- Motosikleti
- DOMİNAR 400 UG 23
Stop etme bendede basladi yokus asagi inince ani frenleme yapinca bazen kirmizi isik yaninca da durunca yapiyor genelde aragaz atarak vites kuculturum bu durumlarda yapmiyor fakat 2 den 1 e aldim ve isikta durucam cat diye gidiyor ama ben sorunun debriyajdan olduguna eminim bu aksam 23:30 gibi bi bogaz turu yapalim dedik sariyere gittik biraz dinlendik donuste cevreyoluna baglandik kafama taktim devir firlatmasini basalim dedik eskiye oranla guc kaybi var 114 den firliyor kesiciye aniden israrla denedim 6-7 kez ust uste yapti ve sadece 1 kereye mahsus 134 e cikti oda egim asagi duzlukte 2 kisi 150 gordugum cok oldu baya dikket ettim 6 vitesteyim ve debriyaj manetim o kesiciye firladiginda tas gibi oluyor sem sert gazi kapattigimda kesiciden dustugunde tekrar yumusak hale geliyor simdi benim anlamadigim nokta ben bunu 5 ten 6 ya cekiyorum ornegin 90 - 100 km hizda ve vites gecis islemi bittikten sonra ben hizlaniyorum 114 e kadar sorun yok ne oluyorsa ozaman oluyor buna ne diyorlar debriyaj kacirma degil o kalkista vites gecislerinde oluyor siyiriyormu acaba ? Bu olayi yasadiktan sonra kenera yanastim ve yanik balata kokusu geliyordu motordan bu sekilde debriyajin bitmemesi imkansiz bitincede kullanici hatasimi olacak merak ediyorum basina gelen yada ayni sorunu yasayan bir kac kisi bana yazmisti o arkadaslar nasil cozum buldular acaba..
Dün 30 dk gezintiye çıktım.Tapa gaz yaptığım yerler oldu ama red line hiç girmedim motor 500km de.Yaptığım mx hız 137.Bendende balata kokusu geliyordu daha öncede böyle denemeler yapmıştım onlardada balata kokusu geliyordu.Stop etme olayı motoru ilk aldığımda rampa aşşağı inerken boşa almıştım