1: tırnağınla hissedebildiğin çizik için bişey yapamazsın malesef...
2:en güzeli pastadır..ama muzlu yada kakaolu değil.

.sade çizik giderici pasta..gerçi bu işi mazot benzin gazyağı ile yapanlar da var ama boyanın durumuna göre değişir..
3:boyaya parlaklık verir..ama daha sonradan daha çok toz tutmasını sağlar..
4

ses çok büyük ihtimal ile ön fren balata yaylarından geliyor..ses gelirken ön frene hafif basıp bırakarak sesin değişip değişmediğini kontrol edermisin??
1) Üzerinden geçerken tırnağım takılıyor ama çok derin değil,çok hafif beyaz bir iz var anlaşılmıyor bile dikkatli bakmadıkça.
2) Pasta :joker: zaten o yüzden bilmeden herhangi bir kimyasal sıvı sürmek istemiyorum,bir de boyaya zarar gelirse daha fazla uğraş dur

r:
3) Kullanılmaması daha iyi olur diyorsunuz yani ? :sunny:
4) Deneyeceğim bunu,bilgilendiririm,teşekkürler :wiinkk:
pasta cila ile ciziğin giderilmesini sağlaya bilirsin ama derin ise işe yaramaz... gaz yağı iyidir parlatrır .. genelde zincir temizliğinde kullanırlar ben mazot kullanıyorum daha ekonomik.. dip not uzun zamandır motor temizlemedim...
Evet şu an çok rahatsızım,motorumu da cici görmek istiyorum :salut: Şu pasta cila olayını araştıracağım bir,teşekkürler :wiinkk:
evet bende sametin yazdıklarına tamamen katılıyorum
gaz boya ve krom yerlerde kullanılmaz bazı arkadaşlar siyah plastik aksamı parlak olması için siler ama toz tutacağından kullanılmamasında fayda var
Gaz yağı kullanmaktan vazgeçtim öyle ise

ale:
ıslak bez - kuru bez - oto şampuanı - yoldan geçen çocuklar - ensonda musluğa uzanan bi hortum ve çalışan bir çeşme ile güzelce yıkanabiliyor.
Sticker çıkarmak içinde yıkıyorum siliyorum bastıra bastıra siliyorum çıkıyor.
ensonda çocuklar şu hortumu götürün hadi bodruma diyorum. düt diyip işime bakıyorum... (arabaylada olsa biryerden ayrılırken düt deriz akraba eş dost bakmazsa iki kere düt düt deriz. taaaaki bakana kadar.)
Gerekli malzemeler hazır :mrgreen: Oto şampuanı hariç. Zaten baya bir çamurlandı motor hiç benimmiş gibi durmuyor yoğunluktan ilgilenemedim :salut: Temizleyeceğim bugün,teşekürler :wiinkk:
Çizik için arkadaşların dediği gibi pasta,derinse çizik giderici kalemler satılıyor,tebeşir benzeri.Motoruna uygun rengi alıp çiziğin içini
doldurabilirsin.
Sticker yapışkan kalıntılarını,bir kulak temizleyici pamuklu çubuğun ucuna az alkol/kolonya döküp,önce bir kenarında minik bir yerini ıslat.
Biraz bekle,sonra aynı çubuğu tekrar alkolleyip ıslattığın bölgeyi temizle.Alkol o tip yapışkanların çözücüsüdür.Burada risk,alkol bazı boyalarda
nadiren solma yapabilir.O nedenle önce minik bir yerde denemek daha doğru.Sorun yoksa aynı şekilde tüm kalıntıları ufak ufak temizlersin.
Biten yerleri hemen ıslak bezle silip kolonya nemini boyada bırakmamak lazım.
Çizik derin değil. Bu kalem işe yarar mı ki? :silent: Sticker kalıntılarını çıkarana kadar bütün yolları deneyeceğim,teşekkürler :wiinkk:
Cevaplar :cherry:
1-Pasta cila alıp düzeltebilirsin orayı , veya babanın tanıdık araba boyacısı filan varsa 2dk ' da yapıverir.
http://www.hepsiburada.com/liste/js...oductId=otsv1101200006134&categoryId=20035740
2- WD 40 yağlayıcı veya gaz yağı ile çıkarabilirsin .
http://www.hepsiburada.com/liste/wd...ils.aspx?productId=hrwd40&categoryId=13003351
3- Gaz yağı daha çok zincir ve zincirden canta sıçrayan yağları kolayca temizlemek için kullanılır . Çok güçlü bir yağ çözücüdür. Cant boyasına vb. yerlerede zarar vermediği için tercih edilir.( Ben zincir ve cant temizliği için kullanıyorum )
Teknik cevap :cherry:
Ön diske toz kaçtığı zaman yapar.Oraya basınçlı su veya balata temizleme spreyi sıkıldığında sorun ortadan kalkar.
http://www.hepsiburada.com/liste/st....aspx?productId=otm091156&categoryId=20035741
Kazasız belasız sürüşler dilerim , umarım yardımcı olmuşumdur
1) Hazır pasta cila? Süpermiş bu! Sanayiye gitmeye gerek yok yani? :mrgreen:
2) Wd 40 ? Hım.. Dediğim gibi inat ettim çıkartıcam hepsini :mrgreen:
3) Boya üzerinde gaz yağı kullanmaktan vazgeçtim :salut:
Teknik Cevap
1) Toz mu? :sunny: Temizliyeyim bari :thumright Önerdiğiniz malzemeler ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :wiinkk:
1)Eğer hissediliyorsa maalesef pasta çıkaramaz,rütuş gerekir.
2)Önce benzinle silinip ardından cila geçilirse iz kalmaz.
3)Fayda sağlar.
4)Balatalardan gelir.
Bezle iyice ovalayayım olmadı,kimyasal süreceğim ::158:: :mrgreen:
Kaç kere düşürdünüz motoru :cherry: Diyelimki satmaya kalktınız motoru alıcı üstüne para bile ister :queen::queen:
Ramazan Bey sanırım forumdaki tek eğlenceniz benim.Yorumlarınızdaki alaycılığı eleyip soruları alayım ben.
Sorunun cevabı: 1 defa düşürdüm onda da ön komple değişti serviste. 2.bir kaza yaşamadım.Satmayı da düşünmüyorum. :jocolor: