Centil40 mukemmel bir calisma olmus, motorun cantali olarak , daha fazla foto rica edebilirmiyi.
şunu da söyleyeyim millete övdük durduk motoru sonra her gecikmede "noldu ya senin motor" "hindistandan buraya sürerek mi getiriyorlar?" diye dalga geçilmesinden kurtulamadık. sagol bajaj ::rantinp:
Arkadaşlar hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Ben pulsarı ilk geçen yıl eylül ayında internetten tanıma imkanı buldum ve kuralkan aracılığı ile 2014 mart ayında güzel ülkemin her yerinde satışa çıkacağını öğrendim. Bir motora ihtiyacım vardı ve bu pulsar olmalıydı dedim. Motor kullanmayı biliyordum ama kendime ait ilk motorum olacaktı. Konuyu ilk olarak yine geçen eylül ayında bacanagıma açtım ve motor onunda çok hoşuna gitti o da 2008 ybr'sini satıp pulsar almayı düşündü. Geldi 2014 mart ayı ve bizim pulsarların satışlarının mayıs ayını bulacağını öğrenince çok üzüldüm ama motor benim için acil ihtiyaçtı ve gittim 0 km. bir ybr aldım. Ybr'mle 4 ayda 5500 km yol yaptım geçen 4 ayda ve artık ybr bana küçük gelmeye ihtiyacımı tam olarak görememeye başladı. Dedim ki şu içimde kalan pulsar modeli herhalde gelmiştir artık bi araştırıp pulsarımı alayım dedim. Haziran ayının 15. de ybr'mi sattım ve ege bölgesinde aramadığım bayii kalmadı motor hala yok ve kaparo alıyoruz,sıraya giriyorsunuz, motor önce sipariş ediliyor ve son olarak da motorunuzu alıyorsunuz dedi bayiiler. Sanki bir an İtalya'dan ferrari sipariş ediyor gibi hissettim kendimi.Ben her gün kullanmak zorunda olduğum için o kadar bekleyemezdim ve 2. tercihim olan SYM WOLF marka motorumu 0 km. olarak gidip istediğim rengini bu ayın 16'sında hemen aldım. Ekrem Ata bey'i uzun zamandır takip ediyorum bu forumdan ve şahsının iyi bir insan olduğuna kanaatim kesindir. Ama
1. Bajaj Türkiye Türk insanının ne istediğini daha ve hala tam olarak tespit edememiştir.
2. Bunda tüm Bajaj Türkiye çalışanları ilk ve tek sorumludur, bayiiler değil.
3. Şimdi soruyorum Bajaj Türkiye Türkiye'ye kaç adet pulsar getirdi şu ana kadar.
4. Çok güvendikleri pulsar'lardan daha fazla getirselerdi ellerinde mi kalacaktı motorları.
5. Ama riske girmediler ya satamazsak dediler.
6. Motorlar önce kanuni satış bayilerinde satılacaktı sonra biz motorumuza ayrı showroom isteriz dediler ve zaten 3 ayı da böyle yediler.
7. Mayıs ayında büyük hayallerle kaparo verip motor almak isteyen arkadaşlarımız hala motorlarını alamadılar ve sezon yarı oldu onlara yazık değil mi
8. Ve son olarak bacanağım geçen hafta ybr'sini sattı ve bir bajaj bayisine kaparosunu yatırdı sözde 26.sında pulsarını teslim edeceğiz dediler şimdi 30.na sarktı bakalım daha sarkacak mı
9. Bajaj Türkiye böyle giderse benim gibi daha çok Türk insanını kaybedecek. Saygılarımla.
mrb arkadaslar gunaydın hayırlı ramazanlar dun denizli bayisinde ilk bakımına yaptırdık sadece yag degisti yag fitresine şimdi gerek yok dedi degiştirmedi 90 tl para aldı. bana sadece bir yag degişimi için cok geldi bakım ararıkları sık, her bakımda 30 tl lik yağ için 90 tl paramı vericez!
honda crf 250l nin 1000 bakımını 55 tl tuttu yag ve yag fitresi degiştigi halde
200cc lik bir motorun bir yag degiştiirmek için yarın saat işcilk için 65 tl alınmamalı bencee. sabahtan aksama kadar calsıyorum günlük 41 tl para kazanıyorum insafff basaj insaff kurallkan
Bende bana sýkýntý çýkarmayan motorumu satýp bajaj macerasýna bir türlü cesaret edemedim.
Bunda piyasaya yeni giren bu motorun bayiler tarafýndan yok satiyor denilip, nakitte 70 tl indirimi lutuf olarak göstermeleri ve kaporayla sýraya girmemi istemeleri buyuk etken. Sanki degerinde degilde bedavaya mal aliyoruz halk ekmek kuyruguna giriyoruz.
Hangi servisin motorumu haþat edip etmeyecegini, bu konuda muhattabýmýzýn kim olduðunu dahi bilmiyoruz bide.
Bu durumda bu kadar iddialý olmak bana baya itici geldiðinden hiç teþebbuse girmedim. Yok satsýn bakalým...
Centil40 merhaba.Yazılarınızı tvs'den beri takip ederim.Pulsar'ıda şekil yapmışsınız çantalarla.Nasıl?memnun musunuz pulsardan?
Tvs'den sonra nasıl buldunuz?
Motor yok satsın derken bayilere bir türlü gelemeyen motorlar yok satsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:13 ----------
Bunun üzerinden aşırı satan kuyruğa girilen ve nakit iskontosu hiç yapılamayan motor görseli yaratmak isteyen bayileri pek tutarlı ve samimi bulmuyorum.
İş çok satayımda mantığında açıkgöz ve aç gözlülüğe giriyor çünkü.
Ben talebin fiyat istikrarı sağlanamadığı taktirde oldukça azalacağını düşünenlerdenim zaten.
Bir mal alırken bize belli bir prestijde getirmesinide isteriz hem binerken hemde ikinci elde talep ve saygı ögrmesi açısından. Bajaj veya NS 200 bunu sağlamaktan çok uzak şuan.
Bir inazumanın veya cbr250/Ninja250 nin isim, marka, tasarım ve tanınabilirliği yok.
Onun için bu yok satıyor algısı çok sanal ve yapmacık.
İsin bir diger boyutu su ki, Pulsara canta demiri canta vs yaptirmis bir arkadas o kadar emek vermis ozenmis zaman harcamis.Geziye cikma niyeti var belli.Lakin Pulsarin yedrk parcasi yok.Yedek parcasi olmayan bir motirka geziye cikilmaz cikilsada digru olmaz.Bunun arizasi var vs.vs..
Yedek parçası olmadığı fikrine nereden kapıldığınızı anlamadım doğrusu. Benim bildiğim 2 - 3 hafta önce yağ filtresi yoktu ama şu an var. Belki bir kaç parça da stok sorunu vardır ama genel olarak ben yedek parça sorunu olmadığını biliyorum. Doğrusu motora oldukça güveniyorum ve önemli bir sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Beni asıl düşündüren debriyaj teli, fren teli gibi basit bir arıza yüzünden sorun yaşamaktı ancak Ekrem beyin mesajı sonrası artık onu da sorun etmiyorum. Olmazsa İstanbul dan geçerken bir kaç yedek parça alıp giderim.![]()