Bakışı Kaçırmak

Burdaki arkadaslardan ve egitmenlerden ogrendigim kadariyla bu seviyede genellde problem olan. Bakis acisi,diz acmak ve kafayi cevirmek. Ozellikle motora soldan binip iniyoz genelde sola daha rahat donus yapiyoz. Saga donerken biraz sikinti olabiliyor ilk zamanlarda kafayi yolun sonuna cevirmek gerekiyor tabi dizi belli bi seviyede acmakta dengeyi sagliyor. Neyse ki asiri bi sikinti yok gecmisler olsun.

geçmiş olsun ama viraja girmeden sollama yapmak bence çok tehlikeli hatta virajda sollama hatta gaz verme bile tehlikeli. Benim bildiğim viraja gelmeden vites gaz vs bu olayları halledeceksin fren bile virajdayken yapmayacaksın. Belkide yanlış biliyor olabilirim ama önünüzdeki arabayı takip mesafesiyle takip etseydiniz ve düz yolda sollasaydınız daha güvenli olurdu. Keza adamı sollayınca direk viraja girdiniz ve sağada çekemediniz arkadan araç vurur diye savruldunuz . Tekrar büyük geçmiş olsun ama yavaş gitmeniz gördüğünüz gibi mükemmel bir olay bu durumdan ötürüde teşekkür eder kutlarım sizi

ben de bir seferinde bakış nedeniyle olmayacak bir yerde kaza yapmıştım. ne kadar eğitim de alınsa olabiliyor ne yazık ki.

Zorlunun oradaki vıcıkbıcık garip yolllar çok normal bu tarz kazaların yaşanması :pr:
Bundan sonra ne yapıyoruz? tabiki konumu düzeltiyoruz ve virajı dışdan dışdan alıp virajın eğimini ölçerek gazlıyoruz ve tabi yan şerit trafiğine göre viraja giriyoruz :) vırajadayken frenleme gazla oynama yapmıyoruz :thumleft: allah beterinden korusun cümlemizi:wiinkk: çok geçmiş olsun, imkanın varsa yamaha eğitimine git dostum

Tek kelime ile acemilik. Geri kalan sebeplerin tamami acemiliğin türevleri. Çizgiden çıktığında gaz kesip biraz kontra verse o kazayı yapmayacaktı. Ucuz atlatmiş. Geçmiş olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yavaş gidilmesi gerektiği ile ilgili ikazlara uyulmamış.zemin sabun gibi kayıyor. psikolojik etkenli bir kaza.öndeki aracın yol vermesi motorcu arkadaşın kendini sollamak zorunda hissetmesine neden olmuş.gereksiz bir sürat ve sollama sonucu virajı alamayarak bariyerlere çarpma. çok ucuz atlatılmış bir kaza geçmiş olsun ayrıca diğer aracın sürücüsünün virajda aracını siper ederek motorcu arkadaşı korumaya alması ve yardıma gelmesi de taktire şayan.

araba sürmeyi az biliyorsanız trafiğe çıkabilirsiniz...geçen bir arkadaşıma sürüş esnasında eşlik ettim...TEM de durumu idare etti...trafiğe girmeliyiz caddeye sahile Bostancı vs dedim...bocaladı ama yinede çok başarılı bir sürüş gerçekleştirdi...kaza olasılığıda vardı bazen benide korkuttu ama yineden herşey kontrol altındaydı...

ama motosiklet sürmeyi çok az bilerek trafiğe çıkılması anlamsız...ortaya kendi hayatını koyuyorsun...hata yaptığın an ya tabuttasın ya hastanede...videodaki arkadaş yine çok şanslı bariyere patlamış ve ayağa kalmayı başarabilmiş...

eğitim veren yerler var...bir şekilde sürüş tekniğini daha uygun yerlerde geliştirebilir...kaza öncesi de hata yaptık geçtiği arabın önüne kırdı motoru...gerçekten çok ahmakca...

Son düzenleme:
İstanbulda olsam arkadaşın kaza yaptığı aynı viraja 20km daha hızlı girer videosunu da koyardım buraya :)

acemilik. kontra yapmayı bilse bile yeterdi burada. sadece bakışla ilgili değil durum. bariyerlere doğru kilitlenince telaş ta yapmış.

geçmiş olsun. bir büyük tehlikeyi de duran otomobilli arkadaş yapıyor. virajın neredeyse kör noktasında dörtlüleri yakıp yolun ortasında bırakıyor arabayı. arkadan gelen hızlı bir araç da ona çarpabilirdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar