Herkese selamlar,
Daha önce TVS kullanıcısı idim. Uzun zamandır ilgimi çeken Pulsar'ı almaya karar verdim. Fakat bayide bulamadım. Antalya bayisi 18 Temmuzda geleceğini söyledi. Umutsuzca 2.elleri varmı diye aradım. son üç gün içinde üç adet buldum. Fethiye (7750) Hatay (7200+Plaka 400km'de) ve Antalya/Demre (7000+Plaka 300km'de).
Antalya/Demre'dekini aradım, anlaştım ve bugün almaya gittim ve aldım.
Yaklaşık Demre-Antalya arası 140km (oldukça virajlı ve inişli-çıkışlı) yolu bu nasıl bir motormuş diyerek açtım kontağı hiç durmadan doğru Antalya...
Ha bu arada, Yetkili servise "Bu kotor rodajdadır şimdi 40-50km'ye bu yol nasıl biter usta" dedim, Bana aynen "Boşver rodajı dip gaz yapma ama 120-130'la da gidebilirsin, bu motorların en hassas yanı soğukken sıkıştırma, ısınmasını bekle. Bize eğitimlerde en çok bunu söylediler." dedi.
Cesaret aldım ama yinede 6500 deviri geçmeden 90-110km ile geldim Antalya'ya.
Özetle izlenimlerim:
1) Titreşim yok sayılır. İvmelenmesi ve tırmanması çok tatminkar. 12km'lik aralıksız 45 derecelik rampayı 80-90 ile rahat çıkıyor.
2) Aynaları iyi değil, koltuk biraz sert gibi, vites geçişleri de sanki uzun; vitesi attığımı sanırken meğerse geçmemiş, 8-10 kez bunu yaşadım. sanırım alışırım.
3) İşçilik, tasarım ve performans bu fiyata göre gayet tatminkar. Türkiye yol şartlarında uzun yolculukta yüksek cc'lerin ezik hissettirmez diye düşünüyorum.
4) Kullandığım 150cc'lik 14bg bu ise 24bg. 150'lik ile 100 ile giderken motorda bende yoruluyordum. Bununla 110'da bile anlamadım, gayet rahattı ve yormadı. Yollar virajlı olmasına rağmen korkusuzca yatırabildim. Kayarmışım gib ibir korkuyu hiç yaşatmadı (Ki motoru yatırmaktan kormuşumdur hep).
5) Deneyimli arkadaşlara soru: Amortisör biraz sert gibi geldi bayağı yolun bozukluğunu hissettim. Acaba ayarındanmı yoksa normalmi?
6) Diğer motorlarla kıyaslamak bence abesle iştigaldir, çene yormaktır. Bu motorun mühendisliğinin dünyada benzeri yokki neyle kıyaslayacağız.
İnanzuma diyorlar... Ya o Suzuki Bu Bajaj. Sidik yarıştırmanın bir anlamı yok. Keyfini sürün siz. Ben sürdüm...
150'likten sonra sanki 500'lüğe binmiş gibi oldum Pulsar'da. Kriter bu bence.
Kimse 500'lüğünü satıpta bunu almıyorki!
Herkese iyi sürüşler, kim neye binerse binsin, önemli olan sağlıkla binsin, kazasız belasız binsin...