Evimde amatör imkanlarla 210cc balansörlü Cg motor topladım. Motoru çalıştırdım Bajaj Pulsar'dan az titriyo, bu kadarını beklemiyordum. Motor daha 10km'de, biraz açılınca titreşimi daha da iyileşir. Motor yeni diye daha çok hızlanamıyorum ama 5 bin devir altındaki torku Bajaj'a göre çok iyi. 3-5 bin devir aralığında Pulsar'ın 5 binden sonra yaptığı ivmelenmeyi yapıyor.
Kırmızı olanı. Renkten ziyada kısmetine sorunsuz bir tanesi olur inşaallah. Çünkü bu konularda servislerin yapacağı birşey yok.Kullanıcı hatası derler olur biter.Hepimiz akrobatız ya.. alır almaz motorun canına okuruz.:cherry:
zincir çok mu yağlı bir kontrol et lütfen. Ben de zinciri fazla yağladığım zaman dediğin yerde hafif yağ akıntısı geliyor. Ama bir süre sonra akıntı bitiyor.Motor blogunun altnda da yaglanma var ama sanırım zindirden geliyor anlamadm ki ayakkabmı silmekten bıkknlk geldi![]()
-forumu tamamıyla okuduğunda stop ettiğine dair bir takım kronik sorunlar olduğu arkadaşlar tarafından belirtiliyor. Ancak ben yaşamadım.Arkadaşlar bu motoru almayı düşünüyorum ve belli başlı basit sorularım var. Tek tek aramaya uğraşamadım, cevaplarsanız çok sevinirim.
- Kronik büyük bir problemi var mı?
- Yedek parça ve servis ağı kalitesi ne durumda?
- Yedek parça ve bakım fiyatları ne durumda?
- Motor sakin kullanımda ne kadar yakıyor?
- Motor son viteste 120km/s hızla ilerlerken kaç devir çeviriyor?
- Redline girmeden önceki kabaca son devirde (örneğin 9800 redline giriyorsa 9000 devirde) yaptığı hız kaç ?
Şimdiden teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın.
Olabilir neden olmasın. Garajım var ama tamirhane gibi bir yer değil, anca hususi işlerimi yapabilirimMengü kardeşim keşke senin gibi bizlerde motordan anlasak da, toplama ve çıkarma işlerini senin gibi yapabilsek.Umarım bir hafta sonu buluşup tanışırız.
9000 devirde 129km hız yapıyor, 120km hızda ise 8300 devir civarı bi devir çeviriyo. 90'ı geçmezsen 2.7-2.8 litre falan yakar. 9000 devir ve üzeri çevirtirsen 100km'de 4-4.5 litre arası yakar.Arkadaşlar bu motoru almayı düşünüyorum ve belli başlı basit sorularım var. Tek tek aramaya uğraşamadım, cevaplarsanız çok sevinirim.
- Kronik büyük bir problemi var mı?
- Yedek parça ve servis ağı kalitesi ne durumda?
- Yedek parça ve bakım fiyatları ne durumda?
- Motor sakin kullanımda ne kadar yakıyor?
- Motor son viteste 120km/s hızla ilerlerken kaç devir çeviriyor?
- Redline girmeden önceki kabaca son devirde (örneğin 9800 redline giriyorsa 9000 devirde) yaptığı hız kaç ?
Şimdiden teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın.
Cevabınız için teşekkür ederim.Kuralkan sitesinden keçeyi 6 lira civarında almıştım. Tabi birlikte sarf malzemeleri olan hava filitresi,yağ filitresi gibi parçaları da beraberinde aldım. Zira 10 TL kargo bedeli ödüyorsunuz. Bu nedenle bir partide birkaç birşey almak lazım. Amortisörü Ankara da tanıdığım çok iyi bir usta olan Cengiz yaptı.unvanı Coşkun motor olup, etimesgut da servisi var. Sadece sağ ön amörtisör keçesi arızalıydı o zaman bir amortisör keçesinin değişimi için 75 TL ödedim. O zaman sol amortisör keçesinde birşey yoktu. Şimdi sol amortisör yağ kaçırıyor.
Olabilir neden olmasın. Garajım var ama tamirhane gibi bir yer değil, anca hususi işlerimi yapabilirimBizimkileri de yap falan diyosanız zor, tamirhaneye çeviremem apartman garajını.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:31 ----------
9000 devirde 129km hız yapıyor, 120km hızda ise 8300 devir civarı bi devir çeviriyo. 90'ı geçmezsen 2.7-2.8 litre falan yakar. 9000 devir ve üzeri çevirtirsen 100km'de 4-4.5 litre arası yakar.
Yokuş aşağı basınca arkadan da rüzgar gelirse 170'i görebilirsin ama en ufak yokuşta 5. vitese geçmek zorunda kalırsın, 6. vites hiç çekmez.kalyoncu motora pulsar için 37 t arka dişli gelmiş 170 km hıza çıkartıyormuş 33 lira boxerda dişli ufaltınca titreşimin azaldığını söylemişlerdi pulsarda daha konforlu olur heralde uygulamayı yapan varmı tork falan düşüyor neticede çok düşermi
Ben 30 a 32 yaptım ama ben 120 kiloyum sorun olur mu acaba ?

Motor blogunun altnda da yaglanma var ama sanırım zindirden geliyor anlamadm ki ayakkabmı silmekten bıkknlk geldi![]()
Kullanma kılavuzu bile vermediler, bir parça kağıt verdiler garanti bakımları için. Onu da nasıl kaybetmeyeceğiz bilemedim. İnternet sitesinde kılavuz var ama garanti belgesinin kaybolmasını engelleyecek bişey değil. Madem kılavuzu siteye koydunuz, garanti durumunu da siteden takip edebilseydik. Mondial 2000 liraya motor satıyor onlar bile kullanma kılavuzu veriyo beraberinde.arkadaşlar motoru alırken yanında takım anahtar seti verdilermii acaba?