Değerli newmoto;
Karşılıklı polemiğe konuyu dökmeyeceğim. Faydalı olduğunu düşündüğüm yazı ve yorumlarınızı her zaman izlemeye devam edeceğim. Ama bu konu hakkında tekrar bir polemik yapmayı arzulamıyorum. Forumun amacına uygun kullanılmasını engelliyor olmak istemem. İsterseniz özelden yazabilirsiniz. Son yazdığınıza bir-iki cevap verip kendim açımdan konuyu kapatacağım inşallah…
1.“Sizin israrla hicbir olumsuz seyi uzerinize almayisiniz enteresan siz almiyorsaniz satis sonrasi servis mudurunuz alsin. Sahi o kim?”
Bu ifadeniz için sadece şaşırdığımı ifade edeyim. Hiç benim tarzım değildir. Bu forumda şikâyetini dile getiren arkadaşlarım şahittirler ki mutlaka kendileri ile gerekli irtibat sağlanmıştır (atladığım olabilir), sorunu çözüme kavuşturulmuştur. Hatayı kabullenmemek, üzerine almamak nasıl olabiliyor bunu anlamış değilim. Bilakis ne yaşandı ise gerekli hesapları sorularak…
2.Birkaç defa yazdım. Benim bu forumda yazma gayem yeni bir marka ve ürün ile ilgili birinci ağızdan bazı şeyleri doğru olarak duyulmasını sağlamaktır. Benim de şahsi kararımdır. Yoksa satış sonrası, servis müdürünüz kim, onlar nerede gibi müstehzi ifadeler yakışıksız. Bütün birim müdürlerinin buradan cevap veriyor pozisyonda mı olması bekleniyor? Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Kurumsal hiyerarşi içinde zaten normal süreç yürütülüyor.
3.Ben satış sonrasının arkasındayım demedim, demiyorum. Kuralkan ve Bajaj olarak markanın arkasındayız diyorum. Bu da çoğu zaman müşterinin yanında olmak demektir. Şahsen bunu uygulamaya çalışıyorum.
4.“birakin da bayi ve servislerinizi gercek musteri yorumlari savunsun..” cümlenizin sonuna kadar arkasındayım. Bundan kaçacak olsa idim burada isim ve unvanımla bulunmazdım.
Selam ve saygılarımı sunuyorum…
Ekrem bey pek yazmasamda uzun zamandır bu motoru takipteydim ve askerdeydim.temmuz 21 de geldim askerden ve temmuz 24 te motorumu adana bajaj bayiniz akın motosiklet cumali akın beyden satın aldım.ama hiç bir karta vade farksız taksit yapılamıyor olması çok sıkıntı bence.kuralkan firması nasıl oluyorda bir bankayla anlaşamıyor.yıl boyu olmasada imkanlar zorlanıp bu yaz mevsiminde 3-4 aylık bir anlaşma sağlanamaz mıydı. ben tek çekim aldım ama param yok nasıl odeyecem bilmiyorum asgari tutarları ödeyerek bitirmeye çalışacam. Motor çok güzel yada bana öyle geliyor pek motordan anlamam ben biner giderim sadece.daha önce kanuninin BS-100 motosikleti vardı 2009 da aldım gerçi hala duruyo satmadım.onlada baya gezdim bu sitede paylaşmıştım gezilerimi.şu anda 43000 lerde onuda severdim ama ondan inip pulsara binince ufak bir şaşkınlık yaşadım ama alışıyorum yavaş yavaş.servis konusunda henüz ilk bakıma gitmediğim halde biraz sıkıntı var olacak gibi hiç sıkıntı yaşamak istemiyor olsamda.adanada bayi baba cumali akın servis oğul burak akın. dediğim gibi henüz bir sıkıntı yaşamadım tabi bunda benim altan almamın payı var hele ilk bakıma gelek ondan sonra bakarız diye düşündüğümden.
1-mesela motoru bayiden aldım bana servise git orda sana garanti belgesini çıkarıp versin dedi.ben gittim ve oraya giderken farkettim ki şu göstergelerin onunde ki camı tutan iki vidadan biri yok . servise gidince durumu söyledim burak bey ordan çırağa seslendi oğlum şuraya bir vida ayarla diye. çocukda bir vida buldu geldi ama orjinalde orada duran siyah çocuğun getirdiği beyaz neyse çırak sonra ben demeden vidayı çıkarıp boyadı siyaha biraz baştan savma da olsa.zincirden de ses geliyor dedim burak bey baktı tamam zincir sıkıymış dedi bu sefer oradaki ustaya usta zinciri ayarlayım dedi.evet usta zinciri ayarladı ama ordaki vidayı sıkarken anahtarı kaydırıp çok küçük de olsa boyayı çizdi. şimdi ben ilk bakıma gidince servise motosikleti verdiğimde içim rahat etmeyecek daha servis işini yapmadan bak geçen zinciri sıktığınızda burayı çizdiniz daha dikkatli olun desem servisin ters davranmasından motorun anasını ağlatmasından çekiniyorum demesem döndüğümde motorun bir kaç yeri o şekilde çizikse ne yapmam gerekiyor.bir de diliğin kemiği yok servis çok rahat biz aldığımızda böyleydi diyebilir.bu çekincelerimin nedeni benim motordan anlamamam ve kuralkanın nedense bayi ve servisini daha inandırıcı buluyor olması.
