Valla halk halinden memnun. Memnun olayan sadece sen, ben ve 3-5 tane motor sever.
Fiyatlardan ve pahalılıktan her kesim dert yanıyor. Ancak dert yanan kişilere sorun bakalım, "seçimlerde ne yapacaksın? yönetime bu konuda bir yaptırımda bulunacak mısın?" diye, gelen cevaplar eminim sizleri de çok şaşırtacak
Ne demiş büyük düşünür ve siyasetçi 1000Ali bey??? "
Fazla kafa yorarsan sıyırırsın, kullanacaksın, nimetlerinden yararlanıp kullanıp, işini göreceksin. Kafayı taktın mı o zaman işin kötü
"
Bakınız bu açıklama bilişim için yapılmış olsa da bence motosiklet mevzusu için de çok geçerli bir açıklamadır. :thumleft:
Bu açıklama aslında Türkiye'de sağlıklı kalabilmek için de geçerli olabilir. Sanırım kendilerine oy verenleri tanımlamış bir yandan da. hani onlara göre her türlü memleket cennet ya, biz nankörüz ya aslında. :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:22 ----------
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 2002 yılında akp tarafından çıkarıldı ötv kdv fiyatlarını artırdıkca artırdılar alım gücümüz düştü yabancı ülkede 2 aylık maaşla 2 el bir harley alırken biz 2 sene çalışıp anca alabiliyoruz farka bakın
Aslında tam öyle değil, neticede o 2 senelik maaşla da alamazsın çünkü maaşın tamamını biriktirmen için ananın babanın sana bakması lazım, benim gibi kendini aileni geçindiriyorsan o harleyi 10 sene para biriktirerek filan alabilirsin bizim memlekette

Hatta ben parayı biriktirsem de işletim maliyetini düşünüp yine de almaktan vazgeçebilirim mesela. Ama bahsi geçen memleketlerde ortalama gelirli genç insanların altında görme şansınız var o aletleri.
Yav aslında ömür törpülüyoruz işte güzel yurdumuzda siyasiler sayesinde.
Şimdi bir memlekette her şey bahsi geçen ülkeler gibi olsa, seni beni avutmak için sürekli dış güçler, bizi çekemeyenler, din iman, milliyet diye konuşup durur mu siyasiler?Buna gerek duymaz çünkü. Seni beni nasıl avutacak, bak biz aslında iyi oluruz ama önümüzü kesiyorlar mavalıyla tabii ki. Peki saray yaparken, uçak alırken kimse kesmiyor önümüzü bunu nasıl açıklayacaksınız. Ya da belediyeden aslında kendi imkanlarıyla kurulup yaşaması gereken(adı üstünde vakıf) vakıflara bizim vergileri aktarırken kimse kesiyor mu önünüzü acabağa amcacığım?
Bazen derim kendime, bize de dünyanın bu çağında bu memlekette(ki memleket aslında gerçekten çok güzel), bu yönetimler altında yaşamak düşmüş, şansımızı seviyim diye.