- Katılım
- 12 Nis 2011
- Mesajlar
- 14
hkn34 sesin motorda topcase varmı ?
hkn34 sesin motorda topcase varmı ?
[url]http://i.hizliresim.com/WWbND4.jpg[/url]
[url]http://i.hizliresim.com/Do3QD3.jpg[/url]
Bende bu ikiliyi satın aldım gelmesi için gün sayıyorum... (Sava Mc 50 M-racer)
bugün motorum 5000 kmye vardı ve servis ışığı yandı sabah sat9 gibi hatay antakya uslu ticarete gittim motoru servise bırakıcam eski ustalarına yol vermişler bu sevindirici haber yeni bir usta gelmişilgili ve dikkatli bir usta şahsen ben öyle gördüm motora bindi denedi didik didik kontrol etti heryerini özel bir şikayetim yada özel bir isteyim varmı diye sordu
gözlerim yaşardı
antakyadaki pulsar sahibi arkadaşlara duyrulur
not: bütün bu 5000 km boyunca motorum 1 kere bile istem dışı stop etmedi yarı yolda bırakmadı sağlam durdu sağlam yürüdü halada ilk günkü gibi herkese kazasız belasız sürüşler dilerim

arkadaslar birkac sorum olcak cevaplarsanız sevınırım ; motordan genel olarak memnunum fakat 600 km de ıken ılk bakımı yaptırdım servıste yagı ve fıltresı degıstı bagzı vıdalar kontrol falan edıldı fakat tıtresım arttı sankı , syagı degıstıren arkadasa ne kadar yag koyuyosun dedım 1.300 lt dedı ben 1.400 lt dıye bılıyorum dedım yok boyle dedı o aradakı 0,100 lt eksık dıye tıtresım olurmu bırıncı sorum bu . bide e5 te yuksek hızlara cıkamıyorum sebebıde ruzgar yuzunden ınanılmaz bır yalpalama var 75 km/h den sonra resmen duz cızgıde gıtmekte cok zorlanıyorum bunuda servıse ılettım lastık havalarına baktı hatta kısa bır tur attı hıc bır sorun yok dedı gıdonda sıkılması gereken yerı hatırlattım yok ıyı dedı sızce bu yalpalama normalmı aynı sorrunları yasıyan varmı varsa ne yaptınız bılgı verırmısınız ...
Öncelikle yağ 1.4Lt olmalı (filtre değişimi ile birlikte ise) yağ kutusunda ölçekler var. Göz kararı olmaz.
İlk bakımlarda motor saplama vidalarını da sıktırın. Çoğu servis bu ayrıntıyı bazen atlıyor.
Ben de ilk bakıma gittiğimdeki titreşim oranı saplama vidalarını da sıktırdıktan sonra neredeyse 2/3 kadar azaldı.
Mevcut titreşim ise ne elcikte, ne pegde ve ne de bedenimde herhangi bir sıkıntı yaratmıyor.
Naked'ın tarzı gereği özellikle önden gelen rüzgarı alması normal ama sizin belirttiğiniz anormal.
Geçenlerde uzun yol yaptım. Rüzgar bayağı bir sertleşti. Zorladı sürüşümü fakat sizin belirttiğiniz gibi bir yalpalama veya düz gitmekte zorlama yapmadı.
İyi günlerde kullanın
bu bilgiler cok faydalı oldu benim için tesekkurler. tıtresım ıcın motor saplamaları sıkılma ısı mantıklı bende yaptırıım ... sele sertlıgını bıde bu yalpalamayı cozdummu on numara olcak tesekkurler...
Arkadaşlar bu Sava marka lastiklerin kalitesi nasıldır Fiyat olarak baya uygun daha önce takan arkadaşlar oldu yorumları nelerdir ?
Ben kullandım. Fiyatı da mükemmel kalitesi de. Forumda da sayfası var zaten.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/69358-sava-marka-lastik-4.html
atılla bey sava'ları ne kadara aldınız acaba ve biz pulsar kullanıcılarına tavsıye edıyormusunuz ... bıde sız mc 25 modelını almısssınız baska bır arkadas mc 50 racer modelını almıs gundelık kullanıcagımız bu motora hangısı daha guvenlı ve kullanıslı olur acaba bır bılgınız varmı paylasırsanız sevınırım..
İkisini 300 TL'ye aldım. Bayilerinden birisi çalıştığım iş yerinin karşısında. Halihazırda kullanıyorum ve çok memnunum.
Benim aldığım dört mevsim kullanılabilecek modeli çünkü çok kar boran sağnak olmadıkça motor biniyor ve her gün en az 50 km yapıyorum. Suya karşı derin yarıkları var ve yaz baharın yanı sıra normal yağmurlar için de ideal.