2-ikincisi bende ilk bakıma gidince kendi yağımı alıpda gitmeyi düşünüyom.ama EKONOMİ arkadaşımızın yazdığına bakılırsa her ne kadar servis hayal görüyor olsada yağdan dolayı bir şey olursa garanti dışı kalır diyor. ... sen shell vsx diye bir yağ koyup motorun anasını ağlatmaya tam teşebbüs edince bir şey olmayacak ben motorum için daha iyi bir yağ ancak senin daha az kazanmana neden olan bir yağ getirince bir şey olursa garanti dışı kalır diyeceksin. tekrar söylüyorum bu yağ konusu benim yaşadığım bir sıkıntı değil motorum 300 km de daha inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamam.hatta benim edindiğim intibaa burak beyinanlayışlı biri olduğu yönünde.ancak yaşadığım ufak sıkıntı ve bu konuda yazılan bir iki şey sıkıntı yaşayan sen olmasanda can sıkıyor düşündürüyor. Ekrem Bey gerçekten allah sizden razı olsun iyiki burdasınız ve cevap yazıyor ilgileniyor ve insanların sıkıntılarını çözmede yardımcı oluyorsunuz.böyle konularda sıkıntı yaşrsak ne yapmamız gerekiyor. Ekrem bey bir de telinizi verebiliseniz sevinirim.özelden yada [email protected] adresine yazabilirisiniz.sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.uzattığımın farkındayım ama mazur görün bende pek yazmam zaten 6 aydır takip ediyorum diyorum ama bu ikinci mesajım daha....
Adana bajaj yetkili servisi hakkindaki yorumlarim soruldu ozelden
akın motor servisin adı
burdan cevap vermeyi uygun buldum
serviste motora konacak yagi gördüm
shell vsx mi neydi
API SG ozelikliydi (SL olması lazım)
shell sitesinde falan bu yağı bulamadim
shell yag kitapçığını pdf indirdim gene yok bu yağ
anladığım kadarıyla milattan kalma bir yağ uretimden kalkmış gibi
yağı kendimiz getirdik
30 tl bakım fiyatindan düşüldü
yağdan dolayi birsey olursa garanti dışı kalır falan dedi de ne alaka sg yag koyacaksin sen garanti dışı kalmayacak da sl yag mi garanti dışı bırakacak mantıksız isler
tork anahtari var mi yok mu soracaktım
yoksa mersine falan gitmeyi düşünüyorduk
bir baktım bizim eleman servise götürmüş bile motoru bana demeden
motor vidalarinda diş izleri var
gaz kolu tepkisi sert ;gaz telini yaglamamis zannediyorum özen gösterilmemiş derim iste buna
servis ne kadar bakim yapsa da kullanıcının kendi bakim yapmasi baska oluyor. servisteki adam uğraşmıyor yapacak birsuru işi var çünkü
zincir spreyi sıkıyor yazmış bazi uyeler gittikleri servislerde
bizimki ne sprey ne zincir temizliği hiç dokunmamis bile
spreyi sen getir eee
yok sikarsak sabaha kadar beklemeli sehir efsaneleri anlatmış bizimki de yemiş tabi castrol zincir yagi kutusunda 10 dakika bekleyin yaziyordu sanirsam
bakım kitapciginda yazmiyorsa adamı zorlayamayiz illa yapacan diye
ama biri yazsın lutfen zincir temizliği yapmasi gerek mi servisin?
yağı 1.4 litre koyması gerekirken 1.5 litre koymuş
zaten 1.5 koyacağım demişti
şimdi akvaryum hortumu ve siringayla fazla yagi cekmek gerekecek 100 ml kadar ugras dur yani işin yoksa
bayi açıp da kitapçığı okumuyor anlaşılan
bilgisi yetersiz
ne yapsin ikide bir kitapçık değişiyor
forumu takip eden bile gec farkediyor bu konuyu
motora konulacak yaga bir türlü standart getiremediler
guya bir çözüm bulunacaktı ayni hamam ayni tas
tavsiyem kendi yaginizi kendiniz götürün
yag filtresi değişmiş
tork anahtari var mi diye sorun servisinize yoksa KESINLIKLE MOTORUNUZA ANAHTAR DEGDIRMEYIN
hangi çağda yaşıyoruz
kisaca az uyaniksan işi bilirsen bakimda rahat edersin
bilinçli tuketici olalım
bir dunya para veriyoruz
yapilan hizmet dort dörtlük olmalı
yag satan motosiklet malzemeleri satıcısına gidiyoruz scooter yazan yağı satmaya çalışıyor bilmesen yutturacak
daha da ısrar ediyor satıcı senin motora uyar uyar diye
adam 3 kurus kazansın da sana ne olursa olsun mantık bu
uyanık olun derim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------
bunlarda motorumun resimleri
Son düzenleme: