Nerden başlıcam bilmiyorum ama kısaca kullandığım motorları anlatıyim. Bir tane cross ve iki tane de enduro olmak 3 tane cin malı motor, sonrasında 3 sezon 3 farklı hyo (gt 250 r) ve son bir yıldırda 600 rr kullandım. 600 rr 2004 modeldi ve sorunları bakımları ve benzini olmak üzere cebimi cok yordu, hobi icin güzel alet ama ulaşım icin cok cok iyi bi geliriniz yoksa kullanılmaz ve zaten gelir olsa bile eşşek gibi kullanılcak bi motor değil bence, yüzünü eskitmeye bile değmez =). 600 lüğünde zevkini dolu dolu 1 yıl ve 6 bin km aldıktan sora onu satıp ihtiyacım doğrultusunda az yakıcak, sorun cıkarmıcak ve tipi düzgün olucak bi motor alma kararı aldım. Yazın calışırken haftada 6 gün günde 50 km yol yapıyodum. Şimdi okul var, haftada 4 gün 110 ar km yapıyorum...
Öncelikle pulsarı ilk cıktığından beri bi sempatim vardı. Çünkü aslında naked ları tip olarak seven biriyim, gerçekten serseri bi duruşları var ama gsr 600 gibi kafası cok tipsiz modeller var. Pulsarın ise honda cb 600 f hornet e benzeyen modern keskin ve sert bi kafası var.Zaten sarı renge hasta oldum oda ayrı, direk hornetteki gibi eşşek arısı konsepti...
Stund olayıda cok iyi, sonucta 139 kg motor, 200 cc hertürlü oynanıyo... Ve yıllardan beri ufak bi Türkiye turu hayalim var, daha sadece hyo'yla bi kere kocaeline gidip geldim, onun harici uzun yol tecrübem yok.Neredeyse 10 yıldır motora biniyorum ve bu durum icime oturmuş artık. Para oluyo vakit olmuyo, vakit oluyo para olmuyo, ikiside oluyo, yolda bırakmıcağına emin olcağım güvenceğim bi motorum olmuyo... Bu konuda da 10 Gündemiydi 12 gündemiydi ne 5 bin km lik Türkiye turu reklamından da cok etkilendim.
Hayatım da sıfır motor almamış ve almayıda düşünmemiş biriyim.Hem babamın ısrarları hem tamirci ve stund işinde isim yapmış kuzenimin fikirleri (Birkan Polat) hemde bu saydığım + lar bir araya geldi. Sıfır alma düşüncesi oluştu.
Okuldan bi arkadaşımda pcx ini sattı, sıfır pulsar alıcaktı, birlikte gidip test sürüşü yaptık, ikimizde motordan yüzümüz gülerek indik, benim beklentim pekte düşük değildi acıkcası ama ona rahmen tatmin olmuştum. Birde yunus polis bi arkadaş vardı, oda pulsarla hyo arasında kararsızdı. Hepimizin parası hazır olunca dedim gelin beraber gidelim, pazarlığın anasını ağlatalım bayide...
Gittikte, ama beklediğimiz gibi olmadı, telefonda tek motor icin verilen fiyatın 50 tl bile altına inemedik hatta 1 lira bile altına inemedik.Bu arada zaten yunus arkadaş f650, varadero, r 1200 gs ve benim 600 rr dan başka motor sürmemişti, pulsarı test edince yüzü düştü, hiç beğenmedi... Bayideki hyoları görünce de aklı gitti, fiyatta ekstra indirimde olmayınca o vazgeçti. Ama fiyat zaten piyasanın altındaydı, bende 500 tl kurtarmak icin ikinci ele hiç girmiyim, sıfır aliyim, kafamda soru işareti olmasın, nası olsa uzun yolada cıkıcam, altımda güveneceğim bi alet olsun dedim ve bu cumartesi günü motoru teslim aldım.
Neyse cok konuştuk birazda şenlenelim..
Bahsettiğim şey işte aşağıda, hatta bu gaz maskesi takmış polise benziyo.
Hintliler biz eğlence motoru yaptık demiş, eee bizde rodajda da olsa eğlenmesini biliriz.