Merhaba,
motorum çalışırken gösterge panelinde motor arıza ışığım sabit yanıyor. sizce nedeni ne olabilir .bazı arkadaşlar ayakların sensörlerinden filan yapıyor olabilir dedi ama daha önce başına gelen varmı ?
arkadaslar selamlar gecen gun plakaligi sokmek zorunda kaldim ve motordaki alarm sistemini sinyale kabloyla ek baglanti yapmislar soket yanindan dedigim gibi sokmek zorundaydim tekrar baglayamadim plakayi geri taktiktan sonrada geriye alarmi takmadim takamadim acik uclu kablolari bantla kapatarak 2 gun motoru kullandim bugun issizda motor birden tum isiklari kesti gosterge dahil akude problem yok mars direk aliyor fakat napicagim sokerken nasildi hatirlamiyorum daha onceden bunu yapan varmi elim yatkin yardim edebilecek birisi varmi?
as, alarmın siyah ve kırmızı kablosu akü kutup başlarına bağlanıyor onda sıkıntı yok, alarmın kablo demetinde 2 adet sarı kablo vardır bir tanesi sağ bir tanesi sol sinyale bağlanır buda tamam, açıkta kablo varsa bu şase yaptırıp sigortayı attırmış olabilir tekrar kontrol et, artçı koltuğun altında sigorta kutusu var veya oturduğun sele altında sigorta kutusu var sigortaları kontrol et atan sigortayı orda bulunan yedek sigorta ile değiş ama bağlantıları kontrol et yoksa yine sigortan atabilir.
Abilerim kardeşlerim selamın aleyküm cümleten hayırlı günler.
Muhtemelen 3 - 4 gün sonra 2014 model 30.000 km bakımları yeni yapılmış 30.000 km de bir Pulsar NS200 alacağım ve ben de aranıza katılmış olacağım.
Şu an ki sahibinin motosikleti hakkında bir kaç sorunu olduğunu belirtti ben de ilan açıklamasına yazdığı bilginin aynısını değiştirmeden sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk vitesli motosikletim olacağı için farklı tarz motosiklet hakkında bilgilerim kitapçıktaki uyarılar ve kendi maxiscooter'um ile yapmış olduğum 50.000 km'de yaşadığım deneyimlerimle sınırlı.. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.
Konumuz şu: Motorun ilk sahibinin yazdığı açıklamadaki sorunu nasıl çözebilirim hiç bir fikrim yok
Yazı şu şekilde;
"Gece daha iyi aydınlatsın diye xenon far taktım. Far taktıktan sonra motor arıza ışığı yanıp sönmeye başladı. Ustaya götürdüm xenon beyninden kaynaklı olduğunu söyledi. Yürüyeninde hiç bir sorun yok en son hızı 165 km/h gördüm."
Motosikleti alırken motosikletin her yerini kontrol ettirmek adına Ankara Motomekanik'te denetlenmesini düşünüyorum. Fiyat olarak 100 TL ücreti varmış ve bilgisayara bağlayıp bağlamamaları konusunda sormuş olduğum soruya istinaden herhangi bir cevap vermediler. Motosikleti almadan önce kontrol etmek için neler yapmalıyım muayenesi de Ağustos'ta bitecekmiş ücretini de bilmiyorum. Olumlu olumsuz tüm fikirlerinize açığım, şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar
Normal orjinal farını takıp 30 km kadar sürüp ışığın söndüğünü görmeden o motoru almam....
"Gece daha iyi aydınlatsın diye xenon far taktım. Far taktıktan sonra motor arıza ışığı yanıp sönmeye başladı. Ustaya götürdüm xenon beyninden kaynaklı olduğunu söyledi. Yürüyeninde hiç bir sorun yok en son hızı 165 km/h gördüm."
...
Abilerim kardeşlerim selamın aleyküm cümleten hayırlı günler.
Muhtemelen 3 - 4 gün sonra 2014 model 30.000 km bakımları yeni yapılmış 30.000 km de bir Pulsar NS200 alacağım ve ben de aranıza katılmış olacağım.
Şu an ki sahibinin motosikleti hakkında bir kaç sorunu olduğunu belirtti ben de ilan açıklamasına yazdığı bilginin aynısını değiştirmeden sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk vitesli motosikletim olacağı için farklı tarz motosiklet hakkında bilgilerim kitapçıktaki uyarılar ve kendi maxiscooter'um ile yapmış olduğum 50.000 km'de yaşadığım deneyimlerimle sınırlı.. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.
Konumuz şu: Motorun ilk sahibinin yazdığı açıklamadaki sorunu nasıl çözebilirim hiç bir fikrim yok
Yazı şu şekilde;
Motosikleti alırken motosikletin her yerini kontrol ettirmek adına Ankara Motomekanik'te denetlenmesini düşünüyorum. Fiyat olarak 100 TL ücreti varmış ve bilgisayara bağlayıp bağlamamaları konusunda sormuş olduğum soruya istinaden herhangi bir cevap vermediler. Motosikleti almadan önce kontrol etmek için neler yapmalıyım muayenesi de Ağustos'ta bitecekmiş ücretini de bilmiyorum. Olumlu olumsuz tüm fikirlerinize açığım, şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar
100 lira ücreti olan bir meseleyi kendisi yaptırmayıp alınca sen yap demesi hayra alamet değil. 200 cc motorla 165 gördüm demesi hayra alamet değil. Dikkatli olmak lazım.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Motomekanik'te tamiri değil de motoru almadan önce eksikleri var mı diye göstermek için bakmaya 100 tl istediler.
Xenon farı takmasını isteyeceğim zaten bulunduğum yere gelene kadar 30 km üzeri yol yapmış olur xenon u çıkardıktan sonra ikaz lambası gitmezse zaten satışı almadan önce ustaya gideceğimiz vakitte durumu anlatırım ustaya.
arkadaşalr merhaba motor ilk çalışmasında gaz vermeden çalışmıyor. ısındıktan sonra normal ama ilk çalışmada gaz vermek gerekiyor yoksa çalışmıyor nerede sorun vardır 2016 model 34 binde sizdede bölemi acaba