Evet arkadaşlar,abiler,kardeşler dün folyom gelmişti.Akşam eve gider gitmez operasyona giriştim.Biraz beklediğim gibi gitmedi işler haliyle epey bir zamanımı aldı 2 saat kadar.
1 kalın folyo şipariş etmistim bunu ısıtıp sekillendirmek bayağı bir zorladı beni
2 yapıskanlı olduğu işin yapışkanlar fazla ısıya maruz kalınca lekeler yaptı
3 direk yapıştırınca kaparcıklar oldu ve telafı edemedim
4 deneme yanılma ile dogru sonuca ulaştım gerçekten sabır istiyor
Şimdi gelelim püf noktalarına
1 folyonun üstünde ve altında iki katman var biri yapışkanı oburude folyo çizilmesin diye bunların ikisinide sökuyoruz
2 kaskın camına cam sil sıkıyoruz ve folyonun yapışkanlı kısmınada cam sil sıkıyoruz cam sili bol bol sıkın fön makinesiyle kuruttugumuzda işimize yarayacak ve yapışkan lekelerin oluşmasını önleyecek
3 cam sille ıslattıgımız folyonun yapışkanlı tarafını kaskın vizör camına güzelce yapıstırıyoruz elimize bez alıyoruz bezeda az bıraz cam sıl sıkıyoruz ve düz pürüzsüz bir yüzey oluşturuyoruz
4 fazlalıkları alıyoruz çok dipten almayın
5 fön makinasıyla 1 kademede ısıtıyoruz ve bu işleme ortadan merkezden başlıyoruz ısındıkca cam sil kurayacak ve duzgun bir yapışma sağlayacaktır ve bezlede düzeltmeler yapıyoruz parmagımızlada yaparız ama yanabiliyor
6 işlemler bittikten sonra fazlalıkları almak için ben ustura jileti kullandım çok güzel kesti ama dikkatli olalım maketbıcağıyla olmayacak gibiydi
şimdi bir süre kullanıp bakmak lazım 2 gün sonra kaparcık yapacakmı sagdan soldan atacakmı dıye biraz kullanayım 2 renk folyo almıstım sarı ve acık sıyah ama sarıları acemelıkle olayı kavrayana kadar tukettim ac bir sarım kaldı onuda fara uygulamayı düşünüyorum ilk fırsatta onuda aradan çıkartacağım bir kaç resim de ekliyorum hemen
soldaki vizörun orjınal hali sağdakide folyo uygulanmış halı ışık yetersiz kaldığı için koyu görunmuş az biraz daha açık normalde
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
şonuç olarak bana maliyeti folyo 30x100cm gittigidiyordan 2.50 tl ben 2 adet aldım 5 tl 4.60 da kargo tuttu totalde 10 tl ye hallettim bu işi biraz emek biraz stres şimdi kullanıp bakmak lazım güneş çok rahatsız ediyor çunku artı çiziklere karşıda önlem almış olurum