Bu aralar Hyosung'umu değiştirmek istiyorum.
Bir arkadaşımın Hyosung'unun statörü bozuldu ve cebinde parası ile 1 ay statör bulamadı Türkiye'de. Tabi Paypal de kapanınca Hyosungsource vs. yalan oldu. Yedek parça işi iyice sakata bağladı.
Bu olaydan sonra ben de tedirgin olmaya başladım. Gerek parça bulunmazlığı gerek şehir içi rahatsızlığı/ağırlığı nedeniyle değiştirmeyi düşündüm.
Parça bulunabilirliği ve fiyatları, aksesuar bolluğu açısından Pulsar makul geldi.
Fakat Hyosung'un gücüne ve rüzgar yememesine çok alıştım. Düz yolda debriyajsız 2. viteste bile arka tekerin sarması en sevdiğim özelliği. Uzun yolda 140-150 sabit seyahat edebiliyorum. Yılda 1-2 kere tek seferde 600km'lik uzun yollara çıkarım. Yani kullanım %90 şehir içi. Pulsar bana Hyosungda bulduklarımın hepsini veremez ama; şuan iyi bir artçı konforuna, dik oturuşa, daha geniş gidon turuna, hafifliğe ve makul bulunabilir parça fiyatlarına da ihtiyacım var. Bunlardan sormak istediğim;
-Arka selenin yumuşatılması ve topcase takılması ile artçıya uygun hale getirilmesi,
-Daha yumuşak ve konforlu amortisör performansı,
-Uzun yolda 120km hızla sabit seyahat,
-İyi bir ön camla güzel bir rüzgar koruması,
Verebilir mi diye sormak istedim sizlere. Artçımla binerken gerçekten eziyet oluyor bu motor. Temiz Hyosung piyasada olmadığı için değiştirip de pişman olmaktan korkuyorum. Özellikle hem Hyosung hem Pulsar kullanmış kişilerin yorumlarını esirgememesini bekliyorum.
Parça sıkıntısı olduğundan sürekli içinde bi tedirginlik, huzursuzluk olacağı için kafan rahat bir şekilde keyifle kullanamazsın hyosungu. 6 sene önce acemilik dönemlerinde Gt250r kullandım çok seviyordum onu. Çünkü gösterişli ve güçlüydü. Daha sonra 650 cc olanını kullandım 4-5 ay. Sonra suzuki gsx600f alınca hyosung dan soğudum. Tabi ki kıyaslanamaz aslında suzuki ve hyosung bunu daha iyi anladım. Zaten bu zaman diliminde racing tarzı motorlardan uzaklaştım, soğudum.
Şimdi pulsar ile Gt250r arasında kalsaydım pulsarı seçerdim.
1.pulsar daha kıvrak, şehir içi şehir dışı daha rahat.
2.beygiri ve torku hyosungdan az olsa da yeterli bence.
3.parça sıkıntısı yok ve fiyatı uygunmuş.
4.artçı içinde uygun hale getirilecek motor pulsar.
Sevmediğim yönü amortisör sertliği. Bozuk yollar da rahatsız ediyor.