Bajaj Yetkili Servis Bakım Ücreti

Motosikleti
Honda Forza 250
650 lik değil mi seninki? Nasıl 2 litre alıyor ya benimki 3 litre alıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------

Youtube'da her şeyin videosu var. Atla deve değil halledersin her şeyini.

Ben motoru garaja koyarken kilitlemeye eriniyorum üstat, :) hiç uğraşmama valla,

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Şu diskleri garantiden değiştirebilirsem değiştireyim de sonrasında kendi bakımımı kendim yaparım.

Bugün km dolmamasına rağmen sırf yağ biraz karardı diye(bir de önceki bakımda yarı sentetik yağ koyuldu, tam sentetiğe geçmek istiyordum.) bakımını yaptırdım. Sadece yağ ve yağ filtresi değişti ve alınan ücret 1400₺. Honda servisinde yağ, yağ filtresi, Amortisör yağı, fren hidroliği, antifriz değişimine 1300₺ ödeyen bir arkadaş vardı. Acaba liste fiyatının üzerinde de olsa parayı basıp Honda mı alsaydık?(hırbonen görmesin) Garanti benim için(bajaj için) önemli bir konu olduğu için bakımı serviste yaptırmak zorundayım.

Hocam honda servisinde o dediklerinizi 1300 e yaptirmaniz mumkun degil yanlis hatirliyor olmalisiniz. Gecen subatta bakim+fren hidroligi degisimi icin yaklasik 2200 tl fiyat vermisti Honda bana.

4 saat servis suresi olacagini soylemisti sakaci arkadas.. Ben disarda 800 tl ye halletmistim.

Heleki suan parca fiyatlari habire artarken o yazdiklarinizi Hondada 3000 tl den asagi halledemezsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------

Hocam honda servisinde o dediklerinizi 1300 e yaptirmaniz mumkun degil yanlis hatirliyor olmalisiniz. Gecen subatta bakim+fren hidroligi degisimi icin yaklasik 2200 tl fiyat vermisti Honda bana.

4 saat servis suresi olacagini soylemisti sakaci arkadas.. Ben disarda 800 tl ye halletmistim.

Heleki suan parca fiyatlari habire artarken o yazdiklarinizi Hondada 3000 tl den asagi halledemezsiniz.

Cb250 r icin asagi yukari yazayim;
yag ve hava filtresi:450-500
1.5 litre yag 300-350
sogutma sivisi 150-200
amortisor yagi kecesi, fren hidroligi tapasi pulu zarti zurtu ve min 4 saat iscilik de eklersek cikan sonuc biraz korkutucu oluyor:)

benim de domi km 2500 oldu. bir dahaki bakım 5000de. ilk bakımı 500de yaptım. tam 2000km oldu.
yağ değiştirmeye gidicem. ama bu 7 temmuzda 4 günlük istanbul-samsun turum var arkadaşla. yağ değişimi dışında başka bir şey yaptırmalı mıyım? bir yağa da iyi para alırlar

bajaj ise gayet normal:cherry:.tamamen saplamaya dayalı bir servis ağı var çünkü:) bajaj aldıysan servis işlerini bilmen lazım özel yada kendin biliyor olman lazım.ben 2021 mt09 u 2 ay önce 1400 tl verdim yıllık bakım ücretine:) var sen düşün bajajı.adamların hesap zaten motor işine ilk girmiş olan tayfaya geçirmek üzerine kurulu.işi bilen ya kendi ustasına yada kendisi yapıyor zaten.arkadaşımda dominar almıştı birlikte yağ değişimini yapmıştık 3 4 sene öncesinden bahsediyorum.o zaman mt07 im vardı aynı paraya çıkıyordu dominar serviste.ha bu yamaha fiyatları artık beni tanıdıkları için biraz bana özel bir fiyat ok ama varsın 200 300 üstü olsun dominar pulsar ile koskoca mt09 un servis ücreti aynı OLAMAZZZ..
sitede yazan fiyatlar max alınabilicek tavsiye edilen tutarlar

bajaj ise gayet normal:cherry:.tamamen saplamaya dayalı bir servis ağı var çünkü:) bajaj aldıysan servis işlerini bilmen lazım özel yada kendin biliyor olman lazım.ben 2021 mt09 u 2 ay önce 1400 tl verdim yıllık bakım ücretine:) var sen düşün bajajı.adamların hesap zaten motor işine ilk girmiş olan tayfaya geçirmek üzerine kurulu.işi bilen ya kendi ustasına yada kendisi yapıyor zaten.arkadaşımda dominar almıştı birlikte yağ değişimini yapmıştık 3 4 sene öncesinden bahsediyorum.o zaman mt07 im vardı aynı paraya çıkıyordu dominar serviste.ha bu yamaha fiyatları artık beni tanıdıkları için biraz bana özel bir fiyat ok ama varsın 200 300 üstü olsun dominar pulsar ile koskoca mt09 un servis ücreti aynı OLAMAZZZ..
sitede yazan fiyatlar max alınabilicek tavsiye edilen tutarlar

mt09 hava ve yag filtresi suan en az 1000 tldir. Kac litre yag aliyor bilmiyorum ama yag fiyati, isciligi derken 1400 nasil oluyor vallahi anlayamadim:)

Motosikleti
Yamaha XSR700

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:34 ----------

Cb250 r icin asagi yukari yazayim;
yag ve hava filtresi:450-500
1.5 litre yag 300-350
sogutma sivisi 150-200
amortisor yagi kecesi, fren hidroligi tapasi pulu zarti zurtu ve min 4 saat iscilik de eklersek cikan sonuc biraz korkutucu oluyor:)

Ben değil @Robinson_c yaptırmış. Onun konusunu gördükten 2-3 gün sonra ben de bakım yaptırdım, o yüzden açtım konuyu. Bu konuya da yazdı zaten.

An itibariyle Dominar 250 için motor yapıldıktan sonra bakıma geldim, sadece yağ ve yağ filtresi değişimi 690 TL. Yağ olarak Castrol koydular.

mt09 hava ve yag filtresi suan en az 1000 tldir. Kac litre yag aliyor bilmiyorum ama yag fiyati, isciligi derken 1400 nasil oluyor vallahi anlayamadim:)

Ok tamam ama o fiyat sana bana olan fiyat.servis için 500tl olan mal 150 200tl falandır.sana 500e satacakki kar edicek adamlar.bundan 3 4 sene öncede dediğim gibi mt07 ile dominar 400 bakım ücretleri kafa kafayaydı.bajaj servis ücretleri konusunda facia dır

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öz Güven Özel Servis

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Ben rodaj bakımına 1200tl verdim
Yağ ve filtre yağ da 10w40 yarı sentetik
Fiyatlar yapılan ise göre fahiş ama onlar tarafından dusununcede işçilik artık yerli iş veren için gerçekten pahalı ve asgari ücrete çalıştıracak çırak dahi zor ustanın aldığı parayı siz düşünün maalesef ülkedeki denklem bozulduğu için normal sonuçta çalışanın maaşı sigortası yemeği çıkacak patron kâr edecek
Olan yine vatandaşa olacak

Yıllık bakımda Yamaha servis sadece yağ değiştiriyor başka bir şey yok. Yağ filtresi de değişelim demediğiniz sürece ellemezler, fiyata da 400 lira eklenir. 3.2 litre yağ ve tapa pulu. Gerisi işçilik.

Türkiye şartlarında herkes bakımını kendi yapmalıdır. Yağ, yağ filtresi, buji ve hava filtresi değiştirmek çocuk oyuncağı.

Türkiye şartlarında herkes bakımını kendi yapmalıdır. Yağ, yağ filtresi, buji ve hava filtresi değiştirmek çocuk oyuncağı.

Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, fren hidrolikleri ve soğutma sıvısını kendim youtube dan bakarak çözdüm. Bujiler bir tek sıkıntı o da cehennem çukuru gibi derinde olduğu için özel mıknatıslı uzun buji anahtarı lazım. Gerçi 20000 bakımında iridyum taktırdım sonraki sahibi düşünsün onu da :)

Motosikleti
S1000XR
Konuya biraz baktım da ne güzel fiyatlar ya, ben yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişimine 3000TL ödedim. :queen:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, fren hidrolikleri ve soğutma sıvısını kendim youtube dan bakarak çözdüm. Bujiler bir tek sıkıntı o da cehennem çukuru gibi derinde olduğu için özel mıknatıslı uzun buji anahtarı lazım. Gerçi 20000 bakımında iridyum taktırdım sonraki sahibi düşünsün onu da :)

İridyum olsa dahi belli bir km'de bir tırnak aralığı kontrolü ve/veya temizlik yapmak gerekiyormuş.

Konuya biraz baktım da ne güzel fiyatlar ya, ben yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişimine 3000TL ödedim. :queen:

valla fiyatlar gayet normal o konuda bir sıkıntı yok.tabi bazılarına hala yüksek geliyor bakım ücretleri :cherry: sıkıntı bazı markaların ederinden çok istemesi bir denge olmaması.700 bin liralık motora 3000tl bakım ödediyseniz 2300cc olmasınısı hesaba katarsak BEDAVAYAA yaptırmışsınız.şu an en kötü otomobilin serviste yağ değişim ücreti 4000 tl 5000tl civarları.neredeyse 4te1 fiyatına yapılıyor motosikletler.yakında onlarıda bir güncellerler yakında dediğimde temmuzda 2000tl altına zor yapılır bu işler

Biz aslan besliyoruz, sen ejderha besliyorsun. Olsun o kadar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:50 ----------

İridyum olsa dahi belli bir km'de bir tırnak aralığı kontrolü ve/veya temizlik yapmak gerekiyormuş.

Sonraki zincir/dişli değişiminde(yakın zamanda yenilendi) baktırırım daha 5-6 bin km oldu bujileri değişeli.

Şimdiye kadar 2 servise denk geldim. Biri sadece söylediklerime bakıyor + bakım yapıyor, Motul kullanıyor. Diğeri ben söylemeden kendisi kontrol edip hallediyor, abi şu bitmiş değiştirelim mi, şuradaki şey düşmüş yenisi taktım, zincirin kilidi düşmüş hallettim vs. bu servis de Putoline kullanıyor.

22500 km ara bakımı (yağ değişimi, filtre değişimi, genel kontrol vs) için Abaylar 3000 TL istemişti. Motul kullanıyor.
Avrupa Motor da bu bakıma ilave olarak, diğer eksik şeyleri halletti, ön disk fren balata değişi, zincir kilidi takılması vs + Putoline yağ kullandı. 2000 TL aldı.

Şimdi ikisi de bajaj servisi. Bir yağ bu kadar farketmemeli. Kaldı ki Putoline ı ilk defa kullandım. İlk 100 km pek bir şey farketmedi ama alet sonrasına yağ gibi akmaya başladı yolda, daha sorunsuz çalıştı dominar d400. Putoline, 10w40 motul e göre kesinlikle daha iyi geldi. Uzun yolda nasıldır bilmem. Şimdilik durum böyle. Şehir içi günlük +70 km falan kullanıyorum işe gidiş geliş amaçlı

Motosikleti
D400
Şimdiye kadar 2 servise denk geldim. Biri sadece söylediklerime bakıyor + bakım yapıyor, Motul kullanıyor. Diğeri ben söylemeden kendisi kontrol edip hallediyor, abi şu bitmiş değiştirelim mi, şuradaki şey düşmüş yenisi taktım, zincirin kilidi düşmüş hallettim vs. bu servis de Putoline kullanıyor.

22500 km ara bakımı (yağ değişimi, filtre değişimi, genel kontrol vs) için Abaylar 3000 TL istemişti. Motul kullanıyor.
Avrupa Motor da bu bakıma ilave olarak, diğer eksik şeyleri halletti, ön disk fren balata değişi, zincir kilidi takılması vs + Putoline yağ kullandı. 2000 TL aldı.

Şimdi ikisi de bajaj servisi. Bir yağ bu kadar farketmemeli. Kaldı ki Putoline ı ilk defa kullandım. İlk 100 km pek bir şey farketmedi ama alet sonrasına yağ gibi akmaya başladı yolda, daha sorunsuz çalıştı dominar d400. Putoline, 10w40 motul e göre kesinlikle daha iyi geldi. Uzun yolda nasıldır bilmem. Şimdilik durum böyle. Şehir içi günlük +70 km falan kullanıyorum işe gidiş geliş amaçlı

ucuz olan da maşallah kampanya yapmış gibi :D o da fazla düşük

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar