Merhaba, bayram oncesi Peker Motor dan aldigim kirmizi pulsar ile araniza katildim. Daha oncesinde buradaki butun mesajlari okudum, faydali bilgiler icin herkesin eline saglik.
Ayrica Ekrem beyi yenilikci ve kullanici dostu yaklasimlarindan dolayi tebrik ederim, insallah cabalarinda muaffak olur ve memlekette motor servislerinin kalitesi artar (Yanlis anlasilma olmamasi icin belirteyim Peker motor ile ilgili bir sikintim olmadi, bu kismi arkadaslarin sikintilarina istinaden yazdim).
Motorum henuz 250km de fakat ufak bir sorunum var, motorun yag ikaz lambasi birkac kez yandi. Yag penceresinden baktigimda yag oldugunu goruyorum, motoru durdurup tekrar calistirdigimda duzeliyor. Yag basinc sensorunden supheleniyorum, gerci yag filterisi kapaginin oldugu yerin alt kisimlarinda islak yag oldugunu farkettim belki contadan ufak bir kacak olabilir. Bugun yarin servise goturecegim, sonucu paylasirim. Benzer sorunu yasayan oldu mu ?
Birkac kez belirtilmis ama bende tekrarlayayim, tekerlekler ozellikle arka teker islak zeminde cok kayiyor aslinda kuru zeminde bile yol tutusu pek iyi degil. Luften viraja girerken veya fren yaparken dikkat edin, ozellikle yol egimli ise cok riskli. Lastik rodaj mesafesinden (160km) sonra az da olsa daha iyi gibi ama kesinlikle temkinli olmak gerek. Tabi benim hafif bir surucu olmaminda etkisi var (60kg, 175cm, erkek

. Lastik degistirme karari size kalmis ama en azindan durumun farkinda olmak icin guvenli bir yerde fren mesafenizi test edin derim. Mesela dik bir yokustan inerken islak bir zeminden gectim ve frenleme oranini degistirmemis olmama ragmen arka lastik* o anda kaymaya basladi. Arka freni daha hafif sikmayi denedim fakat dokundugum anda kaydi, temkinli sekilde on frenle yavaslamayi denedim benzer sekilde o da kaydi. Sansliydim cok dusuk hizda gidiyordum dahasi yol bos ve yokus cok kisa idi, arka tekeri kizaklayarak snowboard tadinda indim

Cok sukur kazasiz belasiz atlattim, bana ders oldu sizleri uyarayim.
Motorun iyi yonlerini arkadaslar uzun uzun anlatildigi icin tekrar girmiyorum, ozet gecmek gerekirse su ana kadar olan tecrubelerime gore fiyat/performans olarak cok guzel bir motor, ama lastiklerden dolayi dikkatli olmak gerek.
Centil40 pek cok arkadas gibi yolculugunu imrenerek ve heyecanla takip ettim, darisi basimiza.