İçinde yağ değişimi alanı olan bütün benzincilerde atık yağları toplamak için büyük varillerden oluyor. Evin ordaki Shell'de var, oraya getirip o varilin içine boşaltıyorum. Daha önce evdeki yağı nasıl vereceğim diye Maltepe Belediyesi'ni (2-3 yıl arayla) 2 kere aradım, daha onlara bişey sormam ben.
Belediyelerden bir cacık olmaz.
Bizim buradaki belediye evlerde bahçelerden biçilen otlar vb. atıkların çöpe atılması yasak, yakalarsak ceza yazarız belediyeyi arayın ücreti karşılığı alırız demişti, apartman bahçesi temizlenince çıkan çöpler 8-10 çuval olmuştu, belediyeyi aradım, önce gelip kayıt yaptırıp ödeme yapacaksınız, sonra ekipler gelip alacak dediler, 2km ötede en uzak yerdeki ofisindeymiş, arabayla gittim, 300TL ödeme aldılar, ödeme neyse de atıkları almaya gelecek olan ekip de gelip ödeme alabilirdi, vatandaşa yol eziyeti sırf nasıl sistem kurdularsa. aynı pos cihazından toplayan ekiplere de verebilirlerdi yani tam eski usul memur kafası.
Bir de ödemeyi aldılar sonra 10 gün daha durdu o çuvallar kaldırımda, 2-3 kez telefonla aradım da anca gelip aldılar, arama nedenim de o çuvalları orada zabıta görüp ceza yazmaya kalkabilirdi, her şey beklenir bu belediyecilerden.
şimdi atık yağ olsun, çöp olsun belediyeyi hiç uğraştırmayacağım. Bahçeyi temizleyen bahçıvan ben bunları çöpe atarım demişti de yok çuvallarla dursun düzgün iş yapalım demiştim. belediye gibi kurumlar düzgün iş yapanlara dert çıkartıyorlar.