Sıfır alınmazsa fiyat düşebilir, ama "alınmazsa". 3 - 5 kişinin hadi bin kişinin almaması ile olacak iş değildir. Çok büyük boyutlarda boykot edilerek olur ancak. Olmaz mı olabilir ama bu devasa organizasyonlarla yapılabilir ama bilhassa motosiklet öyle bir araç ki, hani sadece ulaşım için kullanılmıyor hatta burası gibi mecralarda yazıp çizenlerin geneli zevk için binen insanlar (benim gibi sadece işe git gel için binen de var ama az)
Bu yüzden zor iş tabii sıfır motorları 1 sene almayarak fiyat düşecek ya da kampanya olacak diye beklemek ama olur güzel organize boykotlarla.
Şuradan bakalım, firmalar genellikle ne zaman kampanya yapıyor yıl sonlarına doğru elde kalan stoklar eski model olacağı için, bir modelin bir daha gelmeyeceği kesinleştiğinde elde kalanları satmak için, kışın daha düşük satış olduğu için v.s. Bu hesap hani teorik olarak kimse almazsa, fiyatlar yarıya düşmese de ucuzlayacaktır. Ama olur mu? Zor gibi. Motosiklet bir haz aleti çünkü, bir şekilde kaşıntı yapıyor her birimizde yeni modeller ve almayayım da kampanya yapsınlar demek yerine nasıl alabilirimin yollarını aramaya başlayıp egomuzla hareket ediyoruz. Böyle yapmayan bilinçli kullanıcı yok mu var ama az. Zaten bu bilinçli vatandaş profili çoğalırsa bu işler, hatta bütün işler düzelmeye başlar ama kolay kolay olacak gibi değil. Hele hele dediğim gibi işin içine motosiklet gibi ürünlerde haz da girince o hazzı ertelemek için adamın baya bir fırın ekmek yemiş olması lazım psikososyal anlamda, yani orada eğitim v.s. filan da çokça işlemiyor gibi görünmekte.
Ne diyim 3 liralık şeyi 13 liraya almak gerçekten enayilik gibi görünse de onu 3 liraya alabilecek mecra da yok, satacak mecra da yok. ya almaktan vazgeçeceksin ya da ölümüne alacam aga kredi çekecem, yıllarca ödeyecem diyip alacaksın. Ki benim gibi kısıtlı bütçesi olanlar için bu 3 liralık motosiklet için de geçerli.
Başka ülkelerde yarı fiyatına alınan aletlere lüks araç fiyatı verip binmek üzücü gerçekten.