Kasım ayında 7370tl ye ilk motorum olan Pulsar'ı aldım. O dönem CBR250R ve Inazuma'yı da çokça araştırdım. Inazuma'nın pahalı servis giderleri ve parçalarından korktuğum için direk eledim ki karşılaştıran arkadaşlar bundan hiç bahsetmemişler orta sehpa fiyatı ve bakım fiyatlarını da keşke karşılaştırsalardı. Cbr 250 sıfır fiyatı çok yüksek, ikinci ele ise güvenip alamadım. Motor konusunda hiç bir bilgim yok ve piyasa malum, kazık yeme riskini göze alamadım. Pulsar şuan 210Km. de İrfan Ustadan rüzgar camı aldım. Diablo Rosso 2 lastik Aldım. Aklımda bir de yan çanta seti almak var. Şimdi ben bu motoru satsam Camı ve lastikleri boş versek 8.000 tl.ye satarım. Peki kar mı etmiş olurum? Ruhsat sigorta parası zaten 8.000 tl ye fiyatı yaklaşıyor. hadi diyelim 500tl kar edeyim. Alabileceğim temiz CBR250 kaç lira. Kaç kere servise götürmem gerek. En ucuz Japon Kawasaki 12.400tl yine plaka ruhsat sigorta derken 12.800tl cebimden çıkacak cebimde ki 8.000tl yi çıkartırsak. 4.800tl fazladan para ödeyeceğim. Gerek var mı? 4,800tl az para mı? Pulsar geçen sene zaten bayilerde kalmadı. Millet sıraya girdi. Kuralkan da dedi ki millet sıraya girmesin talep az olsun ki zaten karşılayamıyoruz. Biz yine aynı ürünü daha pahalıya niye satmayalım. Yaz dönemini takip eden arkadaşlar bilir insanlar motor bulamadığı için farklı marka motorlar aldılar. Bu durumda Kuralkan'ın fiyatı arttırması normal. O şirketin başında hangimiz olsak aynı şeyi yaparız. Keşke bu zammı tek seferde yapsalardı ve deselerdi ki 7370tl bizim tanıtım fiyatımızdı daha şık olurdu.
Şimdi gelelim Pulsar'a bu fiyat eder mi? Kesinlikle etmez. CBR250,Inazuma, DUKE200, Kawasaki 250sl hiç biri etmez. Keşke tepkimizi yansıtabilsek örgütlenip hep birlikte hareket edip fiyatları aşağıya çekebilsek. Sonuçta 2 ay kimse motor almasın bu firmalar mecbur fiyat kıracak ama Türk toplumu olarak bu işleri beceremiyoruz. Evet vergilerimiz çok yüksek paramız değer kaybediyor ama olay sadece bu değil. Firmalara bu özgüveni biz tüketiceler veriyoruz. Devletimizde sağolsun bizim haklarımızı koruyamadığı için yine madur hep biz oluyoruz.
Şimdi gelelim Pulsar'a bu fiyat eder mi? Kesinlikle etmez. CBR250,Inazuma, DUKE200, Kawasaki 250sl hiç biri etmez. Keşke tepkimizi yansıtabilsek örgütlenip hep birlikte hareket edip fiyatları aşağıya çekebilsek. Sonuçta 2 ay kimse motor almasın bu firmalar mecbur fiyat kıracak ama Türk toplumu olarak bu işleri beceremiyoruz. Evet vergilerimiz çok yüksek paramız değer kaybediyor ama olay sadece bu değil. Firmalara bu özgüveni biz tüketiceler veriyoruz. Devletimizde sağolsun bizim haklarımızı koruyamadığı için yine madur hep biz oluyoruz.