Racer tipinin adı üzerinde zatenİyi havalar ve kuru asfalt dışında kullanmak tehlikeli olur. Dersen ki ben sadece caddede race motoru olarak güzel güneşli havalarda kullanacağım tabi ki o zaman da racer modelini almak daha mantıklı.
Lastik seciminde AtillaExtreme abimizin secimi son derece dogrudur sport veya silik lastik secimini ulkemiz icin asla onermem.Gelismis ulkelerde uzun zamandir kullanilan bazalt kaplama asfalt henuz ulkemizde cok yeni uygulamaya geciyor bildigim kadariyla.Bu asfaltin ozelligi lastik tutunma ve yol konforunu onemli derecede arttiriyor olmasi.
Ancak ulkemiz yol kosullarinda yaz aylari olsa bile asfaltin kakitesizliginden kaynakli olusabilecek cukur, gocuk su birikintisi vb nedenlerden dolayi silik lastiklerin kaymaya cok elverisli olmasi gibi bir risk durumu ortaya cikiyor.
Sunu belirtmeliyimki lastik uzerindeki su kanallari olaganustu bir gorev yapiyor. Ozellikle on tekerlegin gectigi bolgedeki suyu kismen tahliye etmesi arkadan cekisli olan motosikletler icin birinci seviyede onemlidir.Hiz arttikca bu onem dereceside artar.
Guvenli surus en onemlisi..
Her zamanki gibi yorum ve görüşlerinizi dikkatle okuyorum (aynı zamanda aka rumuzlu arkadaşında).
Faydalı ve teknik bilgileriniz özellikle yeni kullanıcı arkadaşlara önemli bir yol gösterici/bilgilendirme niteliğinde.
Her ne kadar Pulsar kullanıcısı olmasanız da bilgi ve deneyimleriniz pek çok arkadaşa faydalı oluyordur.
Motor bilgim ve kullanıcı tecrübem fena değil, çoğu arızamı da kendim yaparım. Güvenli ve İleri sürüş eğitimleri aldım.
Yine de yazdıklarınızı dikkatle okuyor ve okuduğumdan da yeni şeyler öğrendiğimi hissediyorum.
Teşekkür ediyorum.
Umarım Pulsar kullanıcısı olarakta sizi aramızda görürüz.
Simsiyah Pulsar'ı aldım ama plaka ruhsat Pazartesi sabahına kaldıTekerlekleri taktırdım. Öle beni bekliyor garibim
Bu arada bayinin kendisinin kullandığı Pulsarı alıp TEM yolunda gazladım. Rodaj modaj gibi sorunları olmadığı için rahattım ama emanet atın canı burnunda olur diye biraz dikkatliydim.
İlk izlenimim;
- Tireşim var fakat 80-90'a kadar güzel bir kadının yanakları kadar katlanılabilir ölçekte, 90'dan sonra biraz daha artıyor. Uzun zamandır kullanılan dükkan sahibi ustanın motorunda bu titreşim varsa kesilemez demektir ve uzun yolda bayağı rahatsız eder adamı. Üzerinde ki lastikler orjinal gelen lastikleri idi. Bakalım benim lastiklerle titreşim konusunda ne verim alacağım!
- Aynalar çöp. En büyük sorun birinin ters diş olması. Diğer standart çinlilerden uydurmak zor. Motoru alır almaz ilk işim parçacıları dolaşıp aynaları değiştirmek.
- Koltuk sert. Hemen koltukçuda tadil ettireceğim.
Sorunlar bunlar ama titreşim hariç hiç biri halledilemez değil ve bu paraya alınabilecek mükemmel bir motor. Gazladın mı banamısın demiyor. Araya dereye girişi çıkışı rahat ve en önemlisi dengeli bir motor. Bir kaç defa özellikle ters türs işler yapmama rağmen hiç bozmadı kendini. Afferin.
Hafif bir racing tadı var. Boyum 1.80 olduğu için önceleri gidonun bana alçak geleceğini düşünüyordum ve gidon yükseltme aparatı ile yükseltmeyi planlıyordum ama kullanınca fikrim değişti. Gidonun bu hali motoru kafadan daha rahat ezmene ve hakimiyetinin artmasına neden oluyor. Zaten gazlayınca tork seni geriye aldığı için üstünde rahatlıyorsun.
Boyum nedeni ile altımda küçük kalır mı korkum vardı, kalmadı. Ayaklarım yere tam basıyor. Benden uzunlar ne yapar onu bilemem
Geri kalan deneyimlerimi kendi motorumu aldıktan sonra paylaşacağım. Bazı konularda fikrim değişir mi bilemem ama şimdilik bunlar.
Hayırlısı
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------
Bir de özellikle resimlerinden göründüğünden daha kalıplı ve güzel bir motor. Nedenini tam olarak bilemiyorum ama resimleri sanki biraz farklı gibi duruyor ya da bana öyle geldi.