Bakış Açısı

Arjantinli ünlü golfçu Robert Vincenzo yine bir ödül kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz vermiş. Ardından kulübüne uğramış, eşyalarını toplayıp otoparktaki arabasının yanına doğru yürümüş. O sırada yanına bir kadın yaklaşmış. Vincenzo'yu kutladıktan sonra ona küçük bir bebeğinin olduğunu, bebeğin çok hastalandığını ve hastane masraflarını karşılayamadığını onun her gün biraz daha ölüme yaklaştığını anlatmış, bir çırpıda.

Kadının anlattıkları Vincenzo'yu çok etkilemiş. Hemen çek defterini çıkarmış ve turnuvadan kazandığı paranın bir bölümünü yazıp imzalamış. Çeki kadına uzatmış. O sırada kadına "umarım bebeğinin iyi günleri için harcarsın“ demiş

Ertesi hafta Vincenzo kulüpte öğle yemeğini yerken Golf derneği'nin bir üyesi yanına yaklaşmış ve "Otoparktaki çocuklar, geçen hafta siz turnuvayı kazandığınız gün bir kadının yanınıza yaklaştığını ve sizinle konuştuğunu söylediler" demiş.

"Evet" demiş Vincenzo, "bunun nesi garip?".
"Garip değil tabi ki" demiş adam," ama size bir haberim var o kadın bir sahtekarmış. Sizin gibi zengin kişilere yaklaşıp hasta bir bebeği olduğunu söyleyip para koparırmış. Korkarım sizden de koparmış."

Vincenzo şaşkınlıkla " yani ölümü beklenen bir bebek yok mu?“ demiş.
"Yok" demiş adam.
"İşte bu hafta duyduğum en iyi haber" demiş Vincenzo.

İşte buna bakış açısı farkı diyoruz. Kimi parasını kaybettiğine üzülür ama kimi de Vincenzo gibi ölümü bekleyen bir bebek olmamasına sevinir.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Vaybe, helal olsun...

Tabi bu biraz da maddi durumla alakalı. Sabancı ya da Koç 10 milyar birine verdiği zaman boşa gitmesine üzülmeyebilir ancak şahsen ben 20 milyar kazanmış olsam 10 milyarını bi dolandırıcıya versem gerçekten üzülürdüm. O yüzden olayları koşullarında değerlendirmek gerekir.

Prometheus' Alıntı:
Tabi bu biraz da maddi durumla alakalı. Sabancı ya da Koç 10 milyar birine verdiği zaman boşa gitmesine üzülmeyebilir ancak şahsen ben 20 milyar kazanmış olsam 10 milyarını bi dolandırıcıya versem gerçekten üzülürdüm. O yüzden olayları koşullarında değerlendirmek gerekir.

Ama senin bağışın da öyle bir durumda 10 milyar olmaz ki...

.............................................

Son düzenleme:
ben olsam vermezdim para falan
-madem böle bi durum var sen neden golf maçı izliyon,ruhsuz kadın
derdim.
ayrıca otoparkta olduğuna göre arabası da varmış diye düşünür,yalancı olduğunu anlar küfürü basardım...

cebimde 20 ytl vardı ustanın ordan eve geliyordum yolda saralının biri düştü, gittim yardım ettim kurusoğan buldurdum komşulardan kestirip koklattım adam ayıktı, kendine geldi konuşmaya başladı abi param yok, ilaç alamıyorum açım vs.vs.10 ytl yi verdim abi diğerinide versene dedi niye dedim benim alacağım ilaç 60 ytl bu yetmez dedi.Bende bu ilaç parası değil dedim karnını doyur dedim onun için verdim dedim.Peki ilacımı kim alacak dedi bilmiyorum dedim yolladım.Belki hakikaten aç belkide iyi rol yapıyordu ama sonuçta cebimdeki paranın yarısı gönlümden kopmuştu

MoToR' Alıntı:
cebimde 20 ytl vardı ustanın ordan eve geliyordum yolda saralının biri düştü, gittim yardım ettim kurusoğan buldurdum komşulardan kestirip koklattım adam ayıktı, kendine geldi konuşmaya başladı abi param yok, ilaç alamıyorum açım vs.vs.10 ytl yi verdim abi diğerinide versene dedi niye dedim benim alacağım ilaç 60 ytl bu yetmez dedi.Bende bu ilaç parası değil dedim karnını doyur dedim onun için verdim dedim.Peki ilacımı kim alacak dedi bilmiyorum dedim yolladım.Belki hakikaten aç belkide iyi rol yapıyordu ama sonuçta cebimdeki paranın yarısı gönlümden kopmuştu

Üstelik herif dilenci çıkmış uyanınca, bakmış yardım ediyosun, sömürmek istemiş. Ama sen buna rağmen, yardımını yapmışsın. Evet bence de olay budur, yani gönlünden ne koptuğu...

Procuğum, iyi oku ! :cherry:

Evet güzel bir bakış acısı. :p Benim bakış açım çok farklı olurdu gitti güzelim motor derdim :p

Çok saçma bence. Dünyada başka hiç mi ölümü bekleyen çocuk yok. İnsan en azından ihtiyacı olana yardım edemediği için üzülür...

saralılara soğan koklatmanın bir anlamı yok ki... artı sara taklidi yaparak insanları yolmaya çalışan birçok kişinin olduğu da biliniyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Son düzenleme:
bakış açısı için harika bir örnekti, Bir taneden benden..

:mrgreen:
bardak7zk.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar