Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar bir sorum olacak.Şu an göstergede yakıt durumu iki çizgi kaldı.200 kilometreyi geçtim.Sakin kullanımda ne kadar gider acaba?Bir de yüksek devir uyarı ışığı depo yedeğe düştüğünde yanıyor mu?

Motosikleti
Henüz yok.
Arkadaşlar bir sorum olacak.Şu an göstergede yakıt durumu iki çizgi kaldı.200 kilometreyi geçtim.Sakin kullanımda ne kadar gider acaba?Bir de yüksek devir uyarı ışığı depo yedeğe düştüğünde yanıyor mu?

iki çizgi varken gitmeye devam edebilirsiniz, rpm ışığı yanmıyor, çizgi kalmadığında sadece benzin göstergesinde depo uyarı ışığı yanıp sönüyor.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Normalde tek çizgi kaldığında doldurmak lazım.Fakat olur ya dağ başında filan çizgiler biter,işte o zmn çizgi kalmadığında ortalama kaç km gider?Denemek lazım.

Arkadaşlar dün motoruma çantayıda taktım.Çanta modeli shad sh29.

[url]http://i.hizliresim.com/AJgjoq.jpg[/url]

Motor süper, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Ben de yakında motoru uzun yola hazırlamayı düşünüyorum, lakin aynı motor almak gibi, çanta demiri, çanta, yan çanta derken karar vermek çok zor :)

bilgi aldığınız bayiyi tahmin edebiliyorum, doğrudur ön amortisör bilyelerinin kontrol edilmesi, gerekirse değişmesi gerekli ve zaman alacağı doğrudur, 10000 bakımı 100 tl değişecek parçalar hariç.

Çok teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta bakımı aradan çıkaracağım, bir şekilde servisin konumu, trafiği, park yeri vs. içime sinmedi. Oktay motora götürmeyi düşünüyorum.

--

Konu dışı olacak, maxem 40 lt çanta hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Araniz 2016 kasasinda olani varmi 200 ns mekanik sorunu stop sorunu herhangi bir sıkıntı yasayan varmiydi pulsar almayi dusunuyorum alipda bu sorunlari yasarsam moralimi bozarmi acaba.

Arkadaşlar ne olursa olsun ilk üretimlerde mutlaka ufak çaplı sorunlar çıkar.Üretim yapan firma müşteriden geri dönüş olan şikayetleri değerlendirerek bu sorunları halleder.Benim gözlemlediğim bajajda 2 ana sorun vardı.2014 modellerde denge sensörü sorunu ve stop etme sorunu.Firmada bunları halletmiş zaten.Son çıkan serilerde kronik sorunlar giderilmiş,lastikler biraz daha kaliteli olmuş,sele konforu biraz daha arttırılmış.
Herkese hayırlı Ramazan'lar dilerim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Normalde tek çizgi kaldığında doldurmak lazım.Fakat olur ya dağ başında filan çizgiler biter,işte o zmn çizgi kalmadığında ortalama kaç km gider?Denemek lazım.

hiç çizgi kalmadığında aşağıyukarı 2 lt benzin kalıyor kullanım için. Devirli, tapagaz kullanırsanız 40 km kadar, 7bin deviri geçmeden fıtıfıtı giderseniz 80-90 km kadar gidiyor. Ortalama şekilde kullandığımda 65km kadar gittiğimi biliyorum, sonra benzinci bulup benzin almştım(şehirler arası yol, yusfyusf :) )

Son iki depoda yeni ölçüm yaptım. Her iki deponunda gittiği yolun yarısı iki tane xl adam binili gittim. Ben 92 kiloyum artçılarımda benden geri değildi. 310 km gittikten sonra yakıt aldım 9.5-9.7 litre aldı. toplam depo 12 litre olduğuna göre bi 50-75 mt daha gider. Dün aldım en son 312 km 45 tlye tam full oldu. 9,7 litre.

Herkese merhaba,

2 yıl önce başlayan tutkumu, 9 ay önce eğitim ve ehliyet aldıktan sonra, yaklaşık 10 gün önce de bajaj pulsar 200ns alarak aranıza katılmıştım. Henüz ekipmanım olmadığından düne kadar garajda yatıyordu. Dün nihayet bot hariç ekipmanlarımı aldım ve yaklaşık 10 km lik bir deneme sürüşü yaptım. En son ehliyet sınavında kullandığım için başlarda farklı geldi ama sürüş sonuna doğru alışmaya başladım. Henüz yoğun trafiğe çıkmayı planlamıyorum, bir süre motoru tanımak adına hem boş bir alanda pratik hem de trafiğin çok yoğun olmadığı saatlerde sürüş yapmak niyetindeyim.

Almış olduğum ekipmanları paylaşmam gerekirse;

Kask:
http://www.feyizoglu.com/Qwest-BloodFlow-TC-3-Kapali-Kask_50421.html#0

Mont:
http://www.feyizoglu.com/GT-R-Air-Yazlik-Fileli-Mont_48403.html#0

Eldiven: (istediğim ve aklımdaki bu değildi, fakat Feyizoğlu'ndaki arkadaş eğer ilk etapta motora alışmak için zaman geçireceksem bununla gazı daha rahat kontrol edebileceğimi söyledi.)
http://www.feyizoglu.com/Scoyco-MC-14-Yazlik-Korumali-Eldiven_45499.html#0

Pantolon: (kemeri görmeyin =))
http://motobikejeans.com/motosiklet-pantolonu/motobike-5003-1-koyu-mavi-motosiklet-pantolonu

Pantolon bildiğiniz ve takip ettiğiniz üzere forumdan Engin beyin üretmiş olduğu ürün. Aklımda soru işaretleri elbette vardı, fakat ben konfor ve görünüş olarak çok memnum kaldım. Test etmek inşallah nasip olmaz ama diz ve kalça koruması da tatmin edici duruyor. Kafamdaki bir diğer soru işareti diz korumasının cırt cırtlı bölüme konduğu için kayıp kaymaması idi. Ancak hiç yerinden kaymadı sürüş boyunca.

Gelelim bot konusuna,

Forumdan araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla, YDS diablonun uzun botunu almaya karar vermiştim. Fakat dün(pazar) Karaköy'deki mağaza kapalı olduğu için deneme ve alma fırsatım olmadı. Bot konusunda sizin de önerileriniz varsa bilgi almak isterim.

Syg.

2016 kasa var. Şu an herhangi bir sorun yok. Ufak çaplı eksikler var motorda. Oda kullanıcılar tarafından gideriliyor zaten.

MT.

Şehir içi 118 KM de 3,08 litre yakmış 7000 deviri hiç geçmedim.

Benim görüşüm, 7 bin devri geçmemek değil 7 bin devre nasıl çıktığın asıl etken.Araba mantığı, daha ağır hızlanmalarla kullanıp 7 bin devri geçmezsen az yakar.Güzel rodaj olur.Önünde ağırlasan trafik gördünmü gazı azaltıp yavaşlamak falan etken oluyor ,az yakıyor.

Servisten hala parça gelicek hindistandan gelmiyor heralde bu parça arıyorum servisi bugün gelmedi öbür gün gelir şu gün gelir lafını duymaktan sıkıldım artık 18 gün oldu radyatöre su ekliyip geziyorum en son dün fan artık kendini kapatmıyor umarım kötü bişey olmaz ...

Beyler dün 200ns kullandım 5-6km kadar, boyum 1,80 ancak arka fren pedalı çok yukarda geldi bana ayagım yoruldu bükülmekten. Fren pedalını aşşagı aldırabiliyormuyuz yoksa sabit mi?

Beyler dün 200ns kullandım 5-6km kadar, boyum 1,80 ancak arka fren pedalı çok yukarda geldi bana ayagım yoruldu bükülmekten. Fren pedalını aşşagı aldırabiliyormuyuz yoksa sabit mi?

Evet aldırılıyor. En azından kavrama açıklığı genişletiliyor. Bende motoru ilk aldığımda istemsizce frenliyodum sonra ustam ayarladı sağolsun 2 senedir gayet rahat kullanıyorum. Benimde boy 1,82

MT.

nrLWrB

Lastikte bir kesik olmuş.Diş dibine kadar ilerliyor.Lastiği değiştirmek istiyodum bahane oldu.Alana kadar idare eder herhalde.Mitas mc50 için yumuşak demiş herkes.Varmı kullanan.Kaç bin dayanıyor mesela.Ön 110 arka 140 yapsam sıkıntı olurmu ? Orjinal jantlara takabilirmiyim ? Yada orjinal ebatlardan şaşmamak mı lazım.

http://hizliresim.com/nrLWrB

Lastikte bir kesik olmuş.Diş dibine kadar ilerliyor.Lastiği değiştirmek istiyodum bahane oldu.Alana kadar idare eder herhalde.Mitas mc50 için yumuşak demiş herkes.Varmı kullanan.Kaç bin dayanıyor mesela.Ön 110 arka 140 yapsam sıkıntı olurmu ? Orjinal jantlara takabilirmiyim ? Yada orjinal ebatlardan şaşmamak mı lazım.

Walla bende lastik bakıyorum bu aralar. Orjinallerle 14bine dayandı, daha götürür ama ramazandan sonra baya bi yol yaparım diye değişmem lazım. Şimdiden bakayım diyorum. Benimde cebime en uygun mc 50 görünüyor şuan. Kullanıcılar yorumlarsa mutlu oluruz.

OKTAY MOTOR PROBLEMİ
Motoru beşbin bakımında komşu ısrarıyla oktay motora götürdüm.On kez söylememe rağmen koruma demirlerini sıkmamışlardı.Freni aşşağıya çekip müşrü ayarlamayı unutmuşlardı arka stop yanık vaziyetteydi.Yazılım yüklensin dedim yüklememişlerdi.Ertesi gün gidip söyledim özür dileyip hallettiler.
Neyse dedim olur, yine komşu ısrarı bugün on bin bakımına götürdüm.Garantiye baktığımda 5 bin bakımında 4.480 olması gereken km yi 4780 olarak yazdıklarını gördüm.( gösterge değiştiği için +970 km yani 5450 ve 5750).Düzeltmesini istediğimde alaycı ve dikkate almayan tavırlar sergiledi üstüne benim ve bir başkasının sistem bilgilerini karıştırdı bir saate yakın onu bekledim.Ustasından sahibine 100 km önce etkinlikte yağ değiştirdiğimi söyledim tamam yağ değiştirmeye gerek yok dediler,baktım yağ boşaltmaya çalışıyor son anda engelledim.Servisten tek istediğim şey motorun sola çekme sorununu halletmesiydi ama belki 15 kez söylememe rağmen hatayı gideremediler.Ben biniyorum motor bariz sola yatıyor olmamış diyorum bunun bir şeyi yok deyip duruyorlar. Bakın en iyi servis oktay usta ,çözerse sorunu o çözer diye gittim sinirlerim gerildi geldim.Sayesinde garantimden de oldum.Üstüne ukala ve saldırgan tavırlarına maruz kaldım. Bajajın yetersiz servis kalitesi yüzünden motorumu satılığa çıkarıyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar