newmoto, 09.53'te yazdığınız yorumu yine dikkatle okudum. Bilgi ve birikimlerinizi bizlerle paylaştığınız için şahsen teşekkür ederim. Çoğuna katılmakla birlikte 50-100 rakamına takıldım, pek gerçekçi gelmedi bana. Çünkü bulunduğum şehir genelinde araştırdım, soruşturdum sadece buraya gönderilen neredeyse 50 adet.
newmoto'dan alıntı:
Ancak boyle uygun fiyatli ve azicik iyi kacan motorlarin en buyuk sorunu kimlerin eline gectigi meselesi.Bu da motoru hirpalamayi ve sekil yapacam diye zorlamayi seven tiplerinde bol olacagi kanaatindeyim. Buda ongorulemeyen mekanik sorunlara bir tarafa Pulsar in negatif algilanmasina yol acacak saniyorum.
Müthiş bir tespitti. Göreceli olmasına rağmen oldukça gerçekçi buldum yorumunuzu. Bu durum bilinçli kullanıcıları da etkileyecektir.
Genelde satış sonrası en büyük sorun tüm eşyalarda servis/bakım sorunudur. Kuralkan'ın seçici davranarak ortaya çıkardığı 123 servisten de aynı standartta hizmet beklemek olası ama belliki aksaklıklar yaşanıyor. Bu durum mutlaka düzelecek ve bir standarda ulaşacaktır.
Bu aralar Kuralkan'ın da işi bayağı zor; bir yandan patlayan siparişler, geciken sevkiyat, homurdanan müşteriler, pazara gecikmenin nedenini anlatabilmek, potansiyel müşterilerin kaçma ihtimali... İlk bakımlarını tamamlayan kullanıcıların servis hizmetlerinin bazılarından şikayet etmeleri... Şu anda Kuralkan yöneticilerinin yerinde olmayı istemezdim şahsen.
Ama bir gerçek var ki, gözardı kesinlikle edilmemeli!
Bakın 100 sayfadır motosikleti şikayet etmiyoruz; uygulamayı veya hizmeti şikayet ediyoruz. Kimse verdiği parayı haram etmedi. En kritik dönem olan rodajdayken bile motoru patlayan, kilitleyen olmadı. Ben dahil herkes sınırlarını zorladı motorun.
Hafta sonları eşimle geziyoruz; 150-250km arası. İyi ki de almışım dedirtiyor bana. 90-110km arası sorunsuz seyahat edeyim yeter bana demiştim. Fazlası bile var.
Şahsen benim markaya koyduğum süre Eylül ayı. Tanıtım ve lansmandan sonra eksik-gedik ve aksaklıkları giderebilmek için oldukça makul bir süre.
Bu arada servislerde aksamalar olabiliyor ama ben kızmıyorum; Yıllarca ufak tefek motorlarla uğraştılar. Sorunlu makinelerden dolayı günah keçisi olup, işi bayağılaştırdılar. Çoğu skuter tamir etmekten bıkmış ama yetkili servis ve ondan para kazanıyor, mecbur.
Ama Pulsar ile birlikte doğru dürüst bir motorla uğraşmak, kendilerini servis gibi hissetmelerine neden olmuştur.
Servisten şikayetim olmamakla birlikte diğer arkadaşların bakımları ile kıyasladığımda benimkinde bazı aksaklıklar olmuş. Ama gözlemlediğim kadarıyla daha bir şevk ve heyecanla ilgilendiler.
Onlar da yeniler, zamanla markanın ve distribütörün kriterlerine/standartlarına uyum sağlayacaklardır. Acele edip yermek yerine biraz zaman verilmeli bence.
Yedek parça temini konusunda henüz olumsuzluk için erken. Basit bir ayaklık için motor yatar mı, yatmaz. Motorcuyum diyen birisi zaten bunun geçici de olsa çözümünü bulur ve bulmalı da!
Debriyaj halatı kopan biri yolda kalıyorsa zaten o motordan pek anlamıyordur. Debriyaj olmadan da vites atılır; bunun tekniğini bilmek gerekir. Ve kendine motorcuyum diyen birisi de zaten bu gibi aksaklıklarda yoluna devam edebilendir. Commuter'le enduro yapmaya kalktım zincirim koptu. Avadanlığımdaki yedek baklayı takıp devam ettim.
Tüketici olarak aksaklıkları eleştiririm, eleştiriyorum da. Ama Sezar'ın hakkını da Sezar'a vermek gerektiğine inanıyorum.
Sağlıcakla kalın.