selam motor dünyasının güzel insanları :thumleft: nerdeyse 2 aydır motor yatıyordu bi dedim şunu deneyim... marşa bastım tak diye aldı...ulen 2 ay bile uzak kalmak ne zormuş motordan özlemiş insan...neyse biraz turlayalım dedim...oraya buraya derken bi dünya yer gezmişim bırakamadım motoru inanın parasının hakkını veriyo bi daha dedimki iyiki almışım pulsarımı :cat: herkese kazasız belasız dikkatli sürüşler Allaha emanet olun arkadaşlar...
Eveeettt.. 550 km de vites müşürüm arıza yaptı. Vites boşa geçince N lambası yanmıyor. E side stand ayaklıkta da sensörden dolayı motor stop ediyor. Bu arada ben blok contasından olduğunu iddaa ettiğim ancak ustamın sol kapak contası dediği yerden yağ sıZdırma sorunu varbu arada ilk bakıma 700 km de gel demişlerdi servis işareti 450 çıktı gitmiştim.. Vel kasıl yaptırdık, dedim ilk bakım da yapılsın. maliyet :50 tl işcilik, 25 tl yağ filtresi, motül 15w 50 yağ iki adet 78, silindir kapak contası 10, toplam 163 tl hayırlı olsun. Müşürü temizleyip takmışlar (nasıl kirlendi hiç bilmiyorum) çalıştırdım normal 5 km gittim ısınınca kimse yok müşürde yine aynı.. Ben bir memurum, burdaki yorumları okudum aldım size güvenerek çok çok çok övdünüz çünkü. Çocukluğum motor üstünde geçti ama çok bilmişlik sevmem arkadaşlar almış kullanmış dedim güvendim. Ama beyler hiç bir motorum 500 km de böyle sorunlar çıkarmamıştı. Çinliler den de çok farkı yok demekki. Bu arada yasılım konusunu söyledimç bi ara cihaz gelecek tık tık tık yapcaz denildi. Atılınca da görecez düzeliyor mu düzelmiyor mu.
Eveeettt.. 550 km de vites müşürüm arıza yaptı. Vites boşa geçince N lambası yanmıyor. E side stand ayaklıkta da sensörden dolayı motor stop ediyor. Bu arada ben blok contasından olduğunu iddaa ettiğim ancak ustamın sol kapak contası dediği yerden yağ sıZdırma sorunu varbu arada ilk bakıma 700 km de gel demişlerdi servis işareti 450 çıktı gitmiştim.. Vel kasıl yaptırdık, dedim ilk bakım da yapılsın. maliyet :50 tl işcilik, 25 tl yağ filtresi, motül 15w 50 yağ iki adet 78, silindir kapak contası 10, toplam 163 tl hayırlı olsun. Müşürü temizleyip takmışlar (nasıl kirlendi hiç bilmiyorum) çalıştırdım normal 5 km gittim ısınınca kimse yok müşürde yine aynı.. Ben bir memurum, burdaki yorumları okudum aldım size güvenerek çok çok çok övdünüz çünkü. Çocukluğum motor üstünde geçti ama çok bilmişlik sevmem arkadaşlar almış kullanmış dedim güvendim. Ama beyler hiç bir motorum 500 km de böyle sorunlar çıkarmamıştı. Çinliler den de çok farkı yok demekki. Bu arada yasılım konusunu söyledimç bi ara cihaz gelecek tık tık tık yapcaz denildi. Atılınca da görecez düzeliyor mu düzelmiyor mu.
Herkese iyi geceler
Servisler arasinda isguzarlik yapanlar var bu konuda sikayet merciileri belli bajaja telefonla ulasilamiyor ulasildada geri bildirim yapilmiyor.
Yazili kanalda da ayni sey mevcut
fakat Ekrem ATA Bey artik yazmasa da bu forumu okudugunu soyledi ve eminim ki okuyordur.
Gercekten bir sorun oldugunu haksizliga ugradiginizi dusunuyorsaniz kendisine mesaj yolu ile ulasin eminim ilgilenecektir.
Simdi benim makine 6000 km oldu sirasiyla degisenler;
Arka Amortisor
Gosterge
Arka Amortisor
Aku
2 defa amortisor degisti yanlis yazmadim...
Tamami garanti kapsaminda degisti benim cebimden 5 lira para cikmadi
Ama ugrastik gittik geldik aradik sorduk v.s.
Makine sorunsuz degil aksine sorunlu fakat sorun oldugunda ilgileniliyor..
Burada anahtar kelime bu olmasi gerekir.
Servis konusunda sorun yasaniyor.
Fakat butun markalarin servisleri bu sekilde isliyor.
Mantikli olan para sekil semal dusunmeden japon hintli cinli almadan once benim dusuncem cevrenizde kaliteli hizmet veren servisin hangi bayi oldugunu ogrenip ona gore marka tercihinin yapilmasi.
Malesef durum bu kadar icler acisi bir hal almis durumda..
Mobildeyim kusurum olduysa affola.
Herkese kazasiz surusler dilerim..
Daha 6 bin km'de değişenlere bak ben şok ben iptal![]()
Haklısın değişenlerin nedenlerini de yazayım.
Arka amortisör de sadece ses vardı hava sesi gibi gidişi v.s. rahatsız değil sadece ses.
Değişti 2 hafta sonra aynı ses yine başladı.Geçen gün yine değişti.
Buradaki olay çorbadaki sineğin mide bulandırmasına benzer şekilde örnek verebiliriz.
Gösterge içinde 2 tane su damlası vardı.Dikkatli baksan anlamazsın o derece.Gösterge bu sebepten değişti.
Akü sorunluydu ilk 1000 de h05 hatası alanlardanım 2 gün marj yapmasam aynı hatayı alıyor sonra paşa paşa çalışıyordu.
Bilenler bilir sıfır akümülatörün kullanılmadan önce belli bir süre şarja kalması gerekir.
Büyük ihtimal bayi bu alayı atladı ya da ilgilenmedi.Kısa sürede sorun çıkarmaya başladı.
Fakat akü kaliteli bir akü değil yani bir yuasa bir bosch değil.
10 gün marş almadı makine akü ölmüş.
Bir önceki sayfada hocamızın 2 ay yatan motora tek marşla çalıştığını söyledi.Öğretmenimizin motoru övmek için yalan söylemiştir kesin!...
Yeni takılan akü kullanılmadan önce yarım gün sarjda kaldı ve çok extreme bir durum olmazsa sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Daha önce denge sensörü ötüyor çok ötüyor şeklinde beyanatlarım vardı bilen bilir.
Artık şikayet etmememin nedeni ise motor üzerinde kurulu olan spy5000 denilen alarm.
Alarmı +,- den sökünce yaklaşık 3000 km en ufak bir ses duymadım.Alarm montajını yeniden gözden geçireceğim.
Ayrıca bunu şimdiye kadar belirtmediğim için de özür dilerim.
Bir kullanıcını sorun belirttiğinde bir anda peydah olan boy verip filizlenen abecimotorcu ve mozgur kardeşlerime selam olsun...