eskiden kanuni servisiydim ustaya sor 2500 de aynı bakımı yapmış olması gerek buyüzden tekrar gtrmene gerek yok zaten garanti belgesinde 2500-3000 arası yazması gerek.
Eskiden kanuni servisiysen ustanın ne cevap vereceğini bilmen lazım.
Biz o zaman yağ bakımı yaptık şimdide subap ayarı lazım diyecek ve sana yine masraf kitleyecek.
Kitapçığa göre bakım yapmazlar. Hangi usta gaz telini kontrol eder ?
kim balataları söker bakar ?
kim znciri söker de dişlilere bakar ?
döker 1 litre en kalitesiz yağdan, alır 25 lira, 30 da el emeği ister 55- 60 liraya sana sadece yağ değiştirir. Çıkma motor yağı ilede zincir yağlar tamam al sana bakım.
Subap ayarı+yukarıda saydığım tüm kontrol ve ayarlara 20 lira verdiğim ustalar varken servise uğramam bile. Adam 7 tane yağ markası koyuyor önüne, 10 lirayada var 50 lirayada var. Ben kanuni servisinde castrol yağ istediğim zaman usta bana sen yağ seçemezsin, servis benim istediğim yağı koyarım diyordu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:16 ----------
3000km de subap ayari debriyaj frensistemi karburator ayari filan var subap ayari filan yapmadi ben 2500 de goturdugumde
Azıcık yazılanları okuyun arkadaş. Subaplardan ses gelmiyorsa yada boğulup çalışmamazlık yapmıyorsa subap ayarına ihtiyaç yok demektir. Ömrü hayatımda daha karbüratör bakımı yapan usta ile de tanışmadım. Kitapçıkta yazan herşeyi unut. Kendine adam akıllı, dükkanı temiz, tipi at hırsızına benzemeyen, çalıntı motor parçası satmayan bir usta bul ve motorunu her zaman ona götür. Altındaki 3 liralık motor. CBR 1000 R değil. En fazla çıkaracağı masraf 150-200 lira onuda zaten hiçbirzaman garantiye sokmazlar. :cat: