Bakkalın ürünlere istediği fiyatı koyması

Bu yasal bir durum mu arkadaşlar mesela şöyle her yerde aynı olan ürün bir bakkalda 2 katı fiyatına satılıyor

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bu yasal bir durum mu arkadaşlar mesela şöyle her yerde aynı olan ürün bir bakkalda 2 katı fiyatına satılıyor

Tam bilgim yok ama daha önce konuştuğum bir yerel bilgisayar parçası vs satan yerde bu mükelleflik durumuna göre kar oranları belli gibi o oranın üstünde satış yapamıyorlar gibi bir şey söylemişti ama dediğim gibi tam bilgim yok.

Motosikleti
D400
Tekel ürünleri hariç herhangi bir kısıt oldugunu zannetmiyorum.

Bakkal 100 makarna alıyordur atıyorum 1 tl den migros milyon makarna alıyordur 0.60 tl den migros 1.5 tl den satar bakkal 2 tl den gibi düşünebilirsin. Bebek maması eczanede 154 tl ben internetten 100 tl ye alıyorum fazla mal çeken ucuza satabilir (tekel vb hariç tabi )

Büyük marketler tır ile alıyor. Bakkal koli ile alıyor. Taşıma maliyeti bile fazla.
Markete üretici mal satmak için takla atıyor her vadeye şarta razı şartları market belirliyor. Bakkal üreticinin gözünde küsürat üstü kalsın usta misali. Mal alım şartları bile farklı.
Millet ihtiyacını büyük marketlerden alıyor poşetler dolusu. Eksik kalanı veya markete gitmeye üşendiği malı bakkaldan alıyor. Sürüm meselesi.
Marketin kredi ayağına geliyor. Bakkalı bankaya sokmuyorlar.

Her şeyin bakkalın aleyhine olduğu bir dünyada adam bide kazıkçı damgası yiyor. Fırsatçı esnaf muamelesi görüyor. .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben gıda sektöründeyim, büyük marketlerde de fiyat farkı olur sebebi nakit alan her zaman daha ucuza alır vadeli alıp kısa vadeli alan bi tık pahalı vadesi uzun olanda ondan bi tık pahalı alır.

süt ürünlerinde dünya çapında ünlü bi firmada çalışıyorum, migrosun deposuna direk tır gider 30 palet sütü yıkar faturanın altında % bilmem kaç iskonto olur, Şakir bakkal 2 koli alır iskonto miskonto olmaz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar