Bakım ile alak

Motosikleti
Srk 125 R
Selamlar,

125 cc motorum şu an 4600 km’de. 4000 km bakımını bütçe sıkıntısından dolayı yaptıramadım. Serviste bakım yaklaşık 1500 TL, ama kendim yağ ve filtre alıp değiştirsem 400–500 TL’ye halledebiliyorum.

Asıl kafama takılan konu garanti. Kendim yaparsam garanti dışı kalır mı diye düşünüyorum. Ama 2000 km bakımında servise götürdüğümde herhangi bir sisteme kayıt vs. yapılmadı, en azından bana belge ya da kayıt gösterilmedi.

Eğer önceki bakımı sisteme işlemedilerse, şimdi götürsem de yine işlemeyecekler gibi geliyor. Bu durumda kendim yapmam daha mantıklı mı diye düşünüyorum.

Sizce garanti açısından risk almış olur muyum, ne yapmalıyım?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çin malı motorlarda ülkemizde garanti işi pek sağlıklı işlemiyor. Size kendiniz de yapın diyemem yetkili serviste de yaptırın diyemem. Ömrümde bir defa garantiyle işim oldu, benzin depom benzin akıtıyordu ve 2 yetkili servis de sıkıntının kaynağını bulamadı ve garantiden benzin depom değişmişti. O dönem yetkili servislerde bakım yaptırtmasam depo bana saplanacaktı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Çin malı motorlarda ülkemizde garanti işi pek sağlıklı işlemiyor. Size kendiniz de yapın diyemem yetkili serviste de yaptırın diyemem. Ömrümde bir defa garantiyle işim oldu, benzin depom benzin akıtıyordu ve 2 yetkili servis de sıkıntının kaynağını bulamadı ve garantiden benzin depom değişmişti. O dönem yetkili servislerde bakım yaptırtmasam depo bana saplanacaktı.
ben de garanti sayesinde 40binlik masraftan kurtuldum napacaz

Motosikleti
D400
bakım aralıgınız sanırım 3500-4000 arası değil mi?

4600 e geldiyseniz zaten garantiniz yanmış demektir.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Garanti dışına çıkarırlar muhtemelen. Daha 4000 deki motoru garantiden çıkarmayın bence üç kuruş fark için, ileride arıza çıkarır kalakalırsınız. Ayrıca sisteme işleme işini telefondan iki dakikada yapıyorlar muhtemelen fark etmediniz.

İyi de bakım için km yi geçmişsin, zaten garanti dışı kalmış olması gerekmiyor mu?

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
servise git garanti devam ediyormu diye sor. 2000 km de yapılan bakım sistemde görünüyorsa 600 km geçtiği için garantiden çıkarmı diye sor. yada bakım yaptıracak olursan 4000 km de gibi sisteme giriş yapabilirlermi öğren. kitabına uydurabiliyorlarsa garantini şimdilik bozdurma.

yok zaten iş işten geçti ise kendi işini kendin gör.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar