markaların marketting değeri vardır.. bir marka bir ürün üretir ama premium bir markadır marka değeri üstüne ürüne 5 koyar satar ve güzelde satar..
başka marka halksınıfı bir markadır yılların tanınan binilen güvenilen bir markasıdır aynı ürüne 3 koyar satar..
başka bir marka piyasaya yeni girmiş ve kendini piyasalara ve insanlara ispat etme seviyesinde olan bir markadır aynı üretilen ürüne bir koyar satar..
eğerki o yeni marka benim ürünüm premium markanın sattığı ürünle aynı kalitede olan bir ürün hatta daha iyi o beş koyarsa bende beş koyarım yada 4 koyarım derse.. satamaz bütün ürünleri elinde kalır.. yada satışları sürekli düşük rakamlarda kalır..
demeye çalışdığım şudur bajaj 200cc de çok güzel iş çıkardı ama zaten o hacimde ne japonda ne korede pek rakibi yoktu.. ama şimdi 400cc lik üretip ona birde japonların sattığı rakamlara yakın fiyatlar çekerlerse sadece ürünü getirip tanıtımını yapmış olurlar satışlarıda çok radikal rakamlarda kalır..
bu bütün markalar için geçerli o yüzden hysoung ss de yüksek hacimli motorlarını getirtmiyor 250cc pazarında at koşturuyor.. o yüzden sym yüksek hacimli sccoterlarını fazla ön plana çıkartmıyor düşük hacimde yarışıyor ve çok güzel satışlar elde ediyor..
bajaj bence kısa vadede güzel bir fiyata 200 ün ss ini getirirse çok güzel ekmek yer para kazanır.. burda herkes 400 lüğü gelsin der ama geldimi 14-15 bin tl fiyatları gördümü o fiyatı bajaja vermez gider japona yönelir ikinciel yada sıfır buda bir gerçek..
bunun dışında bajajnın ss 10-11 gibi bir rakama gelirse o zaman sormak gerek altı üstü bir granaj değilmi bu motoru normal ns den farklı kılan .. yüksek ihtimal ns deki kaplama ile aynı ham maddeden yapılmışsa yani polietilen'den grenaj masrafıda gayet ucuzdur.. abs plastik olsa gene derim bir nebze pahalı olabilir ama ns deki plastik parçalar bile polietilen benim bildiğim.. yanlışsam düzeltir biri..
birde sym 2004 den beri piyasada türkiye yollarında gidipde 11 yıllık bir marka ile henüz daha çok çok yeni 2014 de piyasaya girmiş 1 yaşında bile olmayan bir markayı aynı kefeye koyupda o bu fiyat buda bu fiyat olur demekde bence çok yanlış..
gidip henüz daha çok toy türkiye piyasasına yeni girmiş bir markayı 10 senedir türkiye yollarında olan kendini ispat etmiş belli bir kullanıcı ve ikinci el kesmi olan markalarla kıyaslamamak gerek bu benim fikrim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
bu arada bajajı ben çok beğendim onuda belirtiyim on numara motor koymuşlar motor teknolojisi zekice normalde yüksek hacimlerde kullanılan bu çift buji muhabbetini küçük hacime entegre etmişler.. az yakıyor güzel uzuyor 80 km hızlara kadar çok iyi .. yakıtı çok iyi.. göstergeleri beğendim..ama beğenmediklerim lastiği alır almaz bir 600-700 tl lastik masrafı var o naylon lastiklerle büyük risk.. boya kalitesi çok iyi değil.. yukardada yazdım kaplamalar polietilen farlar iyi değil bilhassa geceleri.. kısaca kozmetikde malzeme kalitesi olarak sıkıntılar var şu anki fiyatı bile motorun genel kondisyonuna göre bence fazla.. neticede almakla bitmiyor 2 yeni lastik isitiyor,farın elden geçmesi gerekiyor ,birde elden geçmişken kornayada bir el atıverirseniz daha iyi bir şey alırsanız güzel olur.. yani 7 ye aldığınız motor zaten osu busu derken 9 a gelir..
dostum pulsar 200ns den bahsediyon demi?
1 ncisi abs plastikdir grenajları
2 ncisi farlar arabadan daha iyi yol gösteriyor cift şerit çok rahat görüyorsun. lütfen kafadan atma yorumlar yapmayın artık yaw.. Herkes de bi ok atmacadır gidiyor. yeterin artık yaw. sahibi olmayan yorum yapmasın artık. gerçek sıkıntılar varsa onu konusalım... Hangi japon motorda kaliteli lastik var zati. parmakla sayılır yani. Yapmayın artık yaaa.............