Balaklava temizliği

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Balaklavayı temizlemenin en iyi yolu nedir? paket üzerinde ürünü yıkamayınız diyor, elde sabun kullanarak yıkamak yıpratmaz herhalde

Motosikleti
Forza250-cygnusL
At makineye,soğuk suyla kısa program yıka....
Motor kıyafetlerini sıcak suyla sakın yıkamayın...Rüzgar ve su geçirmezlik özelliklerini kaybedeceğinden günlük kıyafetlerinizden farkı kalmaz...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben ve forumda sesi gür çıkan hatrı sayılır diğer üyeler gibi kelseniz, yani kelle ile balaklava arasında saç yoksa, yağlı kafa derinizle balaklava örtüşüyorsa ben derin dondurucuyu değil de sıcak suyu tavsiye ederim. Hijyen önemli. Ha don, çorap giymişiz ha balaklava aynı şey. Kaynar su idealdir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben turdan dönünce balaklava ve/veya buff gibi şeyleri kirli sepetine atıyorum, eşofman, atlet, tshirt vb. onlarla birlikte yıkanıyor, ayrıca soğuk su ile yıkamakla uğraşmıyorum.

Ama diğer motosikelt ekipmanlarımı yıkamıyorum. Belki yılda bir. Motosiklet pantalonumu sezon sonu içindeki korumaları çıkarıp soğuk suda en kısa programda ve sıktırma yapmadan yıkayıp balkonda kuruttum, yani kurutma makinesine de atmadım. Montlarımı da en son 2 yıl önce makinede en kısa programda soğuk suda yıkamıştım ama bu yaz sonu yazlık montu kaldırırken elbise askısında duş kabinine asıp duşta yıkadım, balkonda göngede kuruttum, yoldan egsoz dumanlarından gelen grileşme tam çıkmadı ama bozulmasından iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar