öncelikle herkese merhabalar benim yaşamış olduğum sıkıntıya tecrübeli arkadaşlar bir çare bulurlarsa çok sevinirim 24 şubatta 200 NS aldım bayide saat ayarı falan yapıldı neyse çıktık yola o gün biraz kullandım sonra farkettimki saati geri kalıyor ayarlıyorum geri kalıyor 2-3 gün bu böyle devam etti akabinde sol gidonun oynadığını fark ettim servise gittim lastikli olduğundan normal olduğunu söylediler saatin geri kaldığını söylediğimde beyin değişebilir dendi 2 ci vitesle tam dönüş yapacaktım motor bir anda arka tekeri kitledi ve stop etti az daha düşüyorduk zor bela toparladık sonra fark ettim ki saat 9:30 1:00 a geçmiş gene bundan birkaç gün sonra gösterge kapanıp açıldı ve ekrana H.05 DT li bi kod geldi ve saat gene 1:00 oldu bir kaç defa kapanıp açıldıktan sonra düzeldi daha sonra e5 te ortalama 45-50km hızla giderken artık allahın hikmetimi nedir bilinmez göstergeye bakmamla kapandı ve kapanır kapanmaz debriyajı sıktım eğer o hızda teker kitlenseydi allah korusun buyuk bir kaza yapmış olacaktım neyse ekrana gene kod geldi bu arada ne sağa kaçabildim nede sola orta şeritte kalakaldım motor yarım saat çalışmadı kontağı açıyorum kod geliyor ne marş alıyor nede başka birşey ne sağdan nede soldan yol veren var arkamdaki arabada yürüsene kardeşim diye şıkıştırıyor zor bela altık kenara çalıştığında servise götürdüm ne hikmetse geri kalan saati canavar gibi çalışmaya başlamış bilgisayardan bakılmış bir problem yokmuş motor hala serviste almadım elbet yapacaktır arza neyse çok sık olan birşey değil heralde ama servis herşey normal diyor kendimi ifade edemiyorum sorun yok diye bana motoru bir iki gün sonra teslim edecekler ve ben o motora nasıl güvenip de kullanabileyim ekrem bey her konuyla detaylı bir şekilde ilgileniyor bunada el atsın istiyorum çünkü motor daha 260 km de ve motorumu çok severek ve isteyerek aldım sorun beyindense değiştirilsin yoksa yarın öbürgün bu arza yüzünden canımızdan bile olabikliriz ve sonra derlerki motor kazası bu farklı birşey şimdiden herkese teşekkürler
Allah(cc) yardımcı olsun, cansıkıcı bir durum. Attilla abinin dediği gibi amortisörler sert ama hamdolsun bir sıkıntı yaşamadım.
Bu arada arka amortisörü yumaşatacağım diye yumuşak ayarına getirmektense bir tık sert ayarlayın. Çünkü amartisir zaten yumuşak, üstüne oturunca esneme payı iyice azalıyor. Tecrübe ile sabittir.