Pulsar şenliğinde açıkladılar. 1000 küsur tane satmış. (küsüratı hatrlayamıyorum) Bu rakam benim beklediğimden ve tahmin ettiğimden az onu da belirteyim. Türkiyede bu motorun ilk üç ayda 3000 civarında satış yapacağını bekliyor ve tahmin ediyordum. Yanıldım.
Atilla Abi, dediğin öngörüye bende katılıyorum. Daha öncede belirttiğim gibi Türkiye de motosiklet pazarı nüfus/potansiyel açısından gerçekten çok alt seviyelerde. ( Düşünün ki yemek / su vs siparişi için bile o kadar firma bir sürü motor alıyor almaza ne olacak ) Buradaki temel sorunun satış sonra hizmetler olduğu aşikar. Hepimiz bu camianın içindeyiz konuşuyoruz motosiklet satın almak isteyen ve daha önce azda olsa ağzı yanan herkesin ortak kullandığı bir dil var oda servis nasıl? yedek parça varmı? vs..
Bazı arkadaşların yaşadığı sıkıntılar düşündürücü evet her motorda bazı teknik sorunlar olabilir. Honda örnek verilmiş 1000 RR yağ yakıyor yani teknik bir dille yağ eksiltiyor . Bazı motorların yağ eksiltmeleri sorun değildir o motor ona göredir yağ eksiltir ama dayanıklı ve çok iyi motordur. BMW lerde de yağ eksiltme vardır. Ama çok performanslı ve dayanıklı motorlardır bunlar aynı zamanda.. Ama patlayan çatlayan bir Honda motoru kolay kolay göremezsiniz. Milyonlarca adet Honda satılır dünyada mekanik olarak güvendiğim nadir markalardan biridir. 10 yaşında Honda nın motoru patlayı p çatlayabilir bu örnek sayılmaz o motor 10 yaşındadır binlerce km.yapmıştır.
Ben özetle şunu çıkarıyorum nasil ki KTM hindistanda üretildiği halde DUKE leri avusturyada tekrar check up tan geçiriyor ise bunun da geçerli bir nedeni olmalı. Hindistandaki montaj kalitesinden emin olamadıkları ortada. Pulsarda yaşanan sorunların büyük bölümünün montaj sorunları olduğunu düşünüyorum. Aynı şey Pulsarın motoru ile de alakalı. Doğru montaj prosesinden geçmeyen bir motorda 3.000 kmlerde sorun çıkarabilir.
Hak_anm ye sonana kadar katılıyorum. Burada satış öncesi ve satış sonrası için Kuralkan ın gerçekten titiz bir çalışma yürütmesi şart. 1000 adet vs gibi rakamlar fiyat/performans ürünü için oldukça az. Yani YBR 125 alırmısın diye sorsalar büyük ölçüde herkes o sınıfta alırım der neden çünkü güvenilir motor sağlam motor kolay kolay yolda bırakmaz. Bu algı henuz Pulsar için oluşmadı. Evet sorun yaşamayan arkadaşlarda var ama sorun yaşayanlarda hiç azımsanmayacak kadar var.
Bence asıl temel sorun bu tarz mekanik sorunları Duke 125 ve 200 un yaşamamış olması. Bu düşündürücü. Bildiğim kadarıyla onlarda amortisör sorunları var ancak bu tarz mekanik sorunları daha önce hiç duymadım.
Önemli olan motorun çok satılmış olması değil camia zaten çok küçük yaşanan olumsuzluklar çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor.
Ben genel manada yaşanan sorunları montaj kalitesine bağlıyorum. Motor , piston, egzantrik mili, egsoz, şanzıman, şasi vb. tüm montaj için söylüyorum bunları.. Buna çözüm nasıl bulunur oda ayrı bir soru işareti...
Geçmiş olsun..