Balık severler buraya...

Selamlar Motorcu & balıkçı dostlarım,
Sizlere bu sabah saat 4:30 da yola çıkıp Trabzon/Yomra Deresinin civarında yapmış olduğumuz balık avını paylaşıyorum.
İyi seyirler...

8xle.jpg

evden çıkış,
qkzr.jpg

56iq.jpg

Semih (smh61) ile buluşmamız
54u0.jpg

gc8y.jpg

oed4.jpg

y7s3.jpg

d1d6.jpg

xno0.jpg

uyfx.jpg

iuyy.jpg

45uh.jpg

30o1.jpg

3ft4.jpg

ffwb.jpg

ffwb.jpg

h2v4.jpg

3dau.jpg

z5se.jpg

2jo9.jpg

wi7t.jpg

vwh3.jpg

opxx.jpg

r1dw.jpg

4fhe.jpg

d5hd.jpg

0z2p.jpg

p1yd.jpg

6v75.jpg

dxfe.jpg

e06u.jpg

zf0q.jpg

xshg.jpg

xhrb.jpg

qjmz.jpg

jixp.jpg

xnny.jpg

ydmn.jpg

9vx3.jpg

h0ko.jpg

daj9.jpg

mz4n.jpg

yn5z.jpg

9qsm.jpg

güzel bir aktivite
ne balığı bu :sunny:
canımı çektirttiniz ben balığa pek gitmem ama malzemem çok ne olur ne olmaz alıp atarım kenara :p

güzel bir aktivite
ne balığı bu :sunny:
canımı çektirttiniz ben balığa pek gitmem ama malzemem çok ne olur ne olmaz alıp atarım kenara :p

Teşekkür ederiz.
Levrek balığı tutulması oldukça zor ve bir o kadar da zevk veren bir balıktır.
şamandıradan sonra 0.18 lik 1 mt misina ve buna bağlı 5 adet 10 numara sinek kanca, bu kancalara göre satılan küspelerden alıp sıkıştırma yaparak yem takıyoruz ve ava devam.

Herkese rast gele
Trabzon'dan Sevgilerle...

heh kafa dengimi buldum :)) levrekler on numara afiyet olsun :) bende bir resim paylaşayım :D

Levrekler süper.
Anlattiginiz yöntemle levrek yakalamayi ilk defa gördüm, denemek isterim.
Bir de levrekleri saat kac civari aldiniz?
Ben de artik trabzonda oturuyorum , baliga gitmek istiyorum ama o kadar erken gitmem imkansiz :)

Ağlıyor onlar ağlıyor, yazıktır ağlatmayın onları.:salut:

Bu konuyu gezi yazıları bölümünde açsaydınız daha uygun olmaz mıydı?

ben balığa gittiğimde resim çekemiyorum..bi çeksem varya ...........ohooooo....:pl::queen:
gerçi buradan bazı arkadaşlar iyi biliyorlar ama reklam yapmayalım şimdi...:joker:

Hey dostum.Icim acildi aksam aksam.Acikcasi balik pek sevmem,Ayda 1 kare ya yerim ya yemem.Ama soyle golun kenarina gidip arkadaslarla balik,piknik keyfi yokmu...

Çok güzel bir aktivite ve av günü olmuş.rast gelsin de bir gün beraber yeriz işallah.
emeğine sağlık,paylaşım için teşekkürler

heh kafa dengimi buldum :)) levrekler on numara afiyet olsun :) bende bir resim paylaşayım :D

[url]http://imageshack.us/scaled/medium/819/9xsj.jpg[/URL]

Teşekkür ederim
gerçekten vazgeçilmez bir aktivite.
bu seferki balıkları söz verdiğimiz bir büyüğümüze verdik, ona afiyet olsun, inşallah beğenmiştir.
Resim süpeeeeerrrrr.
Allah ağzımızın tadını bozmasın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------

Levrekler süper.
Anlattiginiz yöntemle levrek yakalamayi ilk defa gördüm, denemek isterim.
Bir de levrekleri saat kac civari aldiniz?
Ben de artik trabzonda oturuyorum , baliga gitmek istiyorum ama o kadar erken gitmem imkansiz :)

Vallahi sayın tomass ,

Rapala ile denedim sonuç sıfır, silikon çeşitleri ile denedim 2 adet sarı/siyah küçük silikon ile aldım ve son olarak 5li, 10numara sinek kanca çaparisi ile küspe sıkıştırma yöntemi yoluyla en güzel balıkları alır oldum.

21.08.2013 de saat sabah 4:00 da kalktım , 4:25 te Semih (smh61) kardeşimle birlikte buluşup , saat 4:50 de deniz kenerındaydık. 5:10 larda oltamız denizdeydi.

Yarın, Allah nasip ederde bir aksilik olmadığı sürece saat 4:30 da tekrar semih ile buluşup levreğe gideceğiz, gelmek isteyen buyursun gelsin , başımızın üzerinde yeri var bu arada fazladan 2-3 takım çaparimiz de var olmayana veririz.

Sevgilerle...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:08 ----------

Ağlıyor onlar ağlıyor, yazıktır ağlatmayın onları.:salut:

Bu konuyu gezi yazıları bölümünde açsaydınız daha uygun olmaz mıydı?

Sayın İHTİYAR,

Belli ki balık hiç yemiyorsunuz,
bunu doktorlar bile üzerine basa basa öneriyorlar (balık,inek,tavuk).

Bu arada Levrek balığının yasal boyu 18 cm, fakat avlarımız da yakaladığımız küçük balıkları 18 cm yada biraz daha büyük, görünce buna karar veriyor insan, geriye bırakıyoruz tutmuyoruz.
Doğal hayatın dengelerine hakim bilinçli ve saygılı avcılarız kendimizce.

Selamlar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------

Küspe ile levrek nasıl tutuluyor anlayamadım,Levrek etçil bir balıktır bildiğim kadarı ile :silent: genelde kefal bu yöntemlerle yakalanır,
Güzel bir av olmuş kutlarım,

Hocam belliki balıklara paletler ile yetişemiyorsunuz :mrgreen:

Selamlar,
bu küspeler mısır yada vb. bitkisel küspe değil. Duyduğum ve bildiğim kadarıyla bunlar balık kalıntılarından ve yağından yapılıyormuş kokusu zaten başlıca bir dert :)
sanırım bu yüzden küspeye geliyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------

Eyvah zıpkıncı ! Asıl ben kafa dengemi buldum :) su olan her yerde dalarım, 16 metrede ağzımla kefal yakalarım :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/4276_1125033617190_8242147_n.jpg

Hocam tebrikler ,
harika bir av yapmışsınız,
mavruşgil,karagöz,ıstakoz diğer cinsi çıkaramadım gerçekten çok güzeller.

İyi avlar dilerim ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:26 ----------

Hey dostum.Icim acildi aksam aksam.Acikcasi balik pek sevmem,Ayda 1 kare ya yerim ya yemem.Ama soyle golun kenarina gidip arkadaslarla balik,piknik keyfi yokmu...

Sevgili dostum,
ben o dediğin olayı kaç sefer söyledim balıkçı arkadaşıma ki ,gel bir tarih belirleyelim ve yakaladığımız balıkları gidelim Sümela Manastırı yolu üzerinde dere kenarı harika yerlerimiz var, hazırlayalım balıklarımızı alalım nevalemizi yapalım böyle bir güzellik dedik ama nafile dinleyen yok ki, ama inşallah bu olayı kafama koyduysam bir gün yapacağım yaz çıkmadan...

Selamlar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------

Çok güzel bir aktivite ve av günü olmuş.rast gelsin de bir gün beraber yeriz işallah.
emeğine sağlık,paylaşım için teşekkürler

Sayın serkanbitez,

Çalışma saatlerimizin , hava durumunun, Allah göstermesin, hastalık vb. bir uygunsuzluk içeren durum söz konu değil ise, bütün dostlarımızın her zaman başımızın üzerinde yeri vardır. Ne demek buyrun gelin beraberce ağız tadıyla yiyelim eğlenelim..

Trabzon'dan Sevgilerle...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:36 ----------

Kefal , mavruş , karagöz
eline , koluna ve emeğine sağlık güzel paylaşımlar.
Rastgele...

bu resim ise yaklaşık 2 hafta önce Trabzon / Faroz balıkçı barınağı limanında çekilmiştir.
Biraz zaman daha geçse de zargana da başlayı versek ağız tadıyla.
Benim methodun 1- ipek , 2- sinek kancaya sargan (zargana) parçası takmak
başka bildiğiniz yöntem varmı acaba onuda denemek istiyorum..

uvhl.jpg

İyi ve Doğaya saygın avlar dileklerimle...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar