bende de 85 üstü hızlarda motor sallanıyorda ben senin gibi düşünmemiştim hava rüzgarlı yada bu motor naked ya ondan böyle çok rüzgar alıyor diye düşünnmüştüm.servise gidince bi sorayım bunu[/
yalpalama sorunu'nu bende naked veya havanın ruzgarlı olmasına baglamıstım ama ben 75 km\h la gıderken resmen serit degıstırıyorum yanımdan gecen cbf 150 ler falan zart dıye dumduz gıdıyor. bu konuya baya bi sıkılıyorum acıkcası... bıde tıtresım cogaldı ellerım cok uyusuyo ve ayak peglerındede hıssedıyorum ılk baslarda bu kadar tıtresım yoktu sanki ... ve bu daha onceki mesajımdada belirttiğim yag değişimindeki 1.300lt mi 1.400 lt mi sorununua ne diyorsunuz bu arac 1,300 lt mı , 1.400 lt mi hatta 1.500 lt de duydum kaç lt yaga ihtiyacı var bilgisi olan lütfen cevaplasın ...
Ruzgar standart üstü esiyor ise ve rüzgara karşı gidiyorsanız bu normal.. Ancak bahsettiğiniz hızlar yani 75-85 km. arası motosikletin yalpalaması için çok erken. Genelde hızlı scooterler için sorun olur bu lastik çapı küçük olduğundan . Bu yalpalamalar 120-130 lardan sonra bu segmentte bir motor için kabul edilebilir. Bunun sorun ön düzen ve/veya lastik sorunu olması yüksek ihtimal..Diğer arkadaşların pulsarlarında sorun yok gibi sizin motorda sorun olma ihtimali yüksek.
Birde motorun naked olması bu sorunu oluşturmaz. Temel nedeni ön düzende kullanılan amortisör ve lastik kalitesidir. Örn. Er6-N ile 200 basarsınız yalpalamaz. Yada GSR 600 le de aynı şekilde bunlarda naked ancak yüksek hızlar sürücüyü rahatsız edebilir.
Ön düzende bir boşluk veya lastiklerde gözle görülemeyen balans sorunu ( lastiklerde zaman zaman bu sorunlara rastlanabilir kusursuz lastik yoktur az kusurlu lastik vardır ) yada en son olarak muhtemel amortisor arızası bu soruna yol açıyordur muhtemelen.