eyvallah ekrem bey cevabınız ıcın cok tesekkur ederım ve üç aylarınızın mübarek olmasını dılerım... ama bızler bu aracı aldık ve bu yenılenen ve ıyılestırılen sıkıntılardan muzdarıpız bırcok arkadasımızın aku suyu akmasından aracının bazı boyalı yuzeylerı zarar gordu, ben sahsen lastıkler ıyı degıl dıye masraf yaptım lastıklerımı pıyasadan temın ederek daha ıyı marka ıle degıstırdım bazı arkadaslar sele sertlıınden dolayı masraf yaptı ve seleye takvıye yaptı aracın orjınallıgı bozuldu, denge sensoru zırıltısından dolayı hergun kulagımızda cınlıyor . yanı en azından bu ıyılestırmelerın bazıları cok masraflı seyler degıl musterı memnunıyetı adına fırmanız bız tuketıcılerıne bıseyler yapar dıye umuyordum veya sele degısımı yapmak ısteyen arkadaslara normal sele fıyatından bazı hatırı sayılı ındırımler yapılabılır aynı sey lastıkler ıcınde olabılır bı kampanya falan dıyorum yanı .
alan satan dan umarmıs ekrem agabey bence bıseyler yaparsanız guzel olur dıye dusunuyorum...
tekrar uc aylarınızı kutlar hayırlı gunler dılerım...
Benim düşüncem şu yönde.Piyasada ki birçok ürün bir önceki modelden daha iyi olarak varolmaya çalışıyor. Burada bahsettiğimiz şey bir motosiklet ise, bence lastik ve sele değişimi ya da orta sehpa eksikliği bir mağduriyet olamaz diye düşünüyorum. Ancak sürekli bahsedilen sensör sesi,stop etme sorunu ve akü sorunları gibi sorunlar tabiki de birer mağduriyet örnekleridir ve ne olursa olsun düzeltilmelidir. Eğer sorun giderilmiyorsa yetkili kurumlara (Tüketici Mahkemeleri ya da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı) şikayet edip başvuru yapılmalıdır.(4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi) Ayrıca bakınız:
satın alınan mal veya hizmet;
• ambalajında,
• etiketinde,
• tanıtım ve kullanım kılavuzunda,
• reklam ve ilanlarında,
• satıcı tarafından yapılan açıklamalarda,
• standardında veya teknik düzenlemesinde
belirtilen özelliklere sahip değilse ayıplıdır. ayrıca değerini veya kendisinden beklenen faydaları azaltan ya da ortadan kaldıran kusurlar ve eksiklikler taşıyorsa ayıplıdır.
satın alınan herhangi bir mal veya hizmette gözle görünür bir ayıp varsa 30 gün
• kullanım sırasında ortaya çıkan ayıplarda 2 yıl
• konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda kullanım sırasında ortaya çıkan ayıplarda 5 yıl
tüketici bu durumda satıcıdan aşağıdakilerden birini talep edebilir:
• ödediği bedelin iadesi
• malın yenisiyle değiştirilmesi ya da hizmetin yeniden görülmesi
• değer kaybı oranında indirim
• malın ücretsiz onarımı