Eğer millet bu motorun Hindistan'daki satış fiyatını bilmeseydi birşey olmazdı. Orada 3000 TL'ye satılan motorun buradaki fiyatı 7000 TL olup da aradaki farkın açıklaması distribütör kazığı olunca bunun adı dolandırıcılık değil ama açgözlülük oluyor. Klasik Türk tipi ticari başarısızlık örneği. Kimsenin tanımadığı bilmediği şüpheyle yaklaştığı bir ürünü olabilecek en yüksek fiyattan sat, kimse almasın, bir sene sonra da satılmıyor diye kaldır at. Oysa aklı başında biri firma bunu alınabilecek, tepki çekmeyecek bir fiyattan piyasaya sokar, satılıp yaygınlaştıkça ufaktan fiyatını arttırır, bizim millet macera sevmediğinden etrafta çokça görülen bu güzel görünümlü motoru o yükselmiş fiyatla da olsa alır. Bu kadar basit. Honda, o kadar güvenilir bir marka olmasına rağmen bunu yıllardır yapıyor.
Eğer millet bu motorun Hindistan'daki satış fiyatını bilmeseydi birşey olmazdı. Orada 3000 TL'ye satılan motorun buradaki fiyatı 7000 TL olup da aradaki farkın açıklaması distribütör kazığı olunca bunun adı dolandırıcılık değil ama açgözlülük oluyor. Klasik Türk tipi ticari başarısızlık örneği. Kimsenin tanımadığı bilmediği şüpheyle yaklaştığı bir ürünü olabilecek en yüksek fiyattan sat, kimse almasın, bir sene sonra da satılmıyor diye kaldır at. Oysa aklı başında biri firma bunu alınabilecek, tepki çekmeyecek bir fiyattan piyasaya sokar, satılıp yaygınlaştıkça ufaktan fiyatını arttırır, bizim millet macera sevmediğinden etrafta çokça görülen bu güzel görünümlü motoru o yükselmiş fiyatla da olsa alır. Bu kadar basit. Honda, o kadar güvenilir bir marka olmasına rağmen bunu yıllardır yapıyor.
Devletin aldığı vergiyi
Kuralkanın karını
Yetkili bayinin karını tek tek yazabilecek varmı?
Hocam sen ne yaptın yaHindistandaki fiyatlara hakim olduğunuzu düşünmüyorum. Orada belli CC altındaki bütün motorlar ucuz. E bajaj oranın Tofaşı olduğuna göre diğer motorlara göre çok daha ucuz olması da beklenen bir şey.
Buyrun buradan yakın, Hindistan Satış Fiyatları
KTM DUke 200= 2500 $
Honda CBR 250 = 3000 $ (Pis kakalak!, kazıkçı!, Honda'ya bak sen)
Yamaha YBR 125 = 1000 $
Sonuçta boş veya değil son sözü müşteri söyler. Bajaj yoksa Hero var, bizim için farketmez. 3 ay satmasın bakalım görürüz o fiyatlar ne oluyor ? Bu İşin sonu da Kanuni'nin aynı mantıkla satamadığı bazı iyi modeller gibi olmaz, Bajaj anlaşma bittiğinde distribütörlüğü alıverir olur biter.
Bajaj global den dünya üstündeki bajaj satıcılarının intrenet sitelerini buldum 200 ns nin fiyatlarına baktım birkaç örnek vermek istiyorum
Kolombiya-7750 tl
Peru - 6508 tl
Meksika - 6365 tl
Arjantin - 6000 tl Lansman fiyatı
El Salvador $ 2,999.00
Honduras $ 2,658.29
Nicaragua $ 2,620.00
Ülkeler fakirleştikce fiyat dahada azalıyor çok fakir ülkelerde 200ns modeli satılmıyor ama dünya üzerinde hiçbir yerde hindistan fiyatlarıyla satılmamış birde bu ülkelerde satılan modeller euro3 normlarına uygun değil ve enjeksiyonlu değil
Bende bu motorun lansman fiyatıyla 6000-6500 tl civarı Türkiyede satılması gerekdiğini düşünüyorum ama benim için en önemli kriter servis olayı kuralkanın mevcut servisleriyle karnım ağrıyacaksa hiç bulaşmamayı tercih ederim
Retox bana hindistan hiç bir sey getirmedin))) unutttun
))ızlıyorum gittigini ve sana bır borc yazdım
) saygı ve sevgılerımle...
Hindistandan gelen ürünlere vergi muafiyeti 2014 itibarı ile kalktı, artı dolarda zıpladı, fiyatlar daha da zamlanabilir.
Hindistandan gelen ürünlerde vergi yok muydu :silent: Fiyat yükselse ne olacak 7 bin vermem derken 8 olunca ha tamam o zaman olur demem her halde :mrgreen: