Balastlı Zenonmu Balastsız Zenonmu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Balastlı zenon ile balastsız zenon farlar arasındanki farkler neler ? hangisi daha iyi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:09 ----------

Güncel....

Benim bildiğim balastsız xenon olmaz. Xenon ampulü yüksek gerilim ile çalışır. Sizin balast dediğiniz devre olmadan da çalışmaz.
Siz, balastsız derken LED ampulleri mi kastediyorsunuz?

İkisi hakkında da bilgim yok. :)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Benim bildiğim balastsız xenon olmaz. Xenon ampulü yüksek gerilim ile çalışır. Sizin balast dediğiniz devre olmadan da çalışmaz.
Siz, balastsız derken LED ampulleri mi kastediyorsunuz?

İkisi hakkında da bilgim yok. :)

aynen balastsız dediğim led ampüller

Insanların gozunu alıp. Bırde küfür yemek ve trafik polısınden ceza yemektense hangı ampulsr h4 vb bır led lamba alıp 60 70w devam etmek daha mantıklı

balast nedir onu bilmiyorum hatta ondan önce normal led in arkasına zenon koyabiliyor muyuz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güncel....

İçerisinde xenon gazı olan ampullere xenon ampul denir, flaman olan ampullere halojen denir (kabaca).

Xenon ampullerin çalışması için balast adlı elektriksel yükseltici parça gereklidir, bu parça olmadan çalışmazlar.

Halojen farlar ise balast olmaksızın direk tesisata bağlanarak kullanılabilir.

"balastsız xenon" diye bir şey yoktur.

Hem halojen hem de xenon ampullerde farklı kelvin değerlerine yani farklı renklere sahip çeşitler vardır. En iyi aydınlatma 4300 kelvin rengindedir.

Xenon ampul ve halojen ampul teknolojisine alternatif olarak led ampuller yeni yeni popüler olmaya başlamıştır. Teknik olarak led ampullerin çalışması için sürücü devre ve soğutucu gereklidir ancak gördüğüm kadarıyla taşıt ampulleri ampul, sürücü devre ve soğutucu birleşik olarak satılmaktadır. Bunlar xenon değildir.

Hangisi daha iyi kısmı göreceli olmakla birlikte lüx araçlara baktığımızda balastlı ve mercekli bir montajla gerçek xenon türleri kullanıldığı görülüyor. D1S, D2S ve D3S tipler gerçek xenondur.

Buna dayanarak en iyi aydınlatmanın gerçek xenon ile olacağını söylüyorum. (doğru ve uyumlu parçalar kullanarak, doğru montaj yapılması koşulu ile)

Örneğin: D1S Mercek - D1S Xenon ampul (4300K) - Gen5 ballast - Doğru montaj - Doğru far ayarı - koruma demiri üzerine 2 adet U7 sis farı
Yukarıdaki sistem ile aradığın aydınlatmaya kavuşabilirsin. (diğer konulardan yola çıkarak böyle yazdım.)

Sen ne düşünüyorsun bu açıklamam hakkında? Eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğün bir kısım var mıdır?

Forumdan Uzaklaştırıldı
İçerisinde xenon gazı olan ampullere xenon ampul denir, flaman olan ampullere halojen denir (kabaca).

Xenon ampullerin çalışması için balast adlı elektriksel yükseltici parça gereklidir, bu parça olmadan çalışmazlar.

Halojen farlar ise balast olmaksızın direk tesisata bağlanarak kullanılabilir.

"balastsız xenon" diye bir şey yoktur.

Hem halojen hem de xenon ampullerde farklı kelvin değerlerine yani farklı renklere sahip çeşitler vardır. En iyi aydınlatma 4300 kelvin rengindedir.

Xenon ampul ve halojen ampul teknolojisine alternatif olarak led ampuller yeni yeni popüler olmaya başlamıştır. Teknik olarak led ampullerin çalışması için sürücü devre ve soğutucu gereklidir ancak gördüğüm kadarıyla taşıt ampulleri ampul, sürücü devre ve soğutucu birleşik olarak satılmaktadır. Bunlar xenon değildir.

Hangisi daha iyi kısmı göreceli olmakla birlikte lüx araçlara baktığımızda balastlı ve mercekli bir montajla gerçek xenon türleri kullanıldığı görülüyor. D1S, D2S ve D3S tipler gerçek xenondur.

Buna dayanarak en iyi aydınlatmanın gerçek xenon ile olacağını söylüyorum. (doğru ve uyumlu parçalar kullanarak, doğru montaj yapılması koşulu ile)

Örneğin: D1S Mercek - D1S Xenon ampul (4300K) - Gen5 ballast - Doğru montaj - Doğru far ayarı - koruma demiri üzerine 2 adet U7 sis farı
Yukarıdaki sistem ile aradığın aydınlatmaya kavuşabilirsin. (diğer konulardan yola çıkarak böyle yazdım.)

Sen ne düşünüyorsun bu açıklamam hakkında? Eksik ya da hatalı olduğunu düşündüğün bir kısım var mıdır?

sağol güzel açıklamışsın balastsız zenon far diye satılan led ampüller kesiyormuş birkaç arkadaşım taktı kesti demekki balastlı alıcaz bende cree u7 var 2 tane bide balastlı zenon alırım yol gündüz olur teşekkürler bilgilerin için

Mercekli zenon...

Bu arada apaci isi zenonla yol gunduz falan olmaz bol bol kulagin cinlar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar