SORUN VAR!
Motorsikletim 158 km yi geçmiyor
ne yaptıysam 11.000 deviri geçemedim.
Yan ayaklık açıkken viteste motor stop ediyor bir türlü çalıştıramıyorum.
Işıklarda beklerken ve yahut motor rolantide çalışırken stop etmiyor, daha önce kullandığım bir çok motorda bu sorun ile karşılaştım bi sorun var..
Sabahları tek marşta çalışıyor ve bu benim sinirimi bozuyor ne vardı yani biraz uğraştırsaydı beni, jikle felan olsaydı çekip öyle çalışsa ve ısınmasını bekleseydim.
Motorsikletimi yayla yollarında katırların bile zor hareket ettiği yollarda kullanmama rağmen 9.000km oldu hala lastik patlamadı,
9.000 km ye geldi yağ değişimi dışında hiç bir masrafım olmadı bu çok garip geldi bana, ortada ters giden birşeyler var.
Bu hafta sonu mersin'e yaptığımız 600km lik gezide motor 140-150 arası hızda (dik şekilde oturarak) sürekli gitti ve hiç birşey olmadı, oysaki ben bekliyordum ne zaman patlayacak havaya uçacağız diye...
Hatay'ımızın güzelim yayla yollarında canını çıkarırcasına langur lungur giderkene ha şimdi bir yerleri dökülecek, birşeyler elimde kalacak endişesi vardı ama olmadı kesin bir sıkıntı var
Bahsi geçen disklerden gelen ses ve akü sorunları BENİM MOTORSIKLETİMDE NEDEN YOK!!! Bu haksızlık...
Bu ay içerisinde 2.000km lik Hatay-Afyonkarahisar (gidiş-dönüş) gezisi yaptım. Yanıma lastik bakım tüpü, halat, vb. uzun yolda gerekli elzem şeyleri almadım. Amacım 2.000km lik bir eziyet çekmekti ama her ne hikmetse hiç bir sorun çıkmadan gezimi tamamladım, yok yok kesin allahın sevdiği kuluyum...
Benim mesajıma bir gönderme var sanırım burada.

Aynısını ben de zaman zaman cb125 başlığında yapıyordum. Ama inanın ki orada gerçekten sorunsuz bir motosiklete yapılan haksız eleştirilere karşı çıkmaya çalışıyordum.
Burada ise durum farklı. Ben insanların yaşadığı sorunlara işaret ederek bunları yazdım.
Sizin motorda bir sıkıntı çıkmamasına inanın ben de çok sevindim. Keşke herkesin motoru böyle olsaydı da bir pulsar da ben alsaydım. Motor henüz Türkiye'ye gelmeden önce takip etmeye başladım. Geldi, takip etmeye devam ettim. Heves edip gidip denedim ve gerçekten çok beğendim. Kesin olarak almaya karar da vermiştim. Hatta neredeyse gidip kapora vererek sıraya da girecektim. Sonra düğün masrafları vs. düşünüp kendimi zor durdurdum.
Pulsarı en az sizin kadar sevdim.
Ama gözler önündeki bir gerçeği de yok saymayalım. Bir istatistik çıkaramayız ama piyasada şu anda sorunlu pulsar hayli fazla.
Aküden asit sızması ne demek arkadaş?
Arka tekerden milden ses gelmesi sıfır km motorda?
Denge sensörü zırıltısı?
Başka aklıma gelmeyen bir şey var mı bilmiyorum.
Yoksa ben sorun var deyip de sele sertliğinden titreşimden bahsetmiyorum. Bunlar bana göre bir motosikletin karakteristik özellikleri.
Altın elbiseli adam KTM rc 390'ı test etmiş, selesi için yolda üzerinden geçtiğiniz en ufak nesneyi bile hissedebileceğiniz kadar sert dedi. Bu, o motoru sorunlu bir motor mu yapıyor? Hayır. Titreşim? 2 günlük motosiklet tecrübemle artık tek silindirli bir motorun ama az ama çok titreyeceğini biliyorum. Sıkıntı yok.
Bir arkadaşım da BMW'den örnek vermiş. Doğrudur, belki sorunlu bir modeli geri çağırmışlardır. İşte BMW'yi büyük marka yapan şey.
Şimdiye kadar bunca şikayete karşılık Bajaj'ın bir inceleme yapıp yapmadığını bilmiyoruz. Yarın bir gün bajaj pulsarları servislere çağırıp hatalarını kabul ederek ücretsiz tüm sorunların çözümünü sağlarlarsa ne ala. Ama karşımızda parça değişimi onaylanmamış arkadaşlarımız var. Bu ne demek bir düşünelim.
Burada yazılıp çizilen bazı şeylere istinaden hala motorun fiyat/performansının yüksek olduğundan bahsediliyor. Kendi klasmanında rakibinin olmadığından da. Ya da yakıt ekonomisinden. Tasarımından.
Ben ağız tadıyla binemedikten sonra bunların hiçbirinin önemi yok ağalar.