Küçükkuyu arası köy yolunu da öneririm. Bu aralar tam zamanı çünkü. Bu haftasonu için niyetim var benim de.
Joyride 300 ve Joymax 250 arasında kalmıştım bende sukuter araştırırken. Depolama alanı sebebiyle 250 yi tercih ettim. Güzel makine. Tekerin düz bassın.

Ayvacık tünellerine doğru körfeze yaklaşırken sağa doğru bir giriş göreceksin. Oradan girerek hasan obası denilen bir yerden geçerek çok güzel manzaralı bir dağ yolun'dan küçükkuyu asos kavşağına inebilirsin. Çok güzel ve manzaralı bir yoldur. Tavsiye ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kısa ve güzel bir gezi olmuş. Orman yollarını seviyorsan Bayramiç- Küçükkuyu arası köy yolunu da öneririm. Bu aralar tam zamanı çünkü. Bu haftasonu için niyetim var benim de.
Joyride 300 ve Joymax 250 arasında kalmıştım bende sukuter araştırırken. Depolama alanı sebebiyle 250 yi tercih ettim. Güzel makine. Tekerin düz bassın.
Maps den bir rota atabilir misin ?

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Güzel bir motorla güzel bir rota. Fotoğraflar da güzel. Geyikli iskeleye kadar gitmiştim. Gittiğim yoldan geri dönmüştüm. Sanırım sahilden Assos rotası daha güzel.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Hocam Burhaniye - Bergama arası köy yolları harikadır tavsiye ederim. Defalarca gitmişliğim var. Ben de Balıkesir'deyim. Bir ara buluşup gezelim. Elinize sağlık.

Düzenleme: https://www.motosiklet.net/forum/konu/5-nisan-2026-balikesir-bergama-burhaniye-balya-rotam.224761/ konumda rotaya ilişkin fotoğraflar da mevcut.
Daha önce Bandırma-Gönen-Balya-Bergama yapmıştım. Gezi yazını okuyunca bu bölgenin ne kadar güzel olduğunu hatırladım. Fırsat bulur bulmaz Dikili'den Bergama-İvrindi yaptım. Dönüşte Korucu'dan sola sapmayı unutunca köy yollarında kayboldum. Harika bir bölge.
IMG-20260429-165315-465-(1).jpg

IMG-20260429-165325-786-(1).jpg

IMG-20260429-181920-933-(1).jpg

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Not aldım, maps e ekliyorum. Zamanım bol , inşallah onuda yaparız. Teşekkürler
hayırlısı olsun tekeriniz düz bassın.
Teşekkürler
Hocam Burhaniye - Bergama arası köy yolları harikadır tavsiye ederim. Defalarca gitmişliğim var. Ben de Balıkesir'deyim. Bir ara buluşup gezelim. Elinize sağlık.

Düzenleme: https://www.motosiklet.net/forum/konu/5-nisan-2026-balikesir-bergama-burhaniye-balya-rotam.224761/ konumda rotaya ilişkin fotoğraflar da mevcut.
O yoluda kullandım , kozak geçidi ve Bergama'ya iniş harika. Firketeye yakın virajları var. Manzara ve köy geçişleride güzel. Bir tek asfalt ın biraz daha iyi olmasını beklerdim.
Güzel bir motorla güzel bir rota. Fotoğraflar da güzel. Geyikli iskeleye kadar gitmiştim. Gittiğim yoldan geri dönmüştüm. Sanırım sahilden Assos rotası daha güzel.
Gezilerde gittiğin yoldan dönmezsen gezinin tadını daha çok alırsın. Haritadan detaylı inceleme ile Assos a kadar çıktığını görünce sahil yolunu kullandım. Gercekten muazzam bir huzur. Fakat Assos ile Küçükkuyu arasındaki sahil yolu biraz rezil ve keyifsiz haliyle.
hayırlı olsun, bol bol gezmelerin olsun
Teşekkürler

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Güzeeel rota. Kaydettim yer imlerine, giderim bu yaz. Teşekkürler paylaşım için.

Ayağına taş gelmesin, selametler !. (y) 💪

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de iş değişikliği yapıyorum, Haziran'dan itibaren Bursa Nilüfer taraflarında olacağım. Aklımda daha önce sürmüş olduğum bir kaç rota var ama İzmir'i öğrendiğim gibi zamanla Bursa'yı da öğrenirim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Dostum hadi @mertowski ruh hastası, onunla ben Bingöl'de bile denk gelirim ama en çok seninle aramıza mesafe girecek diye üzülüyorum.
Sorma dostum, bana da bir hüzün çöktü konuştuktan sonra. Fakat hayat şartları malum. Senin için hayırlısı neyse öyle olsun. Biliyorsun bize mesafeler engel değil sağlık olduktan sonra vurur kırbacı geliriz evelallah😀

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben de iş değişikliği yapıyorum, Haziran'dan itibaren Bursa Nilüfer taraflarında olacağım. Aklımda daha önce sürmüş olduğum bir kaç rota var ama İzmir'i öğrendiğim gibi zamanla Bursa'yı da öğrenirim diye düşünüyorum.
fırsat bu fırsat seni de başlatalım offroad işine ne güzel uludağ göllerin yanındasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar