Bu motor 5000-7000rpm arası titriyor. 8000-9000rpm arası kullandığınızda sıkıntı çıkartmıyor. Uzun tur camlarını kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü kışın bir süre tur camı olmadan kullandım ve rüzgar ile ciddi boğuşturuyor. Onun dışında Türkiye turu yaptıracak kadar da sağlam ve turu tamamlayacak kadar da hızlı gidiyor. Düz yolda rahat 150km/sa hızı görüyor fakat cam şart ki rüzgar size vurup direnç oluşturmasın.
Bunların haricinde lastik nie değiştirmez insanlar anlamıyorum. Zevk meselesi değilki bu can meselesi. Top case, demir, ıvır zıvır takacağınıza önce lastik takın. Gerisi teferruat...
Merhaba @Angrypower.
Motorumda uzun tur camı var. Hatta bayiden çıkmadan taktırmıştım.
Ben motoru süratli kullanan birisi olmadığım için tur camının varlığıyla yokluğunu pek farketmiyorum.
Arada bir 100 km yada üzerine çıkınca göğsüme yinede rüzgar geliyor. Sanırım hızlanınca bile dik oturmaya devam etmemden dolayı olabilir.
Sürat yapılacağı zaman kafayı depoya doğru indirince muhakkak kesiyordur rüzgarı.
Ama motorun aerodinamiğine bayağı etki ettiğini bizzat deneyimledim.
Bir sefer kırdım tur camını ve iki gün tur camı olmadan bindim motora.
Bayağı afalladım kullanırken. Araç sollamak için, şerit değiştirmek için manevra yaparken bir garip gelmişti motor.
Evet motor türkiye turu rahatlıkla yapabilir. Fazlasını bile yapabilir buna lafım yok.
Ama ben rahat edemedim üzerinde önemli olan bu sanırım.
Motor gaza basınca 150 km hıza ulaşabiliyor evet. Ama 10.000 devirde ulaşıyor bu hıza.
Redline'a girmesi gerekiyor.
100 km üzerinde giderken gırtlağını sıkmış gibi bağırarak gidiyor.
E 200cc motor ne bekliyorsun diyebilirsin.
Bişey beklediğim yok.
Benim şahsi düşüncelerime göre uzun yol yapılacaksa bu motorla uslu uslu 80-90 km hızlarda seyredilmeli.
100 km üzerine çıkmak hem aşırı yakıt tüketimi, hem gereksiz gürültü, hemde motora eziyetten başka bişey değil bana göre.
Dediğim gibi bana göre şehir içi oldukça makul bir motor. Fazlasıyla da memnun olduğumu söyledim zaten.
Ama uzun yol için bana uygun bir motor değil.
Sebepleri ise;
Birincisi, uzun yolda 100/120 km aralığında akan trafiğe ayak uydurmak için motoru bağırtarak kullanmak zorunda kalmak.
Bağırmadan gideyim dediğin zaman 70/90 km hızlarda seyretmen gerekiyor. Bu da 100/120 km hızla akan trafikte seni sıkıntıya sokabilir.
İkincisi ise dediğim gibi 140 km yol yapıp her tarafımın ağrıması olabilir.
İnsanları yanlış yönlendirmek falan istemem kesinlikle.
Kimse bu yazdıklarımdan motorun uzun yola gidemeyeceğini, 120km hızı geçemeyeceği sonucunu falan çıkartmasın lütfen.
Benim motoru kötülediğim falan yok. Yine söylüyorum. Şehir içi kullanımda beni fazlasıyla memnun eden bir motor.
Ama uzun yolda memnun kalmadım ben.
Bu motor uzun yola da gider, gazı açtığınız zaman 140/150 km hızlara da çok rahat çıkabilir.
Bu tamamen beklentiyle alakalı bir durum.
Ben isterim ki uzun yola çıkacaksam eğer, altımdaki motor 5000/7000 devir aralığında 100/150 km hızlarda rahat rahat gürültü yapmadan beni ve kendisini yormadan gidebilsin.
Ama bu motor bunu yapamıyor malum 200cc'lik bir motor olduğu için.
Bu da benim uzun yol için beklentimi karşılamayan bir durum oluşturuyor.
Anlatmak istediğim buydu sadece.
Lastik konusuna gelecek olursam eğer, dediğim gibi kullanım şekliyle, beklentiyle alakalı bir durum.
Üzerindeki orjinal lastikler benim kullanım şeklime yeterince uygun lastikler. Bu yüzden değiştirme ihtiyacı hissetmiyorum